| Fernando9Torres a întrebat:

Credeți in spirite? Dacă da, de ce? Ati avut vreo întâlnire cu ceva paranormal? Dacă da, intenționat sau întâmplator? Cum știi ca un spirit e in preajma ta? Cum comunici cu el? Știu ca România e unu dintre țările cu tradiții foarte ciudate când vine vorba despre paranormal(mai ales in religia Ortodoxa)

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu nu cred in nimic,ori stiu,cunosc ori nu stiu,cat priveste spiritele nu cunosc, nu stiu, nu am avut intalniri cu fantome, spirite, romani sunt foarte superstitiosi asa e
https://www.descopera.ro/......ii-europei

| Ionel1112 a răspuns:

Eu iti spun ceva: sa nu mai incerci sa comunici cu asa ceva ca e rau de tot. risti sa te demonizezi.
si ignora-i pe cei ce spun ca nu cred: sunt niste pagani precum si Saul era necredincios in Hristos, dar a devenit Apostolul Neamurilor(Sf Apostol Pavel). Cei ce nu cred, nu au avut de-a face cu asa ceva. Cum Iisus spunea in Biblie despre fariseii care in continuare nu voiau sa creada : „Daca nu s-ar fi facut semne și minuni lor nu ar fi avut păcat".
Dar, daca vrei sa vezi ce impact au lucrurile astea, du-te o data la Cernica, la manastire( de preferabil de 1 Ianuarie sau intr-o duminica in Postul Pastelui, dar nici atunci nu sunt sigur) sa vezi o exorcizare. Ar merge si Mănăstirea Frăsinei, că am auzit că se fac și acolo.
Și un sfat: ar trebui să-ți iasă din vocabular cuvantul „paranormal" pentru ca cine a creat totul? Dumnezeu! Pe legea firii le-a facut si astăzi le cunoastem sub denumirea de chimie, fizica, etc. Duhurile nu sunt din materie ca sa fie controlate de legile chimiei/fizicii. Acelea funcționează după altceva.
Exemplu: la o exorcizare facută, in cazuri grave, ies metale din gurile celor demonizați. Daca ai privi cu raze X pe posedati, ai vedea ca nu au metale in ei.

| RAY a răspuns (pentru Ionel1112):

Ionele in biblie scrie ca pacat de moarte sa chemi spirite sau sa crezi in asa ceva

| Fernando9Torres explică (pentru Ionel1112):

Nu știu ce sa spun despre chestia cu exorcizările. Multe persoane s-au dovedit a avea probleme pshihologice. Am văzut ceva emisiun la tv(știu ca probabil sunt regizate ca altfel nu ar lasă biserica sa iasă așa ceva pe tv) in care niște Indivizi comunica cu ele, ba chiar încearcă sa le elibereze, și mi-am adus aminte de folclorul românesc unde sunt tot felul de legenda despre fantome( ba ca după ce moare omul sta lângă casa 3 zile, ba ca trebuie sa ii pui o farfurie cu mâncare și el vine sa mănânce etc) dar eu unul nu prea cred, n-am auzit pe nimeni sa fie omorât de așa ceva sau sa fie conștient ca ar fi posedat sau chiar ca ar fi trăit o asemenea experiența. Doar partea mai fanatica, care in loc sa meargă la un psiholog merg la Mânăstire(da, știu ca se bat de pământ și alte alea dar dacă cauți găsești explicați și pentru așa ceva)?‍♂️. Și din câte știu eu doar ortodoxismul practica așa ceva la noi in țara, penticostalii, baptiștii sau greco-catolicii nu știu sa facă așa ceva?

| Algo098 a răspuns:

Nu cred in spirite. Sunt doar povesti.

| DuckDodgers0 a răspuns (pentru Fernando9Torres):

La tv sunt prostii, nici nu iti doresc sa vezi pe cineva demonizat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, cred în metafizica nu în fantome.
dar nu e adevărat ce vezi in filme, alea sunt duse la extrem și din imaginația omului.
Religia și filozofia de pe timpuri era exact cum e știință și psihologia in zilele noastre, peste câteva mii de ani oamenii o sa spună același chestii despre ce se știe acum, că sunt niște porcarii in care nu cred, doar folosind alte metode și cunoștințe.

| Ionel1112 a răspuns (pentru RAY):

Stiu asta. Scrie in Deuteronom.
Dar imi asum pacatul cand e vorba de Mantuirea altora.
Iisus spune ca ``cine va aduce la credinta pe cei necredinciosi sau va aduce pe pacatos de la pacat`` i se vor sterge multe pacate.
Deci s-ar sterge si acel pacat!
Si, daca esti necredincios, te provoc! Fa spiritism si daca nu stii, iti zic cum faceau colegii mei. Apoi asculta pe internet Molifta Sf Ciprian si ale Sf Vasile.

Doar pacatul impotriva Sf. Duh nu se iarta(adica sinuciderea ca e singurul care nu se marturiseste).

| Ionel1112 a răspuns (pentru Fernando9Torres):

Iti spun: stiu de la surse autorizate si am vazut asa ceva. Preotii exorcisti lucreaza in paralel cu psihiatrii si cu medici. Din cei care s-au dus la o manastire in Italia, a carui abate se ocupa cu exorcizari(nu ii spun numele aici, daca vrei da mesaj sa afli in privat) aproximativ 2% erau cu adevarat demonizati. Preotul exorcist il trimite la consultatii psihiatrice pe cel ce s-a adus la exorcism si, in baza unor acte care atesta ca bolnavul nu are probleme de natura psihiatrica, urmeaza sa se practice exorcizarea. Unii au nevoie de mai multe sedinte de exorcizare dintre cei adusi (majoritatea au de fapt).
Asa ca daca cineva merge la exorcist, nu il exorcizeaza imediat.
Iti recomand, daca mergi vreodata in Statele Unite ale Americii, sa treci pe la preotul exorcist dintr-un oras al carui nume nu mi-l amintesc exact (voi reveni cu un comentariu in care sa il specific) si sa discuti cu el. E la vreo 40 de ani baiatul si se pricepe foarte bine la ce face. Cu voia Lui Dumnezeu, poate o sa asisti la o scena de exorcism facut de el. Sau sa vorbesti cu cei fosti posedati din acel oras si sa ii intrebi ce au simtit. Unii chiar au levitat. Si daca ajungi la el, sa il intrebi prin cate teste psihiatrice trec cei posedati inainte de a fi exorcizati.
Pe de alta parte, la ortodocsi nu se fac atatea teste psihiatrice. Noi, ortodocsii, cand facem exorcizari, doar citim Molitfele si gata.
Daca nu ma credeti cei care va uitati pe site, chiar va rog, daca Statele Unite ale Americii sunt prea departe, mergeti in Anglia la preotul exorcist Jeremy Davies, cofondator al Asociatiei Internationale a Exorcistilor.
Cine nu crede, e problema lui. Eu v-am spus tot ce trebuie sa stiti despre exoricsm. Daca sunteti precum Toma, necredinciosi, puteti merge acolo, unde v-am zis, la Jeremy Davies (el primeste oameni).
Cine nu crede ca nu vrea, va fi judecat de Domnul in ziua judecatii.

Nu imi mai pierd vremea cu necredinciosii. Daca unui om de pe strada ii vei da sa manance mereu mancare proasta, va crede ca mancarea proasta este buna, si se va obisnui cu ea. Daca intr-o zi ii vei da mancare buna, se va uita ciudat la ea si va zice ca e proasta, fiindca nu o cunoaste. Asa sunt si paganii!

UN SFAT: eliberati-va de antihrist. Va zic cum se face mai usor:
Dau afara pe antihrist din inima mea si din mintea mea.
In numele Tatalui(semnul crucii)
In numele Fiului, Domnul nostru Iisus Hristos(semnul crucii)
In numele Sfantului Duh(semnul crucii)
In numele Maicii Domnului si a smereniei ei(semnul crucii)
In numele tuturor Sintilor(semnul crucii)
In numele Sintilor Apostoli(semnul crucii)
In numele Sfintilor Prooroci si a Adevarului insuflat lor de Duhul Sfant(semnul crucii)
In numele Sfintilor Mucenici si a credintei si a sangelui varsat de ei pentru Hristos(semnul crucii)
In numele Sintilor Cuviosi si a semereniei lor si a curatiei vietii lor(semnul crucii)
In numele Sintilor Marturisitori(semnul crucii)
In numele tuturor Sintelor(semnul crucii)
In numele Sintelor Mironosite(semnul crucii)
In numele Sfintilor Mucenite si a credintei si a sangelui varsat de ei pentru Hristos(semnul crucii)
In numele Sintelor Cuvioase si a semereniei lor si a curatiei vietii lor(semnul crucii)
In numele Sfintilor Arhangheli Mihail, Gavriil si Rafael(semnul crucii)
In numele Sfintilor Ingeri, Heruvimi, Serafimi din Lumina cea de Sus.(semnul crucii)
In numele tuturor Puterilor din Lumina cea de Sus(semnul crucii)
Si in numele Sfantului Prooroc Ilie Tesviteanul care a facut proorocii si s-au implinit si a vorbit cu Ingerii si a facut mari minuni si va veni iar inainte de a doua Venire a Lui Hristos si va certa pe antihrist si va face semne si minuni impreuna cu Sfantul Enoh si Ioan Evanghelistul(semnul crucii)
Si in numele Sfantului Patriarh Enoh, care va veni si va face semne si minuni alaturi de Sfintii Ilie Tesviteanul si Ioan Evanghelistul si va lucra mari semne si minuni spre a aduce poporul evreu la credinta in Hristos(semnul crucii)
Si in Numele Sfantului Ioan Evanghelistul, care a scris Sfanta Evanghelie si Apocalipsa, insuflat de Duhul Sfant, care impreuna cu Sfintii Ilie Tesviteanul si Enoh va face mari semne si minuni si vor certa inselaciunea antihristului si in numele martiriului celor trei(semnul crucii).
Poruncesc antihristului sa se departeze de la mine si sa nu se mai apropie vreodata nici el, nici slujitorii lui, care vor fi osanditi la iad vesnic. Poruncesc sa se departeze el si toate duhurile cele vicelene de la mine si cei cu care am de-aface.
Ma apar cu Sangele Mielului, Domnul Dumnezeul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru noi pe Cruce si cred Domnului ca unui Dumnezeu si unui Imparat.