| benny7 a întrebat:

Credeţi în răutatea omenească? De unde aşa de multă?- o cunostem cu toţii!

Răspuns Câştigător
| LOVW a răspuns:

Bine răspuns, o încercare a omului de a scăpa de păcat singur nu va avea rezultate pozitive, dar nu și pentru Dumnezeu. ( Mat 19:26 ) Isus a spus asta în contextul primirii mântuirii, a cărui efect obligatoriu este și netrăirea constantă, continuă, mereu, în orice domeniu în păcat (Epistola 1 a lui Ioan 5:18 ), verbul din lb greacă este continuu, neîncetat.
Am scris și eu un articol în care am dezbătut și subiectul acesta :
https://wordpress.com/view/dincuvantulluidumnezeu.wordpress.com

18 răspunsuri:
| Nilsson a răspuns:

Daca n-as vedea-o la tot pasul, nu as crede.

| sierra1 a răspuns:

Vorba aia cu capra vecinului, e românească - fără traducere în alte limbi. Asta spune ceva

| RAY a răspuns:

Nu exista rautate omeneasca, cum sa fie intr o tara unde 96% cred in IIsus, nici vorba de asa ceva, crestini sunt niste ingerasi, le vezi cum zboara deasupra ta toata ziua, atei nu au aripi nu zboara ei nu sunt cu capul in nori

| Steregoi a răspuns:

Rautatea este inoculata de Satan in capatanile oamenilor rebeli fata de Dumnezeu.

| aimullah123 a răspuns:

Rautatea apare atunci cand nu ne pasa de cei din jur.
Rautatea apare la omul care nu crede in Dumnezeu.
Rautatea apare la omul care nu trece prin nicio incercare si nu stie ce este in sufletul aproapelui sau.
Tindem sa judecam noi care nu meritam nici macar sa traim pe pamantul asta care a fost creat perfect.
Nimic nu e gresit la creatia lui Dumnezeu, dar totul este gresit la creatia omului care nu cere ajutorul lui Dumnezeu.

| benny7 explică (pentru Steregoi):

Adica vrei sa spui că satana nu-i ispiteşte pe cei credincioşi si ei nu au răutate,,,, da sunt plătiţi bine majoritatea!

| benny7 explică (pentru aimullah123):

Apare si la omul care crede in Dumnezeu, si cum scapă de ea!

| aimullah123 a răspuns (pentru benny7):

Ba nu. Ala e omul care crede "la misto" in Dumnezeu.
Cel ce crede cu adevarat in Dumnezeu ii respecta poruncile si se teme de El.
Si Dumnezeu a zis asa "Vă dau o poruncă nouă: Să vă iubiţi unii pe alţii; cum v-am iubit Eu, aşa să vă iubiţi şi voi unii pe alţii."
Cine respecta porunca asta nu stie ce e rautatea.

| benny7 explică (pentru aimullah123):

...dar totuşi ispita vine si cum îvinge răutatea!

| LOVW a răspuns:

Păi dacă omul este păcătos este și rău.

| benny7 explică (pentru LOVW):

şi cum scapi definitiv de păcat aici pe pământ, e imposibil!

| Steregoi a răspuns (pentru benny7):

Pe toti ne incearca Satan pentru ca toti suntem pacatosi.

| DeyCj a răspuns:

E o chestie psihologică ce pleacă de la egoismul fiecărui om raportat la alt om.De la egoism și dorința de a avea mai mult apare ceea ce se numește răutate.

| benny7 explică (pentru DeyCj):

Sunt de acord cu tine aşa este...

| RAY a răspuns (pentru aimullah123):

Pai tu mai jignit si totusi crezi in dumnezeu, desi singur te contrazici, cica omul care nu crede, pai doar cateva mii nu cred in dumnezeu, majoritatea cred in dumnezeu

| aimullah123 a răspuns (pentru RAY):

Te-am jignit dar nu iti tin ura. N-am nimic cu tine big grin Ma refeream la omul care crede cu adevarat in dumnezeu, nu care crede asa "Ma o exista El dar ce-mi pasa mie".

| benny7 explică (pentru RAY):

Sunt şi creştini falşi, doar cu numele, şi buzunarele cu siguranţă pline!

| Donsavas a răspuns:

Este absolut normala. Se naște din egoism care ne este elementar in supraviețuire. Instinctul ne spune că dacă nu putem convietui, sa nu convietuim ci doar sa trăim noi. Dacă nu ai grija tu de tine, n o mai face nimeni. De ce? Fiecare trebuie sa aiba grija de cineva...De el însuși. În felul asta, ne asigurăm supraviețuirea.

Întrebări similare