| BrokenArrow a întrebat:

Credeti in reincarnare? Argumentati.

58 răspunsuri:
| BrokenArrow explică (pentru RAY):

Ok, deci in primul rand, nu am spus asta. Cand evenso a spus ca nu este nici o dovada care sa ateste existenta lor, eu am zis ca nici faptul ca nu exista nu este dovedit. Din asta nu poti extrage ideea ca dupa mine, daca nu s-a dovedit ca nu exista ceva, inseamna ca exista. Ii aminteam ca exista si alta varianta. Nu te mai tot zbate ca un peste. Si doar ti-am pus o intrebare mai-nainte. Nu-mi da in cap.

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Mda, dar in jacuzzi cand cand treci?

| RAY a răspuns (pentru BrokenArrow):

Te-ai suparat ca ti-am spus ceva, scapa de incapatanarea asta nu vei rezolva multe in viata pa

| IoanieCriminalul a răspuns:

Eu da! Am multe amintiri care nu le-am trait, dar si sentimente de dejavu(nu stiu cum se scrie)

| BrokenArrow explică (pentru IoanieCriminalul):

Sa fi oare un fan Naruto? Mdaa, esti. happy

| IoanieCriminalul a răspuns (pentru BrokenArrow):

Pai normal ca sunt! Se poate vedea dupa nume

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Nu cred în această doctrină întrucât nu are un fudamnet biblic.
Pot fi aduse multe argumente în acest sens, dar vreau să mă refer la unul dintre cele mai importante: Biblia nu susţine că ceva din om supravieţuieşte morţii corpului (Geneza 3:19; Eclesiastul 9:5, 10). Speranţa biblică este învierea din morţi (Faptele 24:15).

| fometita a răspuns:

Nu stiu.
Oare ce o sa fie?

| savvy12 a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Tu esti 100% sigur ca exista Dumnezeu?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru savvy12):

Părerea mea, este că da. Dacă parerea ta este alta, ai tot dreptul.

Aicea vroiam sa ajung, daca tu esti 100% sigur ca exista si altu 100% sigur ca nu exista, cine are cea mai mare dreptate in realitatea comuna?

| wakeup000its21stCentury a răspuns (pentru RAY):

Hmm foarte interesant, atunci permite.mi sa te intreb ceva: De ce oamenii de stiinta vor sa dovedeasca ca NU exista Dumnezeu? dc sa nu aute dovezi ca ar exista? daca nu s.ar gasi inseamna ca nu exista...

| RAY a răspuns (pentru wakeup000its21stCentury):

Pentru a cat-a oara trebuie sa repet este ilogic sa dovedesti ceva ce nu exista si doar cea ce exista, dovedeste tu ca nu eista zeus poti?

| Duucu a răspuns:

Dupa ce murim, simtim o stare inexistenta, ca si cand dormim fara sa visam.Nu cred ca putem trai o vesnicie acea stare, asa ca sufletul se duce intr-un nou-nascut.Nu uita, omul este compus din trup-minte-spirit.Trupul dispare complet, din minte ramane o mica bucata iar sufletul este transportat in alt corp cu totul.

Mi-am dat seama că probabil asta aşteptai. Dar vreau să-ţi spun un lucru: aici noi nu vorbim despre şiinţe fixe cum ar fi fizica sau chimia. Viziunile oamenilor asupra vieţii nu sunt guvernate de legi rigide. Asta a fost realitatea dintotdeauna, oamenii au avut diferite păreri; important este să fie personale, calculate şi care îţi aduc folos.

Ai dreptate, da ar fi naspa daca ar fi dovezi stintifice sa ateste existenta lui Dumnezeu, atuncea nu ar mai fi asa de spirituala chestia.

Vreau să-ţi arăt două idei din Biblie:
1. Romani 1:20 - Căci calităţile sale nevăzute, da, puterea sa eternă şi dumnezeirea sa, se văd clar de la crearea lumii, deoarece sunt percepute prin lucrurile făcute, aşa că ei sunt fără scuză.
Existenţa lui Dumnezeu este atestată de însăşi creaţia lui. Cel puţin mie m-i se pare lipsită de logică încercarea omului de a căuta "dovezi" ale existenţei lui Dumnezeu folosindu-se de unele instrumente inventate de ei şi care uneori sunt incapabile de a explica unele lucruri create de El.
2. Este nevoie de umilinţă pentru a accepta idee că există cineva care te-a creat, şi deci are dreptul de a pretinde ascultare. Din păcate în societatea de azi umilinţa este privită mai degragă ca o slăbiciune dăcât o virtute, iar ascultarea - "Da cine eşti tu ca să-mi comanzi. Nimeni nu are dreptul de a-mi spune mie ce să fac."
Pentru mine personal este destul de simplu să înţelege de ce pentru mulţi pare încântătoare idee de a fi apărut din înâmplare.

Mi-a dat cineva odata o chestie cu unu care zice dc oameni nu cred in Dumnezo, ia stai un pic, eu iti dau in caz ca vrei sa te uiti ii interesant.
http://www.youtube.com/watch?v=1YcbzQHoxgs, aicea la 4:50, bine nu vorbeste de Dumnezeu, doar explica de ce oameni nu crede in ce zic altii, si cand vine vorba de spiritual mai ales, nuna minutu ala ii interesant si acolo la recomandari in dreapta ii partea 3/3, si isi continua domnu ala ideea inca cateva minute uitate daca vrei, mi se pare tare corect ce zice:)

| Areea a răspuns:

Eu da, cred in reincarnare. De ce?
Fiindca odata Albert Einstein a zis ca cunoasterea este limitata. Noi daca nu vedem ceva cu proprii ochi inseamna ca nu exista ceea ce este o gandire limitata pana la urma.
Cred in reincarnare fiindca moartea reprezinta pur si simplu un pas nou in care corpul practic moare dar sufletul sau energia acelei fiinte continua mai departe. Pentru cei care nu cred in fenomene inexplicabile... paranormale, cum vreti voi sa le numiti pai atunci cautati despre oamenii care n-au mai mancat de ani de zile si ia, vedeti? puteti explica asta? Nu! fiindca daca savantii nu au pututo timp in care s-a facut un studiu pe unii din voi atunci nu cred ca voi a-ti avea sanse mai mari happy. Tocmai din asta ne putem da seama ca exista mult mai mult decat ceea ce putem vedea, simte, auzi numai ca suntem prea inchisi la ideea asta incat sa acceptam indiferent de argumente ( fapt pentru care majoritatea daca or sa vada stirea aceea o sa zica fake ). Acum stii care e problema? nu avem cunoasterea asupra acestei chestii ca sa putem aduce argumente viabile ca exista si tindem sa-i facem nebuni sau "lying for attention" pe cei care zic ca isi amintesc din viata anterioara, etc. Oicum credinta este sau nu... nu trebuie justificata stiintific; are un motiv pentru care este si exista si depinde in totalitate de persoana.

| Sergiu_Ciliuta_1995 a răspuns:

DA...Deja-vu poti avea de exemplu cand ti-ai adus aminte intr-o viata veche de exemplu cand vezi un loc si de odata ti se pare ca ai mai fost pe acolo ca ai mai trait o data si iti aduci aminte lucruri despre loc pe care nu stiai ca le stii...DA deci eu cred in reincarnare
...

| 4b a răspuns:

Cred doar ce sta scriswinking

| bogdansuk a răspuns:

Nu pentru ca e o tampenie

| trumpetlights a răspuns:

Nu preaoh go on

| Nezura a răspuns:

Nu. Este imposibil. Daca zici prin fii/ficele ei/lui dar asa mai bine zici mostenitori. Deci nu.

| cainelemicut a răspuns:

E imposibil un om se naste si moare o singura data.

| Goguryeo a răspuns:

Nu cred. Ar fi ceva prea ciudat.

| Areea a răspuns:

-Posibilul intreaba imposibilul "Unde stai?". Imposibilul raspunde "In visurile slabanogilor" - Rabindranath Tagore

| lariii14lariii a răspuns:

Hmm.e posibil.dar nu adevarat.

Întrebări similare