Doar faptul ca e reprezentat ca entitatea suprema, omnipotenta, omniprezenta si care nu poate gresi.
Dacă ar exista în realitate un asemenea personaj ar fi inferior oricărui om obișnuit. Ar fi exemplul de maximă neputință, neștiință, incorectitudine, răutate și nesimțire Asocierea "calităților" acestui personaj e una imposibilă, absurdă și irațională specifică unor povești primitive, puerile, fanteziste și absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori.
Esti sigur ca e toate acestea? Dupa Biblie nu e. Nu poate sa greseasca? Si de ced i-a parut rau ca l-a creat pe om? Se pare ca omul nu i-a iesit cum voia el.
Si inorogul meu poate face si mai multe. Poate sa deseneze un cerc patrat si multe altele, plus ca exista dinainte de eternitate.
Barosul din mintea ta, cu nimic. Dumnezeul adevarat e net superior, datorita sfințeniei Sale.
Datorita sfinteniei lui? Deci sfintenia lui face totul? Fara sfintenie nu e zeu?
Eu am adus în discuție doar un aspect. Cel mai important care ține de contextul abordat de tine, pedeapsa. Ca dacă e sa vorbesc de toate, te-ai plictisi ascultindu-ma. Și nu mi-ar fi destul o zi sa vorbesc despre asta.
Hai ca zic eu ce vrei sa zici. Sa ma corectezi daca gresesc. Tu vrei sa zici ca si sfintii sunt zei?
Nu. Sfinții doar se aseamănă cu Cel Sfint. Deși, în ortodoxie exista termenul de "îndumnezeirea omului". Petru ca omul poate ajunge la o asemenea unitate cu Dumnezeu incit El sa trăiască prin ei, și de acolo și aspectele supranaturale din viețile sfinților.
Nu merge. Daca astia sunt sfinti, atunci Baebosul ce mai e? Ar trebuie sa fie mai presus de sfant
Barbosul din mintea ta? Cu nimic. E o caricatura fara valoare creata in mintea unui copil care n-a primit suficienta iubire din partea parintilor
Nu-i adevarat. Eu nu cred in niciun zeu barbos. Te înșeli. Asta e zeul în care crezi (sau nu crezi?) tu. E zeul imaginatiei tale. Pentru mine acest zeu nu există.
Creștinii și ateii pot să fie de acord cu un lucru: și anume că zeul în care nu cred ateii, nu cred nici creștinii.
Cred în Dumnezeul creștin, nu în zeii imaginatiei tale.
Ma indoiesc ca o sa intelegi vreodata semnificatia acelor cuvinte. Nu cred ca ai capacitatea intelectuala sa le intelegi
Nu ia parut rau in sensul ca a fost o greseala, in biblie acest sens este de sa intristat asa de tare incat nu a mai vrut sa stie de existenta omului. Daca i ar fi parut chiar rau ca crease omul nu ar fi continuat creatia. Chiar in apocalipsa scrie de pamanturile distruse si ca putine o sa fie care o sa fie la credinta, o sa fie ploaie cu foc cum era potopul, ceea ce inseamna ca ii va parea rau din nou(face afirmatie din timp)
Ti-am zis, nu stiu despre ce barbos vorbesti. Eu nu cred în așa ceva.
Ala la care va inchinati voi. Eu ii zic ''Barbosul''.
Eu nu mă închin la niciun barbos. Iar minți cu nerușinare. De ce voi ateii trebuie să mințiți tot timpul? Dacă ateismul e adevarat nu ar fi nevoie să mințiți
Pai Biblia zice ca e de trei ori sfint. Dacă tu o citești pe sărite, și nu intelegi, nu e nimeni de vina