Iisus era pe deplin om, dar totodata pe deplin Dumnezeu. Iar Dumnezeu stie totul.
Crezi ca Iuda a simtit teama de Iisus cand s-a simtit descoperit?
Si eu tot ortodoxa sunt. Cred ca trebuie sa te caiesti din suflet
Cine te a invatat sa juri? nu stii ca scrie in biblie sa nu juri?
Matei 33:41"Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu, nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat, nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru"
Apropo neoprotestant aici. Nimeni nu dicteaza adevarul printre oameni, adevarul e doar in biblie.
Nu am jurat niciodata cu mana le biblie dar nu cred ca e atat de grav, mai ales daca iti pare rau
Eu nu spun rugaciuni, acum tu faci cum consideri. Eu nu sunt genul care merge la biserica, se spovedeste etc
Probabil. Pentru ca pedeapsa aduce cu sine teama, iar el stia ca Domnul are autoritate si ca avea sa-l pedepseasca. Totusi, ar fi putut fi iertat, dar a ales moartea.
Pentru ca plata pacatului este moartea. (Romani 6:23)
Dumnezeu este bun si plin de compasiune, insa este si drept si sfant. In prezenta Sa, în rai, nu se poate înfățișa nimeni și nimic care nu e sfant. De aia a si murit Hristos in locul nostru, pentru pacatele noastre, ca Dumnezeu Tatal sa ne poata considera si pe noi sfinti.
Pai Iisus nu e dumnezeu, e fiul lui, cel putin asa se zice. Si daca Iisus si a dat viata pentru noi si era bun nu era normal sa nu.ii poarte ranchiuna lui Iuda si sa il ierte?
Ba da, Iisus este Dumnezeu, altfel nu ar fi putut sa biruie moartea. Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dzeu Duhul Sfant, impreuna, formeaza un singur Dumnezeu, cu aceeasi identitate. Chestiunea trinitatii este, intr-adevar, greu de inteles pentru oameni, dar o luam ca atare.
Si nu a purtat nicio ranchiuna. Domnul Iisus nu ne iarta decat daca ne cerem iertare si credem in El. Iuda nu si-a cerut iertare, ci a ales sa-si ia viata, spanzurandu-se.
Dumnezeu deja si-a aratat dragostea prin faptul ca ne-a dat posibilitatea de a fi mantuiti intr-un mod extrem de simplu pentru noi, insa felul in care fiecare om raspunde la chemarea Domnului ii influenteaza soarta vesnica. Nu este vina lui Dumnezeu ca un om refuza sa accepte jertfa lui Hristos si sa se intoarca la El.
Religia in general pune foarte mult accentul pe ritualuri, insa mesajul crestinismului si al evangheliei este mult mai simplu.
Noi nu trebuie sa ne straduim sa capatam trecere inaintea lui Dumnezeu, pentru ca niciodata o fapta buna de-a noastra (sau un obicei bun) nu va anula un pacat. Din motivul asta a si venit Domnul Iisus pe pamant: ca sa se jertfeasca El in locul nostru, intrucat plata pacatului este moartea, si El sa devina mijlocitor intre noi si Dzeu Tatal. Astfel, crezand in jertfa Sa si cerandu-ne iertare, putem fi considerati si noi ca sfinti.
De exemplu fariseii, carturarii, saducheii din vremea Domnului Iisus erau foarte invatati, cunosteau mare parte din Vechiul Testament pe de rost, dar Hristos ii mustra pentru ca le cunostea inima.
E foarte bine ca citesti din Biblie si ca te rogi, dar ce vreau sa zic este ca nu asta mantuieste un om, ci credinta si pocainta.
Dupa ce teologii au formulat dogma Trinitatii, ar fi trebuit sa le spuna oamenilor "Am redus crestinismul la absurd. Plecati la casele voastre si vedeti-va de treburile voastre, nu mai treceti pe la biserica!"
LisaJulie întreabă: