DA
nu cred in religie, DELOC
si mai ales nu cred in Biserica!
si nici nu am de gand sa fiu rob-ul nimanui - prima si cea mai dura greseala pe care o fac credinciosii oricarei religii, se pun in genunchi si se comporta ca niste sclavi, iar apoi asa isi traiesc viata privind lumea de jos in sus, ca o furnica mica in gradina lui D-zeu si daca ma rog, atunci D-zeu o sa ma ajute
dar, viata mi-a aratat ca exista D-zeu!
Este cea mai inteligenta intrebare a ta.
Pacat ca a mai fost postata de vreo 3500 de ori.De vreo cateva chiar de tine.
Stiu, am mai pus-o mai demult, dar n-o mai gaseam!
Tot intrebari fara sens pun, stiu!
Nu, nici o fapta nu arata ca ar exista. Plus ca la inteligenta si la puterea pe care oamenii zic ca o are (pe ce baza reala nu stiu), nu ar fi putut crea oamenii asa nasol, boli, imbatranire, prostie multa (puteam muri altfel, se oprea creierul cand dorea si gata, nu era nev sa imbatranimi bolnavi ca sa murim, cum multi zic aiurea), rautate, invidie, parsivitate si altele, efectiv unul destept nu avea cum sa proiecteze asa infect totul.
DA exista Dumnezeu, faptul ca tu stai in fata unui calculator si existi e dovada vie ca exista Dumnezeu.
Crezi ca este important ce cred eu sau un miliard de oameni de pe Terra? Am mai explicat asta, ba chiar am pus si o intrebare in acest sens dar toti cei ce nu cred in Dumnezeu au fugit ca de dracu sa raspunda la ea. Fara Dumnezeu VIATA pe terra ar fi imposibila drept pentru care
NUMAI Dumnezeu putea creia VIATA si in special fiintele dezvoltate care nu puteau apare asa cum sustine asa zisa stiinta. Natura NU putea creia fiinte pereche sau COMPLEMENTARE, mascul si femela deoarece natura NU GANDESTE ca sa realizeze fiinte complementare. Ganditi, nu luati totul de-a gata spuse de toti aiuritii.
Da, cred in EL. Am avut atâtea experimente ale vieții unde m-am rugat și am fost răsplătită, cât și acum iar. Căutam cu chirie de la începutul verii și locuind într-o stațiune șansele erau mici, căci preferau să câștige de pe urma turiștilor decât pe mai multi ani. Eram efectiv disperați cu căutatul și rugându-mă de când a început postul (ținând post de asemenea), azi am primit vești că ni s-a găsit o casa și pentru noi. Pentru mine există Dumnezeu!
Cică Spinoza ar fi zis :
"Deus Sive Nature", eu deși panteist, merg pe premisa Deus est Nature, adică nu cred într-o ființă omniprezentă,
omniștientă,
omnipotentă și conștientă denumită
Dumnezeu, dar cred că natura e "divină".
Sau pe scurt:
"My religion is Nature, my god is Universe.
Cred ca exista o forta de echilibru a universului, insa in cazul in care ea intervine direct in diverse evenimente la nivel micro, gen potop pe una din cele nu stiu cate miliarde de planete... intregul concept devine absolut patetic. Adica da, cred intr-o oarecare forma de forta superioara ce poate fi numita intr-un mod simplificat "dumnezeu" insa ceea ce e descris in biblie mi se pare o jignire la adresa acestei forte si mai ales o jignire la adresa inteligentei umane.
Inteleg de unde vii dar ai stat vreodata sa asculti povestile celor ce stau in genunchi la rugaciune? Macar o persoana,doua, o sa iti dai seama ca au o perspectiva diferita, aparent da, stai ca un sclav in genunchi, dar depinde cum privesti lucrurile.
Tu ai un punct care nu e rau... dar nici bun
din pacate pot sa iti arunc in fata ceva, care te va face sa te urci pe pereti, asa ca mor de curiozitate ce o sa raspunzi, iar la moda e ca atunci cand nu mai are ce sa spuna, un credincios ignora intrebarea
sunt perfect de acord cu tine ca sunt oameni care in afara de credinta, nu mai au nimic altceva, din cauza ca soarta i-a calcat pe cap, asa ca vin si se roaga ca asta e ultimul refugiu pe care il mai au
BA NU, STAI... NU EXISTA SOARTA, EXISTA NUMAI D-ZEU, NU?!?
moment in care, logica simpla: nu soarta i-a calcat pe cap, CI D-ZEUL TAU I-A CALCAT PE CAP, de au ajuns sa se roage atat de disperat
NU?!?
dap, logica simpla rupe in bucati religia, NU imi pare rau pentru demonstratie
Nici nu cred nici cred.Cred că exista o energie ce a creat tot ce există, dar nu pot spune dacă este vorba de un zeu(domnul zeu=Dumnezeu) pentru că nu există dovezi evidente cum că această entitate există cu adevărat.
Dumnezeu nu este ceea ce spune religia ca este,este foarte greu si pentru mine si pentru tine sa intelegem si pentru oricine,dar ideea e ca religia este ceva creat de om pentru a il intelege pe D-zeu,o incercare care a adus multa suferinta,dar asta e tot ce avem momentan,da logica rupe in bucati religia,dar de ce nu putem sa avem si logica si sa fim si credinciosi? nu in sensul sa stai in genunchi mereu, nu neaparat, doar daca simti tu ca asta te va ajuta, pur si simplu sa incercam sa gandim rational si in acelasi timp sa avem credinta ca va fi bine in viitor, nu incerc sa te conving de nimic.
Fanatismul a adus si va aduce multa suferinta, singura solutie e sa fim echilibrati in viata. Sper ca am adus destule argumente sa te conving ca nu vreau sa conving pe nimeni de nimic
Cu asta sunt de acord
si eu cred ca D-zeu exista, si nu e cum spune religia!
Normal ca exista. Este ca si curentul electric, exista dar nu il simti! God Bless!