| mentholinks a întrebat:

Crestinii dobandesc certitudinea nemuririi sau o asteapta?

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Crestinii autentici primesc certitudinea mantuirii.,, Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac;,, Drept răspuns, Isus i-a zis: „Dacă Mă iubeşte cineva, va păzi Cuvântul Meu, şi Tatăl Meu îl va iubi. Noi vom veni la el şi vom locui împreună cu el.,,
,, Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică.,,
,, Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.,, - Ioan 3:16

,, Cine crede în Fiul are viaţa veşnică; dar cine nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el."Ioan 3:36

,, Cine mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţa veşnică; şi Eu îl voi învia în ziua de apoi.''

,, Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta."

| mentholinks explică (pentru EmaS):

In ce format?

| EmaS a răspuns (pentru mentholinks):

In fiecare celula.

| iuliatntbumbum3107 a răspuns:

Nu o dobandesc, nici nu o asteapta, trebuia sa o castige happy

| EmaS a răspuns (pentru iuliatntbumbum3107):

Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta.Si aceasta nu vine de la voi ci este darul lui Dumnezeu.

| cristi202 a răspuns:

Eu unul, am dobindit-o. Cindva ma gindeam cu groaza (aveam momente cind eram singur si ma puneam sa meditez la ce e viata) ca va trebui sa mor, asta, cind nu eram credincios, caci credeam cu toata fiinta ca totul se sfirseste la mormint, si nu vroiam asta, caci iubeam si iubesc viata cu fiecare fibra a fiintei mele. Insa cind am devenit credincios, am incercat sa induc acele sentimente de groaza, dar nu am reusit! Si asta pentru ca stiu clar, in adincul inimii mele, ca nu totul se termina la mormint. Daca imi asteptam cindva moartea cu groaza, pentru ca, comparativ cu vesnicia inexistentei, ce sunt 60-70 de ani?, de atunci am inceput sa imi astept moartea ca fiind ceva normal, ce trebuie sa se intimple, ca o portita spre o alta lume mai buna. Uneori o astept cu bucurie, stiind ca se va sfirsi necazul pentru mine, alteori cu curiozitate, dar niciodata cu teama. Cindva, in 1998, grav bolnav fiind, mi-a stat in fata timp de citeva saptamini. Ea rinjea la mine, eu nu am facut altceva decit sa ii... zimbesc, si eu cred ca asta e atitudinea oricarui credincios in fata mortii, datorita faptului ca Isus Hristos a biruit moartea, si prin El, si noi.

| danay72 a răspuns:

Cei care au privilegiu la viata nemuritoare in cer, mai exact cei144000, daca raman loiali pana la capat primesc privilegiu de a fi in cer alaturi de Dumnezeu.Matei24:13,Apocalipsa14:1-5

| milan9 a răspuns:

Au această certitudine în măsura credinței lor.

| M25M a răspuns:

Cred ca dobandesc certitudinea teoretica a acestui fenomen si ca asteapta si partea practica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iaso plutasule?>crestinii? da tu nu esti? apoi ma plutasule, nu am nisi o garantie, doar nadejdea in mila si iertarea Domnului, care varsandu-si sangele pintru mine, m-a rascumparat din robia mortii si- a pacatului.problema grava e ca, eu nu am parasit pacatul, si tot nadajduiesc in iertare.mai rau.ma rog de iertare cu gandul la pacat.sant jalnic si am nevoie multa de ajutor.am nadejde.si speranta.da nu toti crestinii sant asa.eu sant cel mai parsiv si rau dintre toti.da, ce sa fac?

| milan9 a răspuns:

Acesta este chiar rolul cuvântului "credinţă"!

| milan9 a răspuns:

Credinţa este o certitudine trăită, simţită, mistică... Ea se află în strânsă legătură cu nădejdea!