| Scotianca a întrebat:

Crestini, voi ce il aparati pe Dumnezeu ce parere aveti despre Talmud (Cartea Sacra Evreiasca)?

Cartea evreiasca „Mizbeach" declara ca „nu exista nimic superior Talmudului Sfant".

Talmudul declara ca doar evreii sunt oameni iar non-evreii sunt „goy/goyim" care sunt pe aceeasi scara cu vitele sau orice animal.

Urmeaza citate socante dar exacte din diverse carti ale „Talmudului" - ca să înțelegem mai bine ce fel de oameni conduc astăzi omenirea din umbră:

-Aboda Sarah 37a: „O fata non-evreica care are doar 3 ani poate fi vi0lat@."

-Baba Kamma II 3a: „Evreii pot folosi minciuni („subterfugii") pentru a insela un non-evreu."

-Baba Kamma 113a: „Oricărui evreu ii este permis sa foloseasca minciuni si marturie falsa pentru a aduce un non-evreu in ruina."

-Baba Mezia 114a-114b: „Non-evreii nu sunt oameni. Doar evreii sunt oameni."

-Baba Necia 114, 6: „Evreii sunt fiinte umane, dar natiunile lumii nu sunt umane ci bestii."

-Erubin 21b: „Oricine nu se supune rabinilor merita moarte si va fi pedepsit prin a fi fiert in excremet fierbinte in iad."

-Erubin 43b: „Cand Mesia va veni toti vor fi sclavii evreilor."

-Gittin 57a: „Iisus este in Iad si este pedepsit prin a fi fiert in sperma. Crestinii sunt fierti in balegar."
-Hilkkoth Acum XI: „Nu salva Goyim in pericol de moarte."

-Kilkhoth Acum X1: „Nu arata nici o mila la Goyim."

-Kethuboth 3b: „Actul sexual cu non-evreii este precum actul sexual cu animalele."

-Kethuboth 11b: „Sexul este permis cu o fetita de 3 ani, lacrimile vor veni din ochi din nou si din nou, tot asa si virginitatea se va intoarce fetitei de sub 3 ani."

-Kerithuth 6b pagina 78, Jebhammoth 61a: „Doar evreii sunt oameni, non-evreii nu sunt oameni, ci vite."

-Kiddusin 66c: „Pe cei mai buni dintre non-evrei… omoara-i!"

-Sanhedrin 58b: „Daca dai o palma unui Israelit, e ca si cum ai da o palma lui Dumnezeu."

-Midrasch Talpioth 225: „Non-evreii au fost creati pentru a servi evreilor ca sclavi."

-Sanhedrin 59a: „Sa omori Goyim e ca si cum ai omorî animale salbatice."

-Seph. Jp., 92, 1: „Dumnezeu a dat evreilor putere asupra tuturor posesiilor si sangelui tuturor natiunilor."

-Simeon Haddarsen, fol. 56-D: „Cand va veni Mesia, fiecare evreu va avea cate 2800 de sclavi."
-Talmud IV/2/70b: „Evreului ii este permis sa practice camata la non-evrei."

-Talmud IV/8/4a: „Dumnezeu nu se supara pe evrei niciodata ci numai pe non-evrei."
-Yebamoth 98a: „Toti copiii non-evrei sunt animale."

-Zohar 1, 160a: „Evreii trebuie sa incerce mereu sa-i insele pe Crestini."

-Zohar II, 4b: „Rata de nastere a non-evreilor trebuie sa fie oprimata masiv."

Nu credeti ca toate aceste ''texte sacre'' religioase is menite doar sa creeze hate impotriva oamenilor si nu sa-i indemne la iubire si pace thinking

Răspuns Câştigător
| Rafayel a răspuns:

Dacă acestea sunt cu adevărat credințele lor, atunci nu este de mirare că au fost persecutați oriunde au mers.

10 răspunsuri:
| EestiSodalane a răspuns:

Astfel de anti-semitism nu trebuie tolerat în Europa anului 2024. Această ură împotriva evreilor este complet nazistă.

| anonimg a răspuns:

Dumnezeu are nevoie să fie apărat. El Se poate apăra singur.

Cât despre cărți, și Satana poate să scrie cărți în Numele lui Dumnezeu prin agenții lui umani, ca să distorsioneze imaginea lui Dumnezeu așa cum vedem astăzi.
Dacă Dumnezeu este dragoste, cum de avem o imagine greșită despre El în ochii noștri? Pentru că vrăjmașul a făcut lucrul acesta. Natura noastră umană aparține diavolului. Rămâne dar rațiunea de a cerceta adevărul despre Dumnezeu așa cum ne este descoperit în Sfintele Scripturi; așa cum Duhul Sfânt ni-L poate descoperi.
Orice altă descoperire despre Dumnezeu este diabolică, oricât de sfântă ar fi ea. Dacă în ea nu există dragoste, atunci descoperirea, înțelegerea caracterului lui Dumnezeu este de la diavolul.
Doar Duhul Sfânt ni-L poate descoperi cu adevărat pe Dumnezeu, și nimic altceva.
O înțelegere greșită a lui Dumnezeu este făcută de diavolul, de spiritul său. Evreii L-au răstignit pe Dumnezeu; de aceea noi nu trebuie să ne luăm după ei. Ei nu calcă pe urmele Mântuitorului, și se aceea nu trebuie să ne luăm după ei.
Ei într-adevăr au Vechiul Testament; dar Talmudul nu este inspirat de Dumnezeu, deoarece este în contradicție cu caracterul lui Dumnezeu.
Omul care Îl respinge pe Hristos respinge înțelegerea clară a lui Dumnezeu. O înțelegere distorsionată a lui Dumnezeu este la fel ca și Allah al musulmanilor. O astfel de religie este rece, răzbunătoare; este condusă de spiritul celui rău, chiar dacă ea mărșăluiește în Numele lui Dumnezeu. O astfel de religie este condamnată de Dumnezeu. Și minuni dacă ar face astfel de oameni, ei nu vor fi recunoscuți de Dumnezeu, și nu vor fi salvați în ziua judecății Lui; și asta pentru că ei nu cunosc pe Dumnezeu, nu cunosc caracterul Său. Ba încă Îl distorsionează după voia diavolului în fața întregului pământ, și înaintea universului.

| Scotianca explică (pentru anonimg):

Atunci de ce ai lasat acest comentariu ca sa-l aperi si sa-i justifici actiunile care sunt evident rele? laughing

Exact aceiasi parere au si evrei despre crestini ca cartea lor sacra e superiora bibliei crestine.

Satana nu exista e doar o inventie Crestineasca sa sperie oameni ca sa se converteasca la religia lor. Va rog nu mai puneti un biet sarpe la acelasi nivel cu Dumnezeu deoarece e o insulta imensa pentru Dumnezeul Atotputernic, tu te indoiesti de Dumnezeu.

Evreii de fapt la rastignit pe Hristos pentru blasfemie perfect justificabila fata de legile lor deoarece Iisus nu era Dumnezeu si nu a inviat din morti si nu a adus imparatia sa pe pamant asa cum promisese cat era in viata.

Pe Iisus nu il chema Emanuel asa cum a profetit profetul Isaia:

Isaia 7:14

14 De aceea Însuşi Stăpânul vă va da un semn. Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naşte un Fiu şi îi va pune numele Emanuel[a].

Doar religia musulmana este rece si razbunatoare?

Si cum ramane cu fica lui Iefta care a fost sacrificata de tatal ei lui Dumnezeu pentru o promisiune?

Cum ramane cu cei 42 de copii care au fost sfasiati de ursoaicele trimise de Dumnezeu?

Cum ramane cu femeile ce erau violate in vechiul testament si vandute ca sclave sau copii ale caror capuri au fost striviti in pietre?

De ce sa mai fie nevoie de un asa zis Satana cand in Scriptura pentru cine o citeste spune destul de clar :

Isaia 45:7

7 Eu întocmesc lumina şi creez întunericul;
Eu aduc bunăstarea şi tot eu creez dezastrul;
Eu, Domnul, fac toate aceste lucruri!

Matei 10:34-36

Costul uceniciei

34 Să nu credeţi că am venit să aduc pacea pe pământ; n-am venit să aduc pacea, ci sabia. 35 Căci am venit să-i întorc

«pe fiu împotriva tatălui său,
pe fiică împotriva mamei ei
şi pe noră împotriva soacrei sale,
36 aşa încât duşmanii unui om vor fi chiar cei din familia lui»[a].

In ambele testamente Dumnezeul tau comfirma acest lucru deci nu e nimic surprinzator cu ce am postat la intrebarea mea.

| Scotianca explică (pentru EestiSodalane):

Esti o cauza pierduta...

| EestiSodalane a răspuns (pentru Scotianca):

Hei, nu eu sunt nazistul anti-semit aici

| Scotianca explică (pentru EestiSodalane):

Cum sa fie cineva anti-semit aici din moment ce am prezentat un material din cartea lor sacra? Tu macar ai citit descrierea s-au doar vii sa arunci cu cuvinte care nu le cunosti sensu?

| anonimg a răspuns (pentru Scotianca):

Am vrut să zic că Dumnezeu NU are nevoie să fie apărat. (Greșeală de tipar).

"Va rog nu mai puneti un biet sarpe la acelasi nivel cu Dumnezeu deoarece e o insulta imensa pentru Dumnezeul Atotputernic".
La ce te referi când spui asta? Nimeni nu-l pune pe Satana la același nivel cu Dumnezeu. Tocmai pentru că el a dorit să fie la același nivel, tocmai de aceea invidia a luat naștere în el. Nu a vrut să fie la cea mai înaltă poziție la care l-a așezat Dumnezeu. Lucifer a dorit și puterea lui Dumnezeu; o ființă creată vroia să fie ca Dumnezeu. Nimeni nu poate să fie ca Dumnezeu; nicio ființă creată.
De aceea și noi oamenii împreună cu îngerii să rămânem la poziția de ființe create așa cum ne-a lăsat Dumnezeu. Avem libertatea de a ne dezvolta -pentru ca așa am fost creați - dar nu putem nici să fim îngeri și nici să fim în locul lui Dumnezeu, sau ca Dumnezeu Însuși; nu putem avea poziția lui Dumnezeu așa cum a dorit Lucifer.
Ceea ce putem face este să ne lăsăm născuți din nou prin Duhul Sfânt. Fără El nu vom putea înțelege caracterul lui Dumnezeu, și nici nu ni-l putem atribui.
Născuți în păcat, trebuie obligatoriu să ne naștem din nou prin Duhul Sfânt ca să ne bucurăm de mântuirea lui Dumnezeu. Altfel, viața noastră se va rezuma doar la câțiva ani, în loc să ne bucurăm de o viață cât viața lui Dumnezeu. Păcatul duce la moarte; despărțirea de Dumnezeu este o stare de păcat, și acest lucru duce la moarte. Duhul Sfânt ne unește cu Dumnezeu și ne ajută să trăim într-o relație bună cu Dumnezeu. Duhul Sfânt ne sensibilizează conștiința. Nu mai poți fura, nu mai poți minți, nu mai poți călca nicio poruncă a lui Dumnezeu. Din contră: ajungi să iubești poruncile lui Dumnezeu, și le împlinești cu bucurie. Aceasta este ceea ce înalță ființa umană. Atunci omul va fi conștient că Dumnezeu Îl iubește. Când ști că ești iubit de un om te bucuri enorm de mult. Dar cine ajunge să fie conștient că este iubit de Dumnezeu -și Dumnezeu iubește pe toți oamenii - viața i se va schimba radical. Relația, comuniunea -aceasta este ceea ce contează.
Oricine vorbește despre Dumnezeu fără să fie născut din nou, o face fără rost, fără folos, oricât de mult i-ar plăcea. Citește cartea "Viața lui Iisus" de Ellen White, și vei începe să vezi pe Dumnezeu de departe. Atunci vei ajunge să înțelegi că din dragoste Dumnezeu a fost nevoit să i-a măsuri drastice. Lasă-te condusă de Dumnezeu și nu te mai împotrivi Lui. Nu te mai purta ca un copil care n-ar ști despre ce vorbesc și despre ce dorește Dumnezeu de la tine să faci. Caută să treci de partea Lui și a sfinților îngeri. Cerul poate veni în viața ta dacă vei permite acest lucru. Sunt oameni care se joacă cu mântuirea lor; ei își pierd dreptul lor la viața veșnică tocmai pentru că nu o cred, și nici nu vor să cerceteze existența ei.
Nenorociri și necazuri vin peste toți oamenii. Dar cât de important este să știi că ești treci cu Dumnezeu prin ele pentru binele tău!
Dumnezeu suferă pentru orice om ce moare și nu va fi salvat în ziua de apoi. Dar Dumnezeu nu poate face nimic fără voința omului. Urmează orice gând, orice dorință și orice atracție spre Dumnezeu, căci acestea sunt apelurile Sale. Este Duhul Sfânt care ne atrage către Dumnezeu, către Hristos. Să nu-I stingem vocea așa cum face cei mai mulți oameni. Doar așa vom cunoaște fericirea, chiar și de am trece chiar și prin cele mai mari necazuri posibile.

| 1onur a răspuns:

Cel rău și satana are "oamenii" săi peste tot ce-i ce-și vând sufletul inima Pentru faimă atenție validare și bani vor nega existența lui Dumnezeu

| ania a răspuns:

Sunt on contradicțiile e si cu Vechiul Teztamamt si cu Noul Testame, asa ca au valoare zeto.

| Konstantinos99 a răspuns:

Si citind cele ragasite de tine, orare nu Iisus a venit cu pace ca un miel si tot asa a fost osandit? Invataura noastra crestina si nu ma refer doar la mine, arata ca iubiea e mai puternica ca orice si chiar si credinta sau nadejdea o intrece, iubirea de semeni.Cea ce e opusul cu ce regasesti la ei! Si sa fim seriosi crestinismul si am refer la cel autentic (nu schimbate dupa cum vrea poporul) vizeaza moralitatea si libertatea dar sub valoarea moara si mai mult decat morala prin intelegerea si respectul adus lui DUmnezeu.