| dany1988122 a întrebat:

Cu ce e mai presus Barbosul decat un om obisnuit care ii pedepseste pe cei care nu o ard cu el?

47 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Barosul din mintea ta, cu nimic. Dumnezeul adevarat e net superior, datorita sfințeniei Sale.

| dany1988122 explică (pentru cristi202):

Datorita sfinteniei lui? Deci sfintenia lui face totul? Fara sfintenie nu e zeu?

| cristi202 a răspuns (pentru dany1988122):

Eu am adus în discuție doar un aspect. Cel mai important care ține de contextul abordat de tine, pedeapsa. Ca dacă e sa vorbesc de toate, te-ai plictisi ascultindu-ma. Și nu mi-ar fi destul o zi sa vorbesc despre asta.

Hai ca zic eu ce vrei sa zici. Sa ma corectezi daca gresesc. Tu vrei sa zici ca si sfintii sunt zei?

Nu. Sfinții doar se aseamănă cu Cel Sfint. Deși, în ortodoxie exista termenul de "îndumnezeirea omului". Petru ca omul poate ajunge la o asemenea unitate cu Dumnezeu incit El sa trăiască prin ei, și de acolo și aspectele supranaturale din viețile sfinților.

Nu merge. Daca astia sunt sfinti, atunci Baebosul ce mai e? Ar trebuie sa fie mai presus de sfant rolling on the floor

Pai Biblia zice ca e de trei ori sfint. Dacă tu o citești pe sărite, și nu intelegi, nu e nimeni de vina

Asa cum faceti voi la Isaia 7? rolling on the floor

| cristi202 a răspuns:

Barbosul *
happy

| Wr3nch a răspuns:

Doar faptul ca e reprezentat ca entitatea suprema, omnipotenta, omniprezenta si care nu poate gresi.

| dany1988122 explică (pentru Wr3nch):

Esti sigur ca e toate acestea? Dupa Biblie nu e. Nu poate sa greseasca? Si de ced i-a parut rau ca l-a creat pe om? Se pare ca omul nu i-a iesit cum voia el.

| dany1988122 explică (pentru dany1988122):

Ce*

| bookofknowledge a răspuns (pentru dany1988122):

Nu ia parut rau in sensul ca a fost o greseala, in biblie acest sens este de sa intristat asa de tare incat nu a mai vrut sa stie de existenta omului. Daca i ar fi parut chiar rau ca crease omul nu ar fi continuat creatia. Chiar in apocalipsa scrie de pamanturile distruse si ca putine o sa fie care o sa fie la credinta, o sa fie ploaie cu foc cum era potopul, ceea ce inseamna ca ii va parea rau din nou(face afirmatie din timp)

| mentholinks a răspuns:

Pai materia asculta de El. El poate face oameni din pietre.

| dany1988122 explică (pentru mentholinks):

Si inorogul meu poate face si mai multe. Poate sa deseneze un cerc patrat si multe altele, plus ca exista dinainte de eternitate.

| halogen001 a răspuns:

Dacă ar exista în realitate un asemenea personaj ar fi inferior oricărui om obișnuit. Ar fi exemplul de maximă neputință, neștiință, incorectitudine, răutate și nesimțire happy Asocierea "calităților" acestui personaj e una imposibilă, absurdă și irațională specifică unor povești primitive, puerile, fanteziste și absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.

| CostinAlamariu a răspuns:

Poate dacă nu ti-ai mai bate joc ai primi si raspunsuri valide

| CostinAlamariu a răspuns:

Barbosul din mintea ta? Cu nimic. E o caricatura fara valoare creata in mintea unui copil care n-a primit suficienta iubire din partea parintilor

| dany1988122 explică (pentru CostinAlamariu):

Barbosul e zeul in care crezi tu, eu ii zic Barbos rolling on the floor

| CostinAlamariu a răspuns (pentru dany1988122):

Nu-i adevarat. Eu nu cred in niciun zeu barbos. Te înșeli. Asta e zeul în care crezi (sau nu crezi?) tu. E zeul imaginatiei tale. Pentru mine acest zeu nu există.

Creștinii și ateii pot să fie de acord cu un lucru: și anume că zeul în care nu cred ateii, nu cred nici creștinii.

Da? Gura pacatosului adevar graieste. rolling on the floor

Nu crezi in zeul care l-a creat pe Adam?

Cred în Dumnezeul creștin, nu în zeii imaginatiei tale.

Ma indoiesc ca o sa intelegi vreodata semnificatia acelor cuvinte. Nu cred ca ai capacitatea intelectuala sa le intelegi

Fix zeul crestin e Barbosul.

Ti-am zis, nu stiu despre ce barbos vorbesti. Eu nu cred în așa ceva.

Ala la care va inchinati voi. Eu ii zic ''Barbosul''.

Eu nu mă închin la niciun barbos. Iar minți cu nerușinare. De ce voi ateii trebuie să mințiți tot timpul? Dacă ateismul e adevarat nu ar fi nevoie să mințiți

Nu te inchini la ala din Biblie?

E fix doar în mintea ta. Aici e problema de fapt. Ți-ai făcut o imagine în minte distorsionata de care rizi acum. Sunt curios ce vei face cand, dincolo de îmaginea formata, vei descoperi cine e adevăratul Dumnezeu. Mai devreme, sau mai tirziu, cand ti se va fi terminat viata, se va întimpla. Ideal ar fi sa fie mai devreme, asa vei mai avea o șansă să scapi.

Si daca e Zeus, ce faci?

Nu e niciun barbos in Biblie. Se vede ca n-ai citit-o. Și dacă ar exista oameni cu barbă în Biblie nu m-aș închina la ei

Lasa ce scrie in Biblie. Eu zic de cum arata acest zeu, cum il vad crestinii. Un batranel.

Niciun creștin nu îl vede așa. Și aia care îl vad asa sunt needucati, idioti. Batranetea este o boala a omului căzut. Este o infirmitate. Dumnezeu nu are infirmitati si nici slabiciuni.

Asa zic si ei despre voi. Batranetea e o boala omului? Deci cainele nu imbatraneste? Exemplu. Amatorisme.

Zeus nu s-a arătat nimanui. Dumnezeul adevarat, cel creștin, s-a arătat. În teologie, termenul "tehnic" pentru aratarile Lui este "epifanie". Nu se intampla prea des, dar, se întimpla, uneori Dumnezeu se arata. Dacă vrei sa afli de o aratare "interesanta", cauta sa vezi experienta lui Sundhar Sing. Acum, mai greu se arata. Dar la un moment dat, orice om Îl va vedea fata în fata. Sunt curios ce vei spune atunci.

Un batrinel... Ai văzut cum arata un batrinel maestru în arte martiale? Zici ca îl dobori cu un deget. Dar, pină sa îl dobori, ești ca lovit de fulger, îți dai seama ca te-a lovit cand ești la pamint.
Hai, pune-te cu "bătrânelul"...

Cum sa nu sa se arate. Daca traiai pe vremea aia ti se arata rolling on the floor Cu ii s-a arata Barbosul?

Am zis eu ceva de puterea fizica?

N-am zis că batranetea este o boala care îl afecteaza numai pe om; am zis ca e o boala a omului. Esti autist si nu intelegi limba română?

''Niciun creștin nu îl vede așa. Și aia care îl vad asa sunt needucati, idioti. Batranetea este o boala a omului căzut. Este o infirmitate. Dumnezeu nu are infirmitati si nici slabiciuni.'' Nu vad cuvantul ''animal'', tu il vezi?

| dany1988122 explică:

Nesimtitule. Sa iti ceri scuze la persoanele cu autism. Era vorba despre autism?

Da, esti autist. Clar. Si inca cel mai probabil netratat laughing

Stii macar ce inseamna?

| Davyd2001 a răspuns:

Pentru că El locuiește în locuri inalte si în sfințenie dar este cu omul zdrobit și smerit că sa învioreze duhurile zdrobite și să îmbărbăteze inimile smerite, pentru că El a făcut cerurile și pământul, iar tu nu ești decât un abur care se arată puțintel și apoi piere, la fel sunt și eu, dar bucura te că ai un Dumnezeu care te iubește, numai te răzvrăti împotriva Lui că tot nefericit ești, smerește te ca Domnul să se îndure de tine și să iti de-a bucuria mântuirii Sale!

Întrebări similare