Daca gasim un telefon pe jos, credem ca are un creator, sau credem ca a fost creat printr-o explozie?
ESte?
Mi-ai da 8 funde daca ai putea, nu?
Dar din pacate nu poti.
Cred in El, pentru ca eu respir prin El. Ai pus intrebarea asta pentru ca ai o mare indoiala in suflet. Asa cum nu ne putem duce mintea prin tot spatiul, printre tot Universul, asa nu ne putem duce mintea pana la El, decat cu credinta. Oricum, daca tu crezi in Dumnezeu si el nu exista nu pierzi nimic, insa daca El exista si nu crezi, pierzi totul.
Pai mai pune 9 intrebari si imi dai cate una la celelalte, ma multumesc si cu atat.
Dintr-o explozie a fost creata creatura care a creat creatorii telefonului
Dintr-o explozie al nimicului poate naste creatura care a creat cratorii telefonului?
Sincer, eu nu stiu ce sa cred
de mica am fost invatata sa cred (nu fortata) dar pe pe timp ce trece parca cred din ce in ce mai putin de asta am pus intrebarea sa vad diferite opinii
Prin creatura ma refer la Natura, natura a permis conditii de viata, hidrosfera, atmosfera, climat perfect pentru un organism, timp de milioane de ani, sa evolueze si sa ajunga o fiinta rationala(omul), care a creat telefonul
Si eu mi-am pierdut credinta, undeva prin liceu. Se pare ca si tu esti pe drumul acela. Pur si simplu atatea lucruri negative se intampla in jur, incat ne indoim de existenta unei puteri absolute, menite sa ne protejeze, sa ne ghideze in viata. Eu unul as vrea sa mai pot crede in Dumnezeu, viata e mai trista si lipsita de sens, fara credinta
Si natura provine dintr-o explozie care provine din nimic?
Daca am continua, ar fi o discutie interminabila. X a creat Y. Cine a creat pe X. Z a creat pe X. Atunci cine a creat pe Z? Intelegi ce vreau sa zic? Omul asta nu intelege, ca nu toate elementele au un creator. Nu intelegem ca unele lucruri existau dintotdeauna. Noi oamenii nu intelegem conceptul de nimic. Mereu avem tendinta sa credem ca dincolo de universul asta mai exista ceva. Dar nu exista. Daca incerci sa ajungi la capatul universului, nu ajungi niciodata, si nu pentru ca este infinit, ci pentru ca te invarti in cerc. Da, exista NIMIC, exista inexistenta, si asta nu intelegem noi, faptul ca unele lucruri pur si simplu exista, si nu au nevoie de definitii, justificari si explicatii.
Daca exista sau nu, eu o sa cred oricum intr'un lucru: Daca faci cuiva sau ceva rau mai devreme sau mai tarziu se intoarce la tine, mi sa inatmplat de nenumarate ori. poate exista doar o forta nu neparat un dumnezeu (o fiinta)
Exista o forta creatoare si o forta distrugatoare. Ele nu au o ratiune, nu au constiinta. De aceea fiecare fiinta e diferita in felul ei. Lumea e plina de imperfectiuni. Natura doar produce, nu se uita la rezultat, sa vada cat e de bun
1.Nu.
2.Nu o sa incep vesnicile digresiuni ateiste cu ratiunea, judecata, evolutionismul si alte alea.Insa nu pot crede intr-un zeu odios cum este Dumnezeul prezentat in Biblie,ce trece drept cartea prin care acesta a vorbit.E prea veninos.E bigot,misogin,dictator,ilogic, rasist, partinitor, e girantul raului, daca privesti atent.Acesta nu este Creatorul.Nu are cum.S-ar autodistruge, dar mai intai, ne-ar distruge pe noi, negresit.Ideea de zeu, in sine, este o prelungire a slabiciunii umane, ce are nevoie de o prezenta superioara pentru a justifica ceea ce el nu intelege.Intelegerea este cunoastere, cunoasterea inseamna alungarea superstitiei, fricilor si prejudecatilor, implicit, si a zeilor redundanti.
3.Nu,nimeni nu are experiente concrete revelatorii.Doar ca unora, adica majoritatii crestine fanatice, le place sa hiperbolizeze si sa interpreteze nenumarate mizilicuri drept semne divine. Iarasi superstitie si frica, dominata de pedepsele divine total imorale.
anonim_4396 întreabă: