anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti in Dumnezeu? da, nu si de ce?
Ati avut experiente care sa va faca sa credeti sau cv de genu?

Thx happy

40 răspunsuri:
| dragos9234 a răspuns:

Nu,pentru ca nu exista.
Cu placere.

| i86e2 a răspuns:

Nu cred in D-zeu. Exista destui atei pe aici.

| alecsandrabubz09 a răspuns (pentru dragos9234):

Hai ca mai dat gata cu rasp asta oh go on

| OOOLEOOO a răspuns:

Daca gasim un telefon pe jos, credem ca are un creator, sau credem ca a fost creat printr-o explozie?

| dragos9234 a răspuns (pentru alecsandrabubz09):

ESte?
Mi-ai da 8 funde daca ai putea, nu?
Dar din pacate nu poti.

| i86e2 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Daca gasim un creator pe jos, credem ca are alt creator sau credem ca a fost creat printr-o explozie?

| george1001 a răspuns:

Cred in El, pentru ca eu respir prin El. Ai pus intrebarea asta pentru ca ai o mare indoiala in suflet. Asa cum nu ne putem duce mintea prin tot spatiul, printre tot Universul, asa nu ne putem duce mintea pana la El, decat cu credinta. Oricum, daca tu crezi in Dumnezeu si el nu exista nu pierzi nimic, insa daca El exista si nu crezi, pierzi totul.

| alecsandrabubz09 a răspuns (pentru dragos9234):

8? pff cam modest eu ti'as da chiar 10 laughing

| dragos9234 a răspuns (pentru alecsandrabubz09):

Pai mai pune 9 intrebari si imi dai cate una la celelalte, ma multumesc si cu atat.
happy

| OOOLEOOO a răspuns (pentru i86e2):

Dar daca acel creator este creatorul celui care l-a creat?

Sa privim viata precum un mare semn al intrebari alergand dupa raspuns sau s-o traim?

| i86e2 a răspuns (pentru alecsandrabubz09):

Dar tu ce crezi, exista D-zeu sau nu? happy

| Vibrations a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Dintr-o explozie a fost creata creatura care a creat creatorii telefonului

Am o alerta de gandire circulara.

| theStraightEdgeSavior a răspuns:

Nu exista dumnezeu asa ca de ce as crede in ceva inexistent

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Vibrations):

Dintr-o explozie al nimicului poate naste creatura care a creat cratorii telefonului?

| alecsandrabubz09 a răspuns (pentru i86e2):

Sincer, eu nu stiu ce sa cred
de mica am fost invatata sa cred (nu fortata) dar pe pe timp ce trece parca cred din ce in ce mai putin de asta am pus intrebarea sa vad diferite opinii happy

Logic, daca din nimic nu ar putea aparea ceva, atunci nimic nu ar exista, nici zeul tau, deci, logic, din nimic poate aparea ceva. big grin

Prin creatura ma refer la Natura, natura a permis conditii de viata, hidrosfera, atmosfera, climat perfect pentru un organism, timp de milioane de ani, sa evolueze si sa ajunga o fiinta rationala(omul), care a creat telefonul

| Vibrations a răspuns (pentru alecsandrabubz09):

Si eu mi-am pierdut credinta, undeva prin liceu. Se pare ca si tu esti pe drumul acela. Pur si simplu atatea lucruri negative se intampla in jur, incat ne indoim de existenta unei puteri absolute, menite sa ne protejeze, sa ne ghideze in viata. Eu unul as vrea sa mai pot crede in Dumnezeu, viata e mai trista si lipsita de sens, fara credinta

Si daca creatorul nu a aparut sau nu a fost creat, deaorece nu face parte din categoria lucrurilor create?

Nici culoarea albastra nu face parte din lucrurile care miros

Nu ma intereseaza in ce bazaconii crezi tu, dar daca nu vii cu dovezi, tine-ti-le pentru tine.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru Vibrations):

Si natura provine dintr-o explozie care provine din nimic?

Tu citesti printre randuri? Nu ti-am zis ca din nimic trebuie sa apara ceva altfel nimic nu ar exista?

De cand nimicul creaza viata?

Rata vine din ou
Fluturele din ''cocon''

iar pamantul din nimic?

ciudat...

Universul e ciudat, mai ciudat decat iti poti inchipui. Partea cea mai ciudata e ca din nimic apare intotdeauna ceva.

Daca am continua, ar fi o discutie interminabila. X a creat Y. Cine a creat pe X. Z a creat pe X. Atunci cine a creat pe Z? Intelegi ce vreau sa zic? Omul asta nu intelege, ca nu toate elementele au un creator. Nu intelegem ca unele lucruri existau dintotdeauna. Noi oamenii nu intelegem conceptul de nimic. Mereu avem tendinta sa credem ca dincolo de universul asta mai exista ceva. Dar nu exista. Daca incerci sa ajungi la capatul universului, nu ajungi niciodata, si nu pentru ca este infinit, ci pentru ca te invarti in cerc. Da, exista NIMIC, exista inexistenta, si asta nu intelegem noi, faptul ca unele lucruri pur si simplu exista, si nu au nevoie de definitii, justificari si explicatii.

| alecsandrabubz09 a răspuns (pentru Vibrations):

Daca exista sau nu, eu o sa cred oricum intr'un lucru: Daca faci cuiva sau ceva rau mai devreme sau mai tarziu se intoarce la tine, mi sa inatmplat de nenumarate ori. poate exista doar o forta nu neparat un dumnezeu (o fiinta)

| Vibrations a răspuns (pentru alecsandrabubz09):

Exista o forta creatoare si o forta distrugatoare. Ele nu au o ratiune, nu au constiinta. De aceea fiecare fiinta e diferita in felul ei. Lumea e plina de imperfectiuni. Natura doar produce, nu se uita la rezultat, sa vada cat e de bun

| Mn0 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Da da din explozie el a aparut din nimic nu are nevoie de un creator(telefonul') laughing

| Dumnezău a răspuns:

1.Nu.
2.Nu o sa incep vesnicile digresiuni ateiste cu ratiunea, judecata, evolutionismul si alte alea.Insa nu pot crede intr-un zeu odios cum este Dumnezeul prezentat in Biblie,ce trece drept cartea prin care acesta a vorbit.E prea veninos.E bigot,misogin,dictator,ilogic, rasist, partinitor, e girantul raului, daca privesti atent.Acesta nu este Creatorul.Nu are cum.S-ar autodistruge, dar mai intai, ne-ar distruge pe noi, negresit.Ideea de zeu, in sine, este o prelungire a slabiciunii umane, ce are nevoie de o prezenta superioara pentru a justifica ceea ce el nu intelege.Intelegerea este cunoastere, cunoasterea inseamna alungarea superstitiei, fricilor si prejudecatilor, implicit, si a zeilor redundanti.
3.Nu,nimeni nu are experiente concrete revelatorii.Doar ca unora, adica majoritatii crestine fanatice, le place sa hiperbolizeze si sa interpreteze nenumarate mizilicuri drept semne divine. Iarasi superstitie si frica, dominata de pedepsele divine total imorale.