Din "Credinta necrezuta nu are efect benefic decat doar daca omul crede." se intelege ca daca omul crede, atunci credinta necrezuta are efect benefic.
Daca omul crede inseamna ca a reusit sa se minta pe el insusi? Se minte pe el insusi daca considera credinta un adevar, o realitate.
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
Cel care crede e in dezavantaj pentru ca e inselat de cei care ii induc o credinta falsa.
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
Cel care nu crede orice i se spune are sansa sa afle adevarul.
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
Ce intelegi prin "credinta necrezuta"?
E o contradictie logica. Cum poate sa fie credinta daca nu e crezuta?
E o transformare uluitoare a ateului. La inceput ateul nu crede. Daca beleste ochii mai mult, la necredinta sa, ajunge sa creada credinta pe care o considera minciuna ( neadevar ). O spalare ( sfintire ) autentica a creierului.
Era o vorba: "cel mai bun mincinos e cel care crede minciuna pe care o spune". Ori asta inseamna ca minciuna devine adevar pentru cel care o spune.
Un om care reuseste sa se minta pe el insusi atinge o performanta foarte mare pe care majoritatea oamenilor nu o reusesc. Asta inseamna dobandirea controlului total asupra propriei minti. A te minti cu ceva frumos.
Dumnezeu promite paradisul pe pamant pentru cei care cred.
Credinta necrezuta pare o contradictie dar nu e. Credinta e ceva in care omul poate ajunge sa creada dar care la inceput de drum e necredinta adica nu crede in acea credinta. La inceput credinta e minciuna.
Paradisul promis de Iehova Dumnezeu e cel mai incantator lucru si care se potriveste 100% sau ca o manusa cu aspiratiile omului si ale creierului sau. De aceea, la un moment dat creierul va raspunde pozitiv la ceva ce la inceput parea de necrezut sau o minciuna sau prea frumos ca sa fie adevarat sau realizabil.
Minciuna devine adevar SAU ceva incredibil ( minciuna ) devine ceva credibil ( adevar ).
Prin minciuna m-am referit de fapt la adevar. Am vrut sa para mai cool intrebarea, sa atraga atentia. Credinta adevarata nu e minciuna ci adevar. De fapt cel care crede nu se minte singur sau pe el insusi si nu e un mincinos.