Ia de citeste aici, explicatiile:
https://www.venitilahristos.org/......upa-moarte
Biblia e o fantezie scrisa de indivizi certați cu cinstea, cu rușinea, cu omenia, cu bunătatea, cu bunul simt, cu știința, cu inteligenta, cu rațiunea și cu adevărul. Prin urmare nu prezintă garanția obținerii unor informații adevărate, dimpotrivă e garanția inducerii în eroare.
La adevăr se ajunge prin știință, iar la minciuna se ajunge prin credință. Omul mincinos îl inseala pe cel naiv și neștiutor cerându-i credință în numele zeului x (atotputernic, atotstiutor, iubitor, drept si bun, invizibil si surdomut).
Doar niste afirmații false care nu sunt argumentele cu nimic. Deși sunt prezentate două sau trei versete biblice, ele nu transmit nicidecum ideea ca omul ar avea un suflet nemuritor care după moartea corpului ar continua să trăiască undeva. In principal argumentația lor se bazează pe cărți apocrife și zvonuri băbești.
Ce spune Biblia despre moarte e foarte simplu și e clar chiar de la începutul scripturii. Gradina Edenului, unde a fost pus Adam sa locuiască, era pe pământ și Adam urma să extindă acea grădină pe tot pământul, să-l umple cu urmași și să-l locuiască veșnic. Moartea a survenit din cauza neascultării lui, și nu era nicidecum o trecere în altă parte mai bună ci însemna încetarea existenței lui. De aceia moartea e numită în Biblie "un dușman".
Și ulterior scriptura arată din nou care este starea unui om mort - Ecleziastul 9: 5 Fiindcă cei vii știu* că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și nu mai au nicio răsplată, căci până și amintirea li se uită. 6 De asemenea, iubirea lor și ura lor și gelozia lor au pierit deja și nu mai au parte de ceea ce se face sub soare.
10 Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta, căci în Mormânt*, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoștință, nici înțelepciune.
Anume din această cauză rezolvarea este învierea, altminteri dacă în realitate omul își continuă existența în altă parte învierea n-ar avea sens.
Nu ascultați martorul, deoarece el depune mărturie falsă.
Și ce anume din ce am prezentat că spune scriptura este fals?
Dupa ce murim se spune ca sufletul omului mai ramane pe pamant inca 40 de zile si pe urma merge unde ii este locul.
Insa cei vii stiu ca nu sunt nemuritori si ca la un moment dat o sa le vina randul.
Ai adus un singur argument și cel mai rău, de ce a fost necesar să ții o prelegere lungă pentru el?
Prin aceasta ai dovedit că nu intelegi versetul și ai preferat sa il infloresti.
Nu este nevoie să-l înflorim, pentru că este deja înflorit de Dumnezeu.
În cartea Eclesiastul 9: 5, nu ne spune că morții nu vor mai exista, asta înțelegeți voi Martorii lui Iehova, ne spune că morții nu mai știu nimic despre ei, ce au iubit, ce au urât, memoria lor este practic ștearsă.
Pentru ce am afirmat am mai multi martori decat ai tu in biserica ta, unul ar fi Luca 20:38, altul Is. 63:14, altul Daniel 12:13, altul Luca 16:23 si altul daca mai doresti.
Mai am multi martori, dar eu cred ca e de ajuns.
Dupa ce mori, corpul tau instra in stadiul de putrefactie si incepe sa se descompuna.
DeProfundis99 întreabă: