| OOOLEOOO a întrebat:

Crestinul "vede" cea ce nu "vede" ateul iar ateul "vede" cea ce nu "vede" crestinul?

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Crestinul Il vede pe Dumnezeu prin credinta, insa ateul nu vede nimic!

Răspuns utilizator avertizat
| Angel0 a răspuns:

Nu.Ateul doar nu "vede".

| OOOLEOOO explică (pentru Angel0):

De unde stii, ai incercat macar odata sa privesti ateismul cu acelasi interes cu care privesti crestinismul?

Răspuns utilizator avertizat
| Mădă0611 a răspuns:

Dap. Cica noi nu vedem nimic, asa o fi, dar ei, crestinii, vad nimic.

| Raniia a răspuns:

Absurdul cu care traieste ateul il inlocuieste pe Dumnezeul care-l vede crestinul.

| Alphawolf a răspuns:

Nu. Eu cred ca sunt doi factori principali care ne fac sa "vedem" diferit.
1. Caracterul diferit ne face sa intelegem diferit...
2. Parinti si societatea ne indoctrineaza.

| Inferno a răspuns:

In realitate fiecare vede lumea in functie de capacitatile intelectuale si puterea de a rationa, daca nu poti rationa suficient de bine ai sa ai o perceptie asupra realitatii foarte proasta, cu cat esti mai inteligent cu atat poti observa tipare, asemanari si face deductii logice, cu alte cuvinte poti percepe mai corect realitatea.
Un ateu ce sufera de un retard mintal nu va percepe (vedea) corect realitatea pe cand un ateu inteligent va avea capacitatea de a intelege lumea. Aceiasi situatie si in cazul crestinului.

Perceptia realitatii este direct proportionala cu inteligenta.

| Inferno a răspuns:

Ce mi-e prostul ce mi-e orbul, prostul are ochii dar nu intelege imaginile ce ajung la creier, iar orbul nu se bucura de darul vazului.

| M25M a răspuns:

Crestinul poate sa "vada" ceea ce vede ateul insa refuza/ignora. Ateul poate sa creada("vada") in ceea ce crede crestinul insa si acesta refuza. Primul din cauza fricii, al doilea din cauza ratiunii.

| M25M a răspuns (pentru EmaS):

Cand afirmi "vede" probabil vroiai sa spui "simte" cu toate ca si acesta nu prea pare posibila.
Iti respect credinta ta si am vazut multe dintre raspunsurile tale din aceasta sectiune si mi-am dat seama ca esti foarte credincioasa ceea ce e bine. Insa ai incercat vreodata sa te informezi in ceea ce priveste facere lumii in ceea ce priveste functionarea lumii? Ai incercat vreodata sa obseri versatilitatea stiintei de a alfa raspunsuri(unele fiind in contradictie cu Biblia) de a anula raspunsurile vechi pe probe, demonstratii etc? Ai incercat sa descoperi cum functioneaza fiercare particula care te si ne inconjoara cu tot calamburul de fenomene? Nu iti zic sa renunti la credinta ta nici nu indemn pe nimeni sa o faca, fiecare fiind liber sa creada in cine doreste. Doar te intreb avand in vedere si alte raspunsuri date de tine. Este doar pura curiozitate.
Toate cele bune!

| Dorugar a răspuns:

Da! Asa este!
Ateul vede doar adevarul real, pe cand crestinii aberati vad doar efectele drogului care le-a furat mintile!
Care drog?
Bineinteles opiul religie asa cum este numita religia de catre marii filozofi, sau dupa caz efectul ciupercilor halucinogene Magic Mushrooms!

| Dorugar a răspuns (pentru EmaS):

Atunci cand vezi pe Dumnezeu asa cum altii vad caii verzi pe pereti, datorita credintei, inseamna ca ai probleme la bibilica si musai trebuie sa mergi la un medic sa te cati!

| Dorugar a răspuns (pentru Raniia):

Pe lumea asta nu exista alt absurd mai mare decat cel al credintei in maimutoi uriasi care modeleaza oameni din acelasi material din care un olar creeaza oala de noapte!
Nu ti se pare absurd ca ratiunea ta sa accepte o asemenea bomba atomica a prostiei omenesti?

| shadovv a răspuns:

Nu! Fiecare om vede realitatea lui. Totul e subiectiv. Iar aceasta este realitatea mea.

| EmaS a răspuns (pentru Dorugar):

Eu cred ca problema este la tine. Nu faci distinctie intre Isus si Lucifer.

NOname
| NOname a răspuns:

Does anybody really see anything?
Does anybody really see anyone?
...

http://www.youtube.com/watch?v=3vo89y4JLYY

| 4b a răspuns:

laughing si toata lumea ''vede''...

| Raniia a răspuns (pentru Dorugar):

Soimos,nu ti se pare absurd ca mai traiesti?