"Daca Dumnezeu nu exista atunci noi ne nastem doar pentru a muri. Ca oameni obisnuiti nu insemnam nimic."
Daca exista ce insemni? Are Dzeu nevoie de ajutorul tau? Nu? Atunci de ce a mai facut reguli absurde rai/iad de dragul distractiei?
"Putem spune ca traim degeaba.Nu avem un scop. Dorintele noastre egoiste sunt singurul scop." Uite o alta dorinta egoista - de a ajunge in rai unde traiesti vesnic, si a crede asta fara nici-o dovada chiar daca toate speciile existente de pe planeta mor.
Decat sa fi sclavul lui Dzeu mai bine fara scop. Ce e rau in asta? Au si animalele scop?
"Fara Dumnezeu toti avem posibilitatea de fi mafioti. Nu avem constiinta. Legile noastre nu insemna nimic. " Si totusi mafiotii sunt pedepsiti de lege nu de Dzeu.
"Apar altele, dispar altele. Sunt schimbatoare ca si noi." Se adapteaza nevoilor si sunt reale, de asta apelam mai des la ele.
"Cele 10 porunci nu s-au modificat si nu se vor modifica. Si totusi au rezistat in timp. Cum de au reusit?" Oamenii sunt prosti.
"Am auzit pe multi spunand ca daca Dunmezeu exista lumea ar fi mai buna, fara atata minciuna, coruptie, rautate, etc... Daca Dumnezeu nu ar exista lumea ar fi mult mai rea.(dupa parerea mea bineinteles). " Daca as fi atotputernic si atotstiitor as face o treaba mai buna ca Dzeul tau si eu sunt doar un simplu muritor.
Ateii nu cred ca exista nici un zeu nu avem ceva special pentru zeul tau sa stii e tot o inventie omeneasca
ne nastem ca sa traim viata asta unica,minunata,fiecare dintre noi are un scop cat de mic e el, si animalele au se numeste supravetuirea si noi la fel
nu traim degeaba atat timp cat avem un scop
hai sa ne uitam la suedia si la Romania si sa vedem cum sunt ei sa vedem ca fara zeii stiu cei raul si binele,au si scopuri, traiesc bine, au minte nu ca romanii tiau nenorocit singuri tara, suedezi au muncit din greu un popor de cateva milioane, corea de sud fara reseurce naturale e pe plus in criza, germana, norvergia oamenii astia cum pot?
hai sa primivim europa de est, america de sud, india, africa unde religia domina
ateii au ambitie vointa, determinare de a reusi in viata si fara zeii se poate trai realitatea imi da dreptate
iubirea e un setiment frumos ai dovezi ca e divin?
Aaaaaaa, de aia va temeti voi de atei? BAU! Pai cu sau fara dumnezeu, oamenii au sentimente si ratiune, constiinta fiind undeva la mijloc. Ce e asa de greu sa compari? Uite, sunt animale mai afectuoase decat oamenii, si ele nu au suflet, ci suflare de viata, asa zice religia crestina, deci, pe langa ca nu cred in dumnezeu, adica nici nu stiu de el, n-au nimic special de la el, si totusi, au sentimente. Perceptia asupra binelui si raului e subiectiva si cam are legatura cu educatia, asta fiind una dintre cauze.
Dar lumea cu Dumnezeu, adica acea lume pe care o numim obscurantismul religios intunecat al evului mediu, in care Dumnezeu era atotputernic si biserica sa tinea lumea in mizeria cea mai neagra si suferinta si foametea era o realitate zilnica pentru majoritatea enorma a oamenilor... asta cum ti se pare?
Tu chiar nu realizezi ca atunci cand te aflii intr-un necaz, de ex. un accident de circulatia grav, mantuirea necazului tau nu vine nici de la biserica, nici de la popa si nici de la Dumnezeu ci vine de la societatea dezvoltata a oamenilor mantuitori, societate care si-a creat mecanisme sa te ajute in toate necazurile, de ex, pompieri pentru incendii, ISU pentru inundatii, SMURDUl pentru accidente, spitale pentru operatii pe cord si ++++
Unde dracu vezi tu ca biserica si Dumnezeu are asemenea institutii sa iti vina in ajutor atunci cand esti intro mare dificultate?
Tu nu vezi ca preotii astia te fura si dupa ce ai murit?
Ideea e ca pot exista amandoua in acelasi timp. Viata pe care ai descris-o mai sus, impreuna cu Dumnezeu. Poate ca avem un scop, dar deocamdata nu stim cum sa iesim din situatia pe care ai descris-o mai sus si in care ne aflam. Primul scop ar trebui sa fie sa iesim din situatia aceea. Apoi, poate exista un scop in sine pentru care ne nastem ca sa traim si apoi sa murim, dar nu ne avantajeaza personal, deci trebuie sa gasim altul. Daca nu gasim, putem trai foarte bine cum ai zis mai sus, pentru ca asta foloseste unui scop al naturii. Altfel nu am fi existat asa.
socipath63092 întreabă: