1.Nu.
2.Nu o sa incep vesnicile digresiuni ateiste cu ratiunea, judecata, evolutionismul si alte alea.Insa nu pot crede intr-un zeu odios cum este Dumnezeul prezentat in Biblie,ce trece drept cartea prin care acesta a vorbit.E prea veninos.E bigot,misogin,dictator,ilogic, rasist, partinitor, e girantul raului, daca privesti atent.Acesta nu este Creatorul.Nu are cum.S-ar autodistruge, dar mai intai, ne-ar distruge pe noi, negresit.Ideea de zeu, in sine, este o prelungire a slabiciunii umane, ce are nevoie de o prezenta superioara pentru a justifica ceea ce el nu intelege.Intelegerea este cunoastere, cunoasterea inseamna alungarea superstitiei, fricilor si prejudecatilor, implicit, si a zeilor redundanti.
3.Nu,nimeni nu are experiente concrete revelatorii.Doar ca unora, adica majoritatii crestine fanatice, le place sa hiperbolizeze si sa interpreteze nenumarate mizilicuri drept semne divine. Iarasi superstitie si frica, dominata de pedepsele divine total imorale.
Daca gasim un telefon pe jos, credem ca are un creator, sau credem ca a fost creat printr-o explozie?
Dintr-o explozie a fost creata creatura care a creat creatorii telefonului
Dintr-o explozie al nimicului poate naste creatura care a creat cratorii telefonului?
Prin creatura ma refer la Natura, natura a permis conditii de viata, hidrosfera, atmosfera, climat perfect pentru un organism, timp de milioane de ani, sa evolueze si sa ajunga o fiinta rationala(omul), care a creat telefonul
Si natura provine dintr-o explozie care provine din nimic?
Daca am continua, ar fi o discutie interminabila. X a creat Y. Cine a creat pe X. Z a creat pe X. Atunci cine a creat pe Z? Intelegi ce vreau sa zic? Omul asta nu intelege, ca nu toate elementele au un creator. Nu intelegem ca unele lucruri existau dintotdeauna. Noi oamenii nu intelegem conceptul de nimic. Mereu avem tendinta sa credem ca dincolo de universul asta mai exista ceva. Dar nu exista. Daca incerci sa ajungi la capatul universului, nu ajungi niciodata, si nu pentru ca este infinit, ci pentru ca te invarti in cerc. Da, exista NIMIC, exista inexistenta, si asta nu intelegem noi, faptul ca unele lucruri pur si simplu exista, si nu au nevoie de definitii, justificari si explicatii.
Cineva ce a inteles rostul intrebarilor mele...
Viata poate fii privita intr-un mod mai simplu decat cel al intrebarilor.
Tu chiar ai comparat universul cu un telefon?
Îmi place logica ta, doar că eu nu prea o văd.
Dumnezeu a fost întotdeauna expresia necunoașterii umane. Când oamenii nu știau ce e trăznetul, au spus că Zeus sau Thor (dependent de geografie) provoacă trăznetele. Când nu știam că cerul nu e solid, credeam că cerul e „o tărie". Până să știm cum apar cutremurele (plăcile tectonice) credeam că zeii sunt furioși. Acum, Dumnezeu a ajuns să fie pus cel mult la originea universului pentru că nu știm exact ce a fost înainte de formarea universului, dar dacă istoria e un indicator, vor fi tot mai mici golurile în care va fi loc pentru Dumnezeu.
Hai ca mai dat gata cu rasp asta
ESte?
Mi-ai da 8 funde daca ai putea, nu?
Dar din pacate nu poti.
8? pff cam modest eu ti'as da chiar 10
Pai mai pune 9 intrebari si imi dai cate una la celelalte, ma multumesc si cu atat.
Dar tu ce crezi, exista D-zeu sau nu?
Sincer, eu nu stiu ce sa cred
de mica am fost invatata sa cred (nu fortata) dar pe pe timp ce trece parca cred din ce in ce mai putin de asta am pus intrebarea sa vad diferite opinii
Si eu mi-am pierdut credinta, undeva prin liceu. Se pare ca si tu esti pe drumul acela. Pur si simplu atatea lucruri negative se intampla in jur, incat ne indoim de existenta unei puteri absolute, menite sa ne protejeze, sa ne ghideze in viata. Eu unul as vrea sa mai pot crede in Dumnezeu, viata e mai trista si lipsita de sens, fara credinta
Daca exista sau nu, eu o sa cred oricum intr'un lucru: Daca faci cuiva sau ceva rau mai devreme sau mai tarziu se intoarce la tine, mi sa inatmplat de nenumarate ori. poate exista doar o forta nu neparat un dumnezeu (o fiinta)
Exista o forta creatoare si o forta distrugatoare. Ele nu au o ratiune, nu au constiinta. De aceea fiecare fiinta e diferita in felul ei. Lumea e plina de imperfectiuni. Natura doar produce, nu se uita la rezultat, sa vada cat e de bun
Adevarat ca exista probleme,lipsuri, neincredere, tot ce se petrece in jurul tau, poti ajunge sa nu ma icrezi in nimeni si in nimic, poti nici in tine sa nu ai incredere.Tot ce trebuie sa faci e sa recapeti ceea ce poate ai avut foarte putin, si anume credinta.Credinta este demonstrarea evidenta a realitatilor care se vad. Evrei 11:1.Studiind Biblia, ne vom apropia de Creatorul nostru cel care ne va proteja si va avea grija de noi. Apropiati-va de Dumnezeu si el se va apropia de voi. Iacov:4:8.Gandeste-te la un fiu care locuieste in casa cu tatal sau. Daca fiul se razvrateste si pleaca de acasa, duce o viata fara sa tina contactul cu parintii lui el ajunge sa aiba probleme mari sa nu stie sa se descurce singur.La fel noi oamenii,trebuie sa il cunoastem pe Dumnezeu, sa ne apropiem de el iar el ne va ocroti. Dumnezeu stie ce se intampla, problemele cu care ne confruntam insa fiind prieteni cu el, si tinand cont de ceea ce spune prin intermediul scripturilor noi ne imbunatatim viata, si chiar de se intampla ceva lasi totul in seama lui Dumnezeu.Rautatea nu va mai fi nici moartea, nici durerea nici palnsul nici boala, nici cel rau dupa cum urmeaza citatele din BibliePsalmul 37:10, 11) Încă puţin şi cel rău nu va mai fi, te vei uita la locul unde era şi nu va mai fi. 11 Dar cei smeriţi vor stăpâni pământul şi îşi vor găsi desfătarea în belşug de pace.
(Revelaţia 21:3, 4) Atunci am auzit un glas puternic de la tron care zicea: „Iată! Cortul lui Dumnezeu este cu oamenii! El va locui cu ei şi ei vor fi popoarele sale. Şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. 4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moartea nu va mai fi. Nici jale, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi. Lucrurile de odinioară au trecut".
Mai sunt multe lucruri pe care trebuie sa le sti dar asta doar cu acordul tau, depinde de ce iti doresti cu adevarat.
Tu nici nu l-ai cautat si nici nu vrei sa-l cauti.
Ceva miraculos se intimpla in clipa mortii!
Preotul mi-a povestit clipa mortii mamei sale, mama lui in clipa mortii vedea pe parintii ei in fata, numai ea ii vedea dar cei care statea pe linga ea nu vedeau nimic, spunea > Uitati o venit mama si tata < dar parintii ei erau mortii de 25 de ani in urma!
Bunelul meu in clipa mortii vedea o fetita cu ochii albastri era foarte frumosa numai el o vedea, spunea tot ce vede si ce se intimpla noi eram speriati, bunelul statea pe pat si deodata s-a intors privirea la un perete si a spus > Uitati ati vazut cum a intrat pe usa? (dar acolo era perete ) multea imi spunea si a vazut fata vo 2 saptamini si apoi a murit!
Sora nanei mele in clipa mortii vedea o figura ca om negru si inalt si nu putea sai vada fata!
Stiu mai multe intimplari de acestea!
DA cred in El!
dar credinta fara fapte e moarta.
daca crezi in el trebuie sa-i arati prin intermediul Bibliei, in ea scrie despre el si despre lucrurile care le-a facut si le va face in Continuare, si in Isus cred la fel ca in Dumnezeu! si de ce? pentru ca Dumnezeu L-a dat pe unic Fiu al sau pentru noi ca Jertfa. a iubit Dumnezeu lumea incat l-a dat pe unic-nascut fiu al sau sa manifestam credinta in El! Dumnezeu e unic si ATOTPUTERNIC, simt ca viata mea fara binecuvantarile lui si grija lui de mine nu are nici un rost, am Doar un Tatal Ceresc si am teama sfanta de el!
Sincer, eu nu mai stiu ce sa cred.
dar am avut, ca sa zic asa, o mica experinenta... prin ianuarie, a venit la mine un copil sarac, si i-am dat niste bani. Peste cateva saptamani, am castigat un Samsung galaxy s2 - si m-am gandit instant la ceea ce se zice: "ce dai primesti inapoi inzecit" - deci poate ca asa a fost. Uneori cred, alteori nu cred... Depinde
Nu exista Dumnezeu, cu ce v-a ajutat El sa credeti in El .De ce? Pentru ca nu m-a ajutat cu nimic in viata si nici nu o sa ma ajute. Daca nu cred nu ma poate rani cu nimic...
Cred in El, pentru ca eu respir prin El. Ai pus intrebarea asta pentru ca ai o mare indoiala in suflet. Asa cum nu ne putem duce mintea prin tot spatiul, printre tot Universul, asa nu ne putem duce mintea pana la El, decat cu credinta. Oricum, daca tu crezi in Dumnezeu si el nu exista nu pierzi nimic, insa daca El exista si nu crezi, pierzi totul.
Eu cred ca suntem doar niste animale e adevarat cu ratiune, iar religia e doar o mare minciuna facuta sa ne manipuleze, pace!
anonim_4396 întreabă: