| Risgeimzs a întrebat:

Credeți în ideea unui Dumnezeu razbunator? Mă uit la south parc(k) și practic își bat joc în ultimul hal, cautati pe net God south par(k), chiar și Iisus are o emisiune tv. Totusi creatorii acestui desen sunt milionari și vedete și au tot ce vor

19 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Galateni 6:7
"Nu vă înșelați! Dumnezeu nu Se lasă batjocorit! Căci ceea ce seamănă omul, aceea va și secera".

| Brizbriz a răspuns:

"acum 10 ore | Risgeimzs a întrebat:
Credeți în ideea unui Dumnezeu razbunator? Mă uit la south parc(k) și practic își bat joc în ultimul hal"

nuuu, nu e adevarat, south parc(k) (da, bot-ul TPU inlocuieste cu parca) nu isi bat joc in ultimul hal de D-zeu... isi bat joc in ultimul hal de tot si toate, FARA NICI O EXCEPTIE

si, nu, nu cred ca D-zeu e razbunator, cred ca e NEPASATOR, cu alte cuvinte nici iubitor
sau ii pasa numai de adevarul superior (adica planul lui maret, de care mie mi se rupe) adica TOT AIA

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Brizbriz):

Adica planul lui maret, de care mie mi se rupe.
Ți se pare. Faptul că ție ți se rupe, face parte tot din planul lui măreț.

| Brizbriz a răspuns (pentru sadrian46):

Lol, da, ai dreptate

| halogen001 a răspuns:

Zeii sunt personaje imaginare și sunt exact asa cum sunt descriși în poveștile respective.
De exemplu Dumnezeu a făcut tot ce există, deci a făcut purici și păduchi. Dumnezeu e atotputernic, poate face orice și iubește omul. De aceea nu poate comunica cu omul, e invizibil și surdomut, se ocupa cu minuni și lasă oamenii pe care îi iubește în întunericul neștiinței și primitivismului, să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie. Astea sunt câteva dovezi ale absurdității și falsității unor povesti primitive, puerile, fanteziste și absurde bune pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.

O logică simplă și corectă ne spune că un personaj inteligent, atotputernic și nemuritor care poate face oricând orice în mod evident nu ar avea nevoie de nimic de la om, nici de om, nici de purici și nici de păduchi, deci iubirea și interesul unui asemenea personaj pentru om ar fi egale cu zero. Cine are nevoie de credința omului? Zeul atotputernic care nu are nevoie de nimic sau omul mincinos? Evident ca omul mincinos și necinstit are nevoie de credința omului naiv și neștiutor pentru a-l putea înșela.
La adevăr se ajunge prin știință, iar la minciună se ajunge prin credință.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Dupa cum ti-am mai spus, daca nu poti distruge o galaxie, nu-l poti jigni pe Dumnezeu.

| CelCareRamaneInUrma a răspuns:

Si nu vad care-i problema in a ''isi bate joc'' de o anumita doctrina(sau de o anumita fiinta mistica) atata timp cat respecta dreptul alora care cred si isi ghideaza viata dupa doctrina respectiva(bineinteles, daca nu e ''toxica'').Nu e nimeni obligat sa respecte religia intr-o tara civilizata, poti face misto de o religie la fel cum poti face misto de un film sau un alt produs public, chiar daca altora le place.

| Holiday a răspuns:

Dumnezeu e doar un mit. Isus a fost un schizofrenic. Mai departe, trage singur concluzia.

| Radu84 a răspuns:

Dacă Dumnezeu ar fi fost răzbunător:
A. Omenirea ar fi fost distrusă de mult timp.
B. Personaje ca Hitler, Stalin ar fi murit de la primul evreu omorât, respectiv prima biserică distrusă.
C. Ateilor militanți (care vor să îi întoarcă și pe alții la necredința lor) li s-ar întâmpla numai nenorociri in viață, ceea ce NU se ovservă deloc, ba încă le merge bine că cel rău îi simpatizează și nu are treabă cu ei.

Dumnezeu este Iubire, asta e concluzia Apostolului Ioan după ce a stat 3 ani în prezența lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Citeste Evanghelia după Ioan și vezi.

| doctorandus a răspuns (pentru Radu84):

Apostolul Ioan n-a scris... Evanghelia dupa Ioan.

Cel putin asta e ce se preda la orice mare universitate din lume.

| doctorandus a răspuns (pentru Radu84):

Daca citesti Faptele Apostolilor, apostolii Petru si Ioan erau analfabeti (gr. agrammatoi).

Nu scrie nicaieri in Biblie ca printre darurile Duhului Sfant s-ar numara si darul scrisului si cititului.

| cristi202 a răspuns (pentru Brizbriz):

Dumnezeu nu e nici razbunator, nici nepasator. E ingaduitor. Si indelung rabdator. Ca sa intelegi, cu privire la rabdare
avem in Biblie mai multe trepte, si asta cu privire la oameni: rabdare, indelunga, rabdare, rabdarea sfintilor. Dumnezeu le intrece net pe toate astea. Dar si cand ai ajuns la capatul superindelungei Sale rabdarii, sa te tii bine!

| Brizbriz a răspuns (pentru cristi202):

"acum o oră | cristi202 a răspuns (pentru Brizbriz):
Dumnezeu nu e nici razbunator, nici nepasator. E ingaduitor. Si indelung rabdator."

rrrrrright, nu imi spune, e vina oamenilor ca D-zeu NU SE BAGA, NU?!?
sau nu, stai, e proverbul ala: "pana la D-zeu, ingerii iti mananca sufletul"... NU?!?

spui niste chestii absolut aberante si pe care le vad contraziste in fiecare zi, insa, hai sa te intreb asta:
in holocaust nici unul din ala 10 milioane de CIVILI morti, dintre care au fost cel putin sute de mii de copii, dar au murit pentru ca nu credeu in D-zeu... NU?!?

NUUU! "pana la D-zeu, ingerii iti mananca sufletul". Nu, nu e asa, e: "pana la D-zeu, te omoara sfintii". Adica: Ai nevoie de ajutorul sfintilor ca sa ajungi la Dumnezeu, dar totodata ei te pot impiedica, punindu-ti in circa de dus poveri ce nu trebuie, calea catre Dumnezeu fiind mai simpla decat calea lor catre Dumnezeu

DAAA! E vina oamenilor ca D-zeu NU SE BAGA, Biblia spune clar: pacatele voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeu.

In Holocaust e altceva. Noi credem in individualitatea fiecaruia dintre noi. Si ea e corecta pana la un punct. La Dumnezeu nu e asa. El vede intreaga omenire ca pe un organism. Cel putin asa trebuia sa fie. Daca o celula canceroasa (Hitler) a fost lasata sa prolifereze, pentru ca celulele desemnate nu si-au facut treaba din cauza individualismului lor ("noi sa fim bine, de restul nu ne pasa!"), nu e de mirare ca cancerul a afectat intregul corp, chiar si celulele tinere, abia formate (copiii). Nu e vina lui Dumnezeu, ci a celor care trebuia sa il opreasca pe Hitler, sa nu ajunga sa omoare sute de mii de copiii. Daca vrei sa intelegi cum a vrut initial Dumnezeu sa fie intreaga omenire, citeste tot ce scrie in Biblie despre Biserica. Acolo spune in detaliu ce am zis eu. Unde omenirea a esuat, Dumnezeu a ridicat Biserica, care aduce la stadiul initial omenirea, dar asta numai pentru cei care accepta restaurarea.

Cum spui tu, sa incerci sa convingi un biseriocos indoctrinat bine, e ca si cum ai vrea sa spargi un perete de beton cu o minge din plastic

mai ales dupa ce pun intrebari CLARE si le ignora de parca eu as fi ala care bat campii

| milan9 a răspuns:

Dumnezeu nu_ este rasbunator, dar spune textul sacru: "nu va inselati... caci Dumnezeu nu se lasa batjocorit". Ia lasat omului libertatea si in virtutea ei omul poate face binele sau raul, poate deveni cauza a binelui sau cauza a raului.

Daca ne-am astepta ca Dumnezeu sa rezolve toate problemele umanitatii atunci El ar trebui sa suspende libertatea umana aproape de la nivelul oricarui gand, pentru ca o foarte mare parte sunt in cadre gresite, de necunoastere, de nepasare fata de morala, fata de empatizarea cu ceilalti fata de raportarea la divinitate.

Aceasta interventie ar suspenda libertatea umana. Ori oamenii se bat cu caramida in piept ca vor sa aiba libertate. Aceasta vien insa la pachet cu responsabilitatile asociate...

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu, un Dumnezeu razbunator este un nonsens. Razbunarea este o slabiciune, o frustrare personala, iar o divinitate nu poate avea slabiciuni si frustrari. Hristos S-a rugat cu maxima iubire si compasiune pentru cei care Îl batjocoreau, scuipau, înjurau și crucificau.

Nu e vorba doar de "indoctrinare", ci de un stil de viata. Format in orice imprejurari ale vieti, chiar si cele mai negre. De aceea, trebuie sa recunosc, pilda cu peretele de beton e adevarata, nu poti sa imi darimi convingerile. Dar nu pentru ca sunt idei inoculate in mintea mea, ci pentru ca acele idei, care de fapt sunt principii de viata, au functionat mereu, facindu-mi viata mai buna, mul tmai buna deict daca nu le aveam.

Eu cred ca si raspunsul meu a fost suficient de CLAR. Daca tu nu pricepi, nu e vina mea. Citeste din nou ca sa intelegi. Uneori sunt situatii cand e nevoie sa o faci. Pentru ca raspunsul nu e simplu. Ins apot pune pariu ca tu ai citit raspunsul meu pe sarite, printre rinduri. Si atunci e usor sa judeci ca eu ignor o intrebare clara.

Sincer, cand eram tanar iti saream in cap
dar acum, viata m-a invatat multe, mai ales ca sunt tipul de om care, reuseste sa "vada" adevarul (stand jos si judecand la rece), iar una dintre lucrurile pe care le-am realizat este ca daca ai credinta, viata e mai usoara, si apoi mi-a parut rau ca toata viata am respins credinta, mai ales ca stiu SIGUR ca D-zeu exista
cum?
nu vreau sa postez aici, pentru ca e si prea personal si e doar cuvantul meu, nu am cum sa demonstrez altcuiva