Care rai? HAHA! Ala din imaginatie? Nu s-a intors nimeni sa zica "ba astia, ce frumos e acolo". Nu exista nici o baza reala pa baza caruia se poate sustine existenta raiului.
Omule ca eu cred in altceva fata de ce crezi tu nu inseamna ca trebuie sa ma trimiti la un psiholog, tu niciodata nu iti vei schimba gandirea, mereu vei crede la fel, intrebarile care le pui sunt doar pentru a iti confirma credinta atat, deci cu tine e ca daca discut cu un perete, tu nu accepti gandirea altuia doar a ta atat, in concluzie e timp pierdut discutile cu voi
Sunt atâția atei pe TPU și pe ei nu am de ce să îi sfătuiesc să consulte un psiholog. Pot sfătui chiar și persoane credincioase dacă au anumite probleme.
La tine uite cum sta treaba:
- nu ai viața socială, cel mai mult timp petreci în mediul virtual;
- nu ai o relație la o vârstă când cei mai mulți au deja o familie;
- nu ai un job stabil;
- persoanele care vor să te sfătuiască cu intenții bune, le percepi ca pe niște dușmani;
- ești extrem de complexat de aspectul tău fizic;
- de multe ori dai dovadă de probleme de concentrare, ai extrem de multe greșeli gramaticale când scrii;
- uneori dai dovadă de comportament compulsiv-obsesiv, repeți de multe ori aceeași întrebare sub forme diferite și dai încontinuu aceleași replici când ai ocazia;
- mănânci multe dulciuri, alt simptom comun celor care suferă de depresie și vor să își aline supărarea;
Poate mai sunt și altele de care nu știu.
Toate astea sunt probleme ce țin de competența unui psiholog, nu e nimic legat de religie aici.
Crestin cu numele ce esti, asa vorbea iisus oare?
Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor este imparatia cerurilor.
Fericiti cei ce plang, ca aceia se vor mangaia.
Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.
Fericiti cei ce flamanzesc si inseteaza de dreptate, ca aceia se vor satura.
Fericiti cei milostivi, ca aceia se vor milui.
Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu.
Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
Fericiti cei prigoniti pentru dreptate, ca a lor este imparatia cerurilor.
Fericiti veti fi voi cand va vor ocari si va vor prigoni si vor zice tot cuvantul rau impotriva voastra, mintind din pricina Mea.
Bucurati-va si va veseliti, ca plata voastra multa este in ceruri" (Mt. 5, 1-12).
Matei 7:1-12 VDC
Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu ce judecată judecaţi, veţi fi judecaţi; și cu ce măsură măsuraţi, vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu te uiţi cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? Sau cum poţi zice fratelui tău: ‘Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău’ și, când colo, tu ai o bârnă într-al tău? Făţarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău. Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte și să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și să se întoarcă să vă rupă. Cereţi, și vi se va da; căutaţi, și veţi găsi; bateţi, și vi se va deschide. Căci oricine cere capătă; cine caută găsește; și celui ce bate, i se deschide. Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră? Sau, dacă-i cere un pește, să-i dea un șarpe? Deci, dacă voi, care sunteţi răi, știţi să daţi daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le și voi la fel; căci în aceasta sunt cuprinse Legea și Prorocii.
Iisus nu a avut viata sociala, nici relatie,nici job,nici lui iisus nu-i placea critica, iisus era complexat si el de natura umana =de ce ma numiti bun, eu nu sunt bun, iisus a uitat ca smochinul era uscat ca nu era timpul asa ca la blstemat, si iisus repeta acelasi lucruri, iisus manca mult peste, i placea vinul rosu, fructele, iisus a suferit de depresie mai tot timpul, il trimiti si pe el?
Asta scrie in biblie omule nu am inventat eu, nu esti multumit de viata traita de iisus cumva, viata lui iisus trebuie sa fie ceva ce trebuie trait de fiecare crestin, iisus a spus la toti apostoli lui sa iti lase locul de munca, familia si sa il urmeze sa lase tot ce inseamna materialism, citeste biblia
Da-mi un verset unde spune iisus sa iti faci o familie? sa iti cauti un loc de munca? sa ai copii? hai sa vad versetul, voi nu ati inteles biblia asta e problema cu voi, iisus se lupta cu natura lui umana, nu cu cea divina, daca iisus se insura, avea copii, avea un loc de munca nu iti ducea misiunea la implinire
Are, pentru că tu nu iei ca model creștinismul.
În plus de asta, îl înțelegi aiurea.
Iisus era tâmplar până la 30 de ani, Petru era pescar, avea și soție, Pavel trăia din mestesugitul corturilor.
Toți pe treceau timp în mulțime și nu aveau nici pe departe comportamentul tău deviant pe care nici nu l-ai mai menționat.
Să știi că faptul că nu negi că ai fost la doctor spune multe.
Nu te poți ascunde adevărul e clar că lumina zilei și voi avea grija să în afle toți.
Ce spuneam de problemele tale de concentrare, ți-am răspuns la întrebare de la început despre ce cred cu privire la viața veșnică.
"asta nu arata faptul ca esti un om plin de ura, frustrari, complexe?"
Citește despre mecanismele de apărare formulate de Freud - proiecția.
Este atunci când cineva vede în ceilalți propriile defecte suprimate în subconștient.
AvalohAlyn întreabă: