| Seroquel a întrebat:

Crezi ca exista paranormal sau oameni cu putere de sus?

19 răspunsuri:
| qest11 a răspuns:

Toti avem puteri paranormale mai mult mai putin. Aia de sus par oameni dar nu sunt convins, iar putere mai mare o au cei din spatele lor.

| xerxes1 a răspuns:

Intr-o tara de handicapati mintali, unul care stie tabla inmultirii este vazut ca vrajitor sau ca are puteri paranormale.

| danut a răspuns:

Da, SPIRITISMUL (paranolmalul) EXISTA si are mare putere dar nu este de SUS ci este de JOS, de aici de pe pamant si este metoda de lucru a SATANEI (dracului).

| sofisis a răspuns:

Da, exista paranormal dar din experienta mea de pana acum, nu are legatura cu cel de sus.

| RAY a răspuns:

Nu cred asa ceva

| oprescudorin11 a răspuns:

Credinta este Totul! Iubirea! Care este puterea suprema! Se obtine doar prin rugaciune non -stop! Armonia cu Dumnezeu ne da la oricare din noi puteri care altora li se par paranormale!

| Holiday a răspuns (pentru oprescudorin11):

Inteleg ca tu esti de asta care te rogi non-stop.
Explica-ne si noua ce "putere" din astea paranormala ai capatat?
Ca daca n-ai asa ceva, evident afirmatia ta trebuie tratata drept o minciuna.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Holiday):

Incerc sa-ti reconstitutuiesc, (ca sa folosesc un limbaj de alintare ) ce am gasit, dupa ce constatasem pe experienta mea, desigur, la indicatiile unei bune prietene, care, vazandu-ma intr-o stare jalnica materiala, spirituala (ca o consecinta), m-a pus sa ma rog INTENS!
Rezultatul:absolut Fabulos!
Dar sa--ti spun ce am aflat ulterior, nu sunt, sau nu eram un bisericos de profesie (ca sa zic asa!).
Dragostea este puterea suprema, este contopirea in smerenia noastra cu Dumnezeu!
Dragostea este acel sentiment, care apare in comportamentul cuiva, si care are deschidere TOTALA! Staniloaie spunea eufemistic, ca un om renunta la sine prin celalat(desigur, care merita).
Renunti la Libertatea ta de dragul Pacii...DIN INIMA!
Zicea parintele Dumitru Staniloaie!
Complicat concept!
Staniloaie a fost captivant si pentru ca a folosit ARTA, limbajul fantastic in a convinge!
A Transmite, ca unii preoti, intr-un limbaj mai 'de lemn', poti avea rezultate negative!
Staniloaie insa, afara de o CULTURA solida, plecat din Cernauti, (durerea noastra),
Este parintele FILOCALIEI NOASTRE ROMANESTI!
Iar cand faci BINE sa gandesti ca o faci DIN INIMA, nestigherit, fara indoieli, atunci acel bine este BINE!
DILOCALIA este IUBIRE DE FRUMUSETE SI IN CONSECINTA Si BUNATATE!
CALUGEAR INSEAMNA DIN greceste, aceeasi IDEE!
(trecuta prin inima, Desigur!)
Voi continua cu cateva remarci pe care le consider importante!

Trebuie sa renuntam la noi insine, e o lupta contra Raului care ne paste permanent!
Prima este Curatirea prin Dumnezeu!
ILUMINAREA apoi Desavarsirea!
Asta este in rezumat FILOCALIA!
Parintele Dumitru Staniloaie, a zis ca Nu poate exista Frumusete fara Bunatate!

apoi as zice:
Dumnezeu ne paste(este un Psalm in acest sens!), El este Garantul Fericiorii noastre!
Trebuie sa ne rugam pentru cei ce nu-si gasesc Bucuria Dumnezeeasca (bucuria de a trai, de a muri -INTRU DUMNEZEU!), fiind indrumati de altcineva decat Bunul Dumnezeu!
Isihastru, este un termen care se refera la a trai in armonie cu Dumnezeu.

Zice un Episcop:
Filocalia se adreseaza mintii noastre prin sfantul duh.
Dar Acest Sfant Duh coboara (prin Credinta ), in INIMA NOASTRA!
Atunci il GASIM PE DUMNEZEU!
Cand traim aceasta Stare BUNA, suntem in ARMONIE cu Dumnezeu!
Credinta si Trairea prin Credinta!
(prin Rugaciune),
Caci Rugaciunea REPETATA ne pastreaza Drumul spre Dumnezeu!
Traim intr-o lume, in viata noastra, tot felul!
Suferinta noastra, este o binecuvantare!
Caci suferim din cauza propriilor noastre NEVOINTE!
Dar in Credinta,, aceasta Suferinta ne aprp[pe de Dumnezeu, caci suntem Nimic in fata lui Dumnezeu...Smerenia
Totul poate fi transformata in mare BINECUVANTARE!
Drumul este spre INIMA! SPRE DUMNEZEU!

Daca traim Constient in Lumea asta, prin INIMA (devenita constienta!).
Este a Lui Dumnezeu!
Sa nu uitam amanuntul ca Rugaciunile Constiente le realizam in momentele BUNE! Ale ExistenteiNoastre!
Dar e ca un CREDIT la Banca cand suntem inraiti, saraci cu duhul, vom fi asistati preferential de Bunul Dumnezeu!
Rugaciunea trebuie sa salasuiasca in inimile noastre permanent, este ca la masina de spalat, acel produs care impiedica depunerile mizere!
Repetetivitatea Rugaciunii este Calea spre Dumnezeu!(ceea ce in computere s-ar numi 'refresh')
Cand nu putem spune alta rugaciune, macar cea a INIMII!
: Doamne Iisus Christos, Milueste-ne pre noi!"
Sau simplu: Doamne ajuta!
Se REANOIESC pravilele Botezului!
Viata apoi Echilibrata!
Nu mai dezvolt!
Doar imi cer scuze ca la repezeala scrisului sa nu pierd ideile, am facut sigur greseli de editare, sper sa ma intelegi!

"Incerc sa-ti reconstitutuiesc, (ca sa folosesc un limbaj de alintare ) ce am gasit, dupa ce constatasem pe experienta mea, desigur, la indicatiile unei bune prietene, care, vazandu-ma intr-o stare jalnica materiala, spirituala (ca o consecinta), m-a pus sa ma rog INTENS!
Rezultatul:absolut Fabulos!"

In primul rand, fara rugaciuni si alte balarii din astea, altii au reusit sa treaca peste perioade nasoale, deci nu asta e motivul care a determinat iesirea din impas.
In al doilea rand, exista persoane care nu doar ca nu se roaga, dar fac pipi pe povestile astea si totusi nu ajung in situatii nasoale. Deci nici profilactic nu este necesar sa pupi in dos spiridusi inexistenti.
In al treilea rand, se demonstreaza din nou ca nu trebuie sa ajuti un credincios aflat in situatii nasoale. Dupa ce unii sau altii il ajuta, macar cu sfaturi, vine si spune ca l-a ajutat spiridusul. Nu ca ar fi neaparat problema asta, dar te trezesti cu inca un fanatic religios prin zona. Iar asta e o problema...

Puterea capatata este linistea TOTALA Sufleteasca, lipsa perturbatiilor gandurilor negre, remuscarilor, avand ca rezultat cuplarea totala cu societatea, fara nervi sau fara stress (aceeasi idee), realizarea Lumii ca pe o Minune, asa cum ni se infatiseaza.ETC>

Se mai traduce si printr-un feedback perfect cu societatea, socialul direct inconjurator, oamenii capata incredere in tine, te motiveaza caci ii motivezi la randu-ti. E viata NORMALA pe care si-o doreste orice om sanatos.

"...am facut sigur greseli de editare, sper sa ma intelegi!"

Nu greselile de scriere sunt problema ta, ci cele de judecata si logica. Dar chiar te inteleg, pentru a-ti demonstra tie insuti veridicitatea povestilor astea, e nevoie sa faci rabat de la logica si judecata. Ciudat e cum naiba ajung unii in starea asta...

Tare mi-e teama ca am inteles, la replica ta, Pilda lui iisus Christos:
'Nu risipi aurul in cocina porcilor'
este o reinterpretare cu vorbele mele!

"Nu risipi aurul in cocina porcilor'"

Vezi, pana si schizofrenicul tot de "aur" vorbea ca etalon de valoare. Nicidecum dragoste si alte alea. Pe de o parte sustine ca bogatia e nasoala, ca nu-i place spiridusului, pe de alta parte foloseste aurul ca masura si comparatie a ceea ce e bun. Pff.
Las-o asa, cine e capabil sa inteleaga, a inteles deja cum e treaba.

Am uitat urmarea mesajului Christianic, tot din amintiri(ca idee!): "caci vei ajunge sa te scalzi in mocirla lor!"
Imi cer scuze! Nu ma pricep mai mult pentru tine! Te iubesc si te respect, 'macar in numele schizofreniei'! Nu-ti mai zic de schizma, de care vorbea Eliade ca deja am publicat-o in situl asta!
Sa ai o zi Frumoasa in aburii atotputerniciei si atotstiintei tale!

| DeyCj a răspuns:

Paranormal unui şablon care-i spune societatea şi codul bunelor maniere, există desigur.Nu exista în schimb oameni ce au puteri date de „sus" ci oameni ce cunosc tehnica de a ajunge la ele.Nu e uşor dar cum practica-i mama învaţăturii până la urmă le iese.
Nu mai daţi vina pe ceva ce nu există(dumnezeu) că el v-o dat si el e vinovat pentru tot ce vi se-ntâmplă, că riscaţi să vă-n-bolnăviţi psihic happy.

| DeyCj a răspuns (pentru xerxes1):

Corect! happy... Ca drept dovadă protestele instigate pe FackeBoock(Facebook)

| danay72 a răspuns:

Azi,pot avea, dar nu putere de la Dumnezeu. Matei7:21-23 arata acest lucru.