anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Creștinii spun că dragostea lui Dumnezeu este suficientă în viața unui om, dat fiind că sunt nefericita si singura, dar acest Adam, al doilea om care a căzut în păcat, nu s-a simțit la fel de singur în jurul lui Dumnezeu când îi era dor de Eva?
Deci, de ce sunt acuzata că as avea o inimă de piatră?

12 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai stai asa... tu raportezi viata ta la un basm? Legat de partea cu inima de piatra, ar fi o idee sa ne dai mai multe detalii. Unii se simt ok solo si nu am nimic impotriva lor. E o alegere. Ce ma seaca sunt aia care sunt singuri/e si se tot pling de asta, fara a incerca sa faca nici o schimbare la propria persoana.

| contsters2021 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mitul sau basmul nu este "o poveste pentru cei slabi cu duhul", ci o relatare al cărui sens trebuie descoperit și a cărei descoperire dă sens unei experiențe sau unei vieți. 

Sunt acuzata ca as avea o inima indiferenta, rece si haina, pentru ca spun ca dragostea lui Dumnezeu nu ma implineste, aceasta fiind dezvaluita pe paginile Scripturii si mai ales prin jertfa lui Isus.

Sunt oameni si oameni, nu poti sa ii incadrezi pe toti in aceeasi oala.
De exemplu, unii vor fi mai sentimentali decât alții, la fel cum este adevărat că există persoane introvertite, iar altele extrovertite.
Ce schimbare poți face când ești bolnav sau urât?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru contsters2021):

Esti acuzata de catre niste bigoti nenorociti pentru ca subconstientul tau reactioneaza normal - nu poti simti nici o dragoste a unei entitati inexistente. Hai, ca sa fie toata lumea multumita, IMPROBABILE. Jertfa cui? A lui Horus? A lui Krishna? Crezi ca Gizăs e primul personaj literar de genul lui? Stim mai multe despre spartani decat despre asa-zisul fiu al barbosului. Nici un istoric serios din perioada aia nu il mentioneaza, iar scriptura... sa fim seriosi! E un instrument INCREDIBIL de eficient pentru a manipula masele de sclavi. La asta a fost introdus crestinismul si si-a facut treaba de minune, ba a mai dus si la destramarea Imperiului Roman.
Daca esti credincioasa, nu sta sa povestesti cu alti asa-zisi credinciosi despre cum percepi tu dragostea divina si cum te implineste sau nu. Abia asteapta sa sara la gitul tau bigotii astia. Eu cred ca poate exista spiritualitate/credinta in ceva divin facind abstractie de infecta de maculatura religioasa care nu a adus absolut nimic bun... in afara faptului ca primele carti au fost tiparite in manastiri, si astfel a fost inceputa revolutia care a dus si la luminarea maselor.
P.S. Daca esti bolnav, poti face tot ce iti e in putere ca sa te vindeci, iar daca esti mai pocit/a, nimic nu te opreste din a compensa prin simtul umorului, inteligenta, seriozitate.
P.S. 2 Cind ai de-a face cu mizerabili care te judeca strict datorita modului in care cred ei ca esti tu mai mult sau mai putin spirituala, elimina-i din viata ta. Nu are sens sa iti bati capul cu astfel de oameni. Am eu niste exemplare... una-doua au nevoie de mine sa ii ajut si sunt foarte bun atunci, dar cand e vorba sa comenteze, maninca rahat ca eu nu sunt credincios si ma p*s cu bolta pe nationalismul si crestinismul lor de fatada. Timp in care, daca e sa o luam faptic, eu sunt de cel putin 2 ori mai crestin si mai nationalist ca ei.

| halogen001 a răspuns:

E logic si normal sa nu existe iubire pentru un personaj imaginar de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si neștiutori. La fel de logic si de normal e ca dragostea imaginara a unui personaj imaginar sa nu fie suficienta pentru a asigura fericirea unui om.
Un asemenea personaj e simbolul neputinței, neștiinței, primitivismului, absurdului, minciunii, incorectitudinii, iraționalității, imaturității, ignoranţei și lista poate continua.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Este adevarat, majoritatea oamenilor au nevoie si de iubirea altor oameni in viata lor, nu doar de cea a lui Dumnezeu! Insa ce mai este adevarat este ca nu toti putem avea parte de iubirea acestor fiinte vicioase si superficiale! Raportandu-ma la celalalt raspuns al tau: si eu sunt urat(nu cel din poza si nu stiu daca tu esti/te consideri asa).Am o figura cam ovala si port ochelari.Sunt acel nerdy stereotype din filmele americane cu adolescenti! Am avut putini prieteni de-a lungul vietii si pana si unii din acei putin m-au mai tachinat din cand in cand! In scoala generala toti radeau de mine ca sunt slab! Pe net am primit niste insulte si mai jignitoare! Faptul ca sunt introvertit m-a ajutat enorm, nu mi-a pasat prea mult si mi-a fost usor sa ma inchid in carti si animeuri! Am avut si o psiholoaga care m-a ajutat in timpul primului an de liceu(cand totul a fost mai bine oricum). Acum, eu nu stiu daca prin iubire te referi la admiratie sau cea romantica! Insa tot ce iti pot spune:rezista! Daca vrei sa-ti gasesti "iubire vietii"(si din nou, nu stiu cum arati sau ce stare de sanatate ai)nu o sa-ti spun raspunsul cliseic "Fiecare sac isi are peticul" pentru ca sincer nu cred asta! Dar din nou, rezista! Stii si tu ca totul este efemer si se va termina intr-o zi de la sine si vei fi intr-un loc mai bun! Asta este, fiintele umane sunt imperfecte, pline de prejudecati peste care nu poti trece! Natura umana este otravita de pacatul stramosesc, care se transmite din suflet in suflet si le otraveste pe toate! Concluzionand, nu, nu ai o inima de piatra pentru ca ai nevoie de iubire unui om, deoarece asta te face pe tine om, in primil rand! Si pana la urma, tot asa a lasat Dumnezeu, sa ne iubim intre noi! Noi suntem cei care stricam tot!

| contsters2021 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

După o căutare laborioasă, am venit cu următoarele idei:
" - nu poti simti nici o dragoste a unei entitati inexistente.Hai, ca sa fie toata lumea multumita, IMPROBABILE"
Dacă entitatea așa cum spui, Dumnezeu, Zeus, Brahman, Allah este considerat a fi creatorul a tot ceea ce există, atunci orice există, fie că este un lucru sau un animal, viața însăși, care este bună și nu rea, este o dovadă a iubirii sale, indiferent dacă inima mea este nerecunoscătoare sau nu, impietrita sau moale.
Puteți simți dragostea Lui oriunde, oriunde puteți vedea frumusețe, puteți auzi și citi lucruri bune, drepte și înțelepte despre El și, în același timp, pătrunzătoare.
Ce îi atrage pe oameni atât de mult la această carte numită Biblia?
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Evrei%204%3A12&version=RMNN
„Nimeni nu poate citi Evangheliile fără să simtă efectiv prezența lui Isus.Personalitatea lui pulsează în fiecare cuvânt.
Niciun mit nu poate fi plin de atâta viață".
(Albert Einstein)

"...despre asa-zisul fiu al barbosului. Nici un istoric serios din perioada aia nu il mentioneaza"
Majoritatea istoricilor care au studiat acest subiect consideră indubitabilă existența lui Isus ca persoană istorică.
Bart D. Ehrman afirma că existența lui Isus și crucificarea sa sunt atestate în multe surse, inclusiv Josephus și Tacit.
Nici marele ateu și om de știință Richard Dawkin nu neagă existența lui Isus.

Poate că nu ești credincios, dar acolo unde există adevăr nu poți spune că este o minciună, mai ales că a pune un ne in fata lui credincios denotă sinceritate maximă și raționament critic.

| halogen001 a răspuns (pentru contsters2021):

E poveste. Un zeu atotputernic si vesnic nu are nevoie sa faca nimic, nu are nevoie de inteligenta, de ratiune si de sentimente. Nu are ce face cu omul, nu are nevoie de nimic de la om. Asa e logic si rational. Zeul inventat de primitivi e facut dupa chipul si asemanarea omului, a omului care a scris povestile, om care are vointa, inteligenta, ratiune, sentimente toate izvorate din selectia naturala care are loc de milioane de ani.
Un zeu ca sa faca tot ce exista trebuie sa aiba o stiinta exemplara, nu poate fi asemenea omului primitiv care a scris povestea, deci daca ar exista un zeu atat de inteligent sa faca tot ce exista, un zeu care sa aiba vointa, sentimente si iubire pentru om, nu ar face omul aidoma unui animal, nu ar face purici, paduchi, viermi, plosnite, capuse, tantari si milioane de specii de vietuitoare. Nu ar sta ascuns in cartile cu povesti, nu ar fi invizibil, surd, orb si mut, nu s-ar ocupa cu minuni si ar ajuta omul, nu l-ar lasa in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie.
Povestile cu zei sunt primitive, puerile, fanteziste si absurde. Nu reprezinta realitate, nu reprezinta adevarul. E doar un mod primitiv si rupt de realitate de a vedea lumea. E un mod de a vedea viata marcat de primitivism, de nestiinta, de lipsa de ratiune si de necinste.
Un om care inventeaza povesti false si apoi le da drept adevarate, un om care cere credinta in loc de stiinta nu e om cinstit sau corect.

"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens

"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu s-a simtit la fel de singur, fiindca Îl avea pe Dumnezeu, dar Adam nu era inca la stadiul inalt de a-L intelege intim pe Dumnezeu.

Singuratatea si nefericirea sunt boli extrem de intalnite in lumea moderna. Modernitatea a creat o epidemie de alienare si depresie. Nu esti singura in chestia asta si stiu ce simti. Si nu cred ca trebuie sa fii acuzata de ceva, dar sunt sigur ca ai fi mult mai fericita si te-ai simti mult mai putin singura daca ai da o sansa lui Dumnezeu, daca ai incerca sa-L iubesti ca pe un parinte si ca pe un prieten bun happy

| Whateverrr a răspuns:

Biblia spune foarte clar ca nu e bine ca omul sa fie singur. Am fost creati fiinte sociale, care avem nevoie de comunicare si relatii intre noi.
Poate crestinii de care zici voiau sa spuna ca dobandind in timp o relatie tot mai apropiata cu Dumnezeu si intelegand dragostea Lui pentru noi, ajungem tot mai impliniti si mai putin dependenti de lucrurile lumii acesteia.

| anonimg a răspuns:

Găsim scris destul de des în Scripturi cuvântul "deplin". Acest cuvânt poate fi tradus în actualitate și ca "împlinit".
Dar această împlinire are mai multe forme, înțelesuri și dimensiuni.
Chiar când nu exista păcat în lume, înainte de crearea Evei, Adam se simțea singur, după cum este scris: "dar pentru om nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească." (Geneza.2:20)
Așteptătorii celei de-a doua veniri a Domnului Iisus trăiesc în nădejdea acestea, chiar dacă cei mai mulți dintre ei au murit, și evenimentul revenirii nu a avut loc.
În toate cazurile Dumnezeu ne dorește tuturor deplinătatea. El dorește să fim împliniți. Dar oamenii trebuie să știe că lucrurile, (nevoile) legate de mântuire, de viața veșnică, vor avea loc dacă și le doresc și le acceptă în viața lor. Pe când lucrurile, nevoile legate de viața aceasta vor fi sau nu împlinite în așa măsură pentru ca omul să poată avea viața veșnică.
Tu nu căuta să te schimbi singură. Doar Dumnezeu este Acela care poate să schimbe inima omului. Niciun om nu-și poate schimba singur inima. Ce putem să facem noi este doar să ne lăsăm schimbați de Dumnezeu și să nu ne mai opunem. Nimic altceva nu putem să facem.
Dumnezeu ne lasă să simțim mai întâi nevoia, pentru că numai în felul acesta va apare și dorința.
Noi nu avem idee câtă libertate ne-a oferit Dumnezeu chiar și în planul Său de a ne mântui.
Despre căsătorie este scris în Matei 19:11 că nu toți oamenii se pot căsători (adică nu pot conviețui cu altcineva chiar dacă ei își doresc acest lucru -și societatea ne-a arătat adevărul acestor cuvinte); dar despre mântuire este scris: "ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." (Ioan.3:16)

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru contsters2021):

"Dacă entitatea așa cum spui, Dumnezeu, Zeus, Brahman, Allah este considerat a fi creatorul a tot ceea ce există, atunci orice există, fie că este un lucru sau un animal, viața însăși, care este bună și nu rea, este o dovadă a iubirii sale, indiferent dacă inima mea este nerecunoscătoare sau nu, impietrita sau moale." Daca taica-tu si maica-ta sunt parintii tai, asta nu inseamna ca te iubesc sau s-au iubit intre ei. Poate te-au facut doar ca sa primeasca marire de salariu (era valabil inainte de 89, cand celibatarii aveau salarii mai mici, iar asta era legiferat clar, plus ca cei cu 1-2 copii primeau apartamente mai mari de la stat). Vita e buna si nu rea? Spune-le asta celor din zonele de razboi, celor ce mor de foame, celor bolnavi de cancer si alte nenorociri!
"„Nimeni nu poate citi Evangheliile fără să simtă efectiv prezența lui Isus.Personalitatea lui pulsează în fiecare cuvânt.
Niciun mit nu poate fi plin de atâta viață".
(Albert Einstein)" Nu stau sa caut citatul, cel mai probabil AE nu a spus asa ceva. Chiar daca a facut-o el, omiti un cuvint foarte important - MIT. Am citit minunata carte, m-a plictisit de moarte si m-a facut adesea sa ma simt luat la misto. Legendele Olimpului sau Odiseea lui Homer sunt cu cel putin trei clase peste. Totusi, sa nu uitam ca biblia se adreseaza celor cu un intelect foarte limitat si care nu au citit daca se poate absolut deloc "literatura pagana".
"Majoritatea istoricilor care au studiat acest subiect consideră indubitabilă existența lui Isus ca persoană istorică." Cite SURSE ORIGINALE credibile din perioada respectiva il mentioneaza? OK, a existat un timplar care a fost crucificat. Asta face cumva valide partile ridicole ale povestii cu fecundarea fecioarei de catre fantoma sau invierea si cocotatul in cer?
"Poate că nu ești credincios, dar acolo unde există adevăr nu poți spune că este o minciună, mai ales că a pune un ne in fata lui credincios denotă sinceritate maximă și raționament critic" Despre ce adevar putem discuta cand noi nu cunoastem nici macar in proportie de 50% adevarul despre lovitura de stat din 1989?