| Geass a întrebat:

Crestinismul, oare cea mai periculoasa religie? De ce se spune, crestinismul e cel mai cel e cel mai corect celelalte sunt incorecte, dar de fapt ce are crestinismul in + fata de budism, shintoism si altele? Crestinismul este o poveste furata mai toate ideeile din Biblie sunt furate de la alte religii, adevarat care nu erau asa de "populare"

37 răspunsuri:
| Esperança a răspuns (pentru somios):

Acel verset:Ferice de cei saraci in duh" nu este tradus tocmai corect si lasa loc de interpretari. Tocmai de aceea avem in Biblie trimiteri, iar acele versete pe care ti le-am dat sunt trimiteri de la acel verset pentru ca sa inteleaga tot omul ce inseamna "Ferice de cei saraci in duh".

Matei 5:3 "Ferice de cei saraci in duh, caci a lor este Imparatia cerurilor!"
Corect este saraci IN duh, NU cu duhul!

| ghiolbitza a răspuns (pentru somios):

Nu confunda basmele populare cu dogma si scrierile crestine. Sunt doua lucruri total diferite. Eu nu pot sa vin cu argumente si dovezi acceptate de tine care sa ateste existenta lui Dumnezeu, precum nici tu, cu toata stiinta si cercetarea ta nu poti sa vii cu dovezi recunoscute si acceptate ale inexistentei Lui. E vorba doar de alegerea fiecaruia, de a crede sau nu, iar eforturile unora sau ale altora de a convinge pe ceilalti sa creada sau nu, sunt niste incercari inutile si invalide. Eu stiu ca dovezile mele, scrierile biblice si marturiile Sf.Parinti atesta dumnezeirea. Tu nu accepti aceste dovezi, asa cum nici eu nu accept teoria evolutionista si alte dovezi ale tale care dovedesc ca nu exista Dumnezeu. Toata discutia asta e din start compromisa. Si doar asa, ca sa pun paie pe foc, poate stiinta nu a cautat unde trebuie de nu a gasit dovezi ale existentei lui Praslea si Greuceanu...dar asta e alta poveste.

| skama18 a răspuns:

Toate religile sunt doar niste interese politice, sa fi crestin inseamna sa crezi in Isus si in Dumnezeu nu in tot feluri de icoane sau chesti de astea. sspune in biblie sa nu crezi intr-un chip cioplit.inrebarea mea e dc biserica ortodoxa e arata ca o galerie de picturi?

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns (pentru somios):

Biblia relateaza intamplari adevarate.Sunt multe lucruri pe care ca om firesc nu poti sa le intelegi, dar ele sunt posibile pentru cei care cred.

| cristi202 a răspuns:

Exista totusi un lucru care nu a fost furat, pentru ca nu are cum sa fie furat, pentru ca doar Isus Hristos a avut curajul sa il spuna, si de aceea crestinismul e considerat unic, si fie e sigurul corect, si celelalte sunt incorecte, fie celelalte sunt corecte si el e incorect. Doar Isus a avut curajul sa spuna "Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal (Dumnezeu) decit prin mine." Budha a aratat O cale, Mohamed O ALTA cale, insa ce e caracteristic crestinismului e ca Isus a spus ca EL E CALEA. Asta face diferenta dintre crestinism si celelalte religii. Si de aceea crestinismul e unic. Acum, daca Isus a spus asta, atunci ai trei posibilitati, fie a spus adevarul, fie a mintit, fie nu a stiut ce spune si a fost un nebun. Daca a mintit, de ce azi ii e invatatura raspindita in toata lumea? Daca mintea, mai devrem sau mai tirziu trebuia ca minciuna sa iasa la iveala, au trecut totusi doua mii de ani de la "minciuna" Lui. Daca a fost nebun, de ce o mare parte din omenire (poate peste 80%) cred ca a fost un om important al lumii, deci nicidecum nebun, si, mai mult, cum vei explica celor ce cred cu convingere (care si ei sunt multi) in El acest lucru, cind de fapt ei stiu cu cine au de-a face? Si totusi, daca nu a fost nebun sau mincinos, trebuie acceptat faptul ca a spus adevarul, si atunci e crestinismul e singura religie adevarata.

| danay72 a răspuns (pentru Nuvăsufăr):

Exista o religie care respect ce spune Biblia.Sunt Martorii lui Iehova, iar Biblia este aceeasi. Daca nu ai avea prejudecati fata de ei, ai vedea ca toate invataturile lor se bazeaza doar pe Biblie.