Dom'le informatii istorice nu exista despre asta. Nasterea din virgina este cel mai probabil o legenda inventata de crestini pentru a le explica paganilor pe limba lor cat de important era Isus.
Care este probabilitatea de asemănătoare? Poți pune întrebarea mai clar și mai explicit?
În niciun caz nu e adevărat ce scrie mai sus ptc scrie foarte clar în Biblie ca Maria a rămas însărcinată de la Duhul Sfant, ea era fecioara și asa L a și născut pe Mântuitor. Domnul Isus e Dumnezeu și nu S ar fi putut naște prin unirea a 2 oameni ptc El deja exista de la facerea lumii, acum doar S a întrupat în Om, de asta un înger i-a zis Mariei ca va naște un Fiu căruia Ii va pune numele Isus, deși ea era fecioară. Și aici nu e vorba numai de cele 4 Evanghelii, ci de toată Biblia ptc în toată Biblia găsim numeroase dovezi ca Domnul Isus e Dumnezeu și nu S ar fi putut naște în urma unor relații între 2 oameni.
Mda, este si asta o posibilitate dar cum vreo sa o dovedesti?
Ai la fel de putine dovezi ( adica nici una) cate are si varianta evangheliilor oficiale.
Este vorba despre CREDINŢĂ, chiar asa ii spune, deci fiecare crede ce vrea!
Ai citit tu asta in Talmud? Ai accesat online Talmudul (da, e accesibil online) tradus in engleza (banuiesc ca nu stii aramaica), si, in cele 52 sau 56 de volume (depinde de editie), ai gasit randurile privind pe Miriam si Ben Pandera? Si ai constatat tu insuti ca e vorba de aceeasi persoana cu Isus, divinitatea crestnilor? Sau ti-au trecut pe la ureche niste vorbe care ti-au placut si ai zis ca daca iti plac trebuie sa fie adevarate? Nu te mai mira de crestini, care au auzit ca Isus le da nemurirea si au zis ca trebuie sa fie adevarat, caci prea le e frica de moarte. Metoda ta de gandire e aceeasi cu a lor.
Am citit biblia și studiat în detaliu religiile creștine, am aprofundat în special pe ortodoxism. Și răspuns la întrebările tale, da am citit lucrări științifice și lucrări după traduceri de către oamenii mult mai inteligenți decât mine. Metoda mea de gândit este la un nivel superior și cu mult peste enoriașii oițe care se învârt în genunchi.
Cata vreme eu te intreb daca ai citit o carte, din care citezi, iar tu imi raspunzi ca ai citit alte carti, din care nu ai citat, esti la fel ca acele oite. Cel mult.
Eu am studiat iudaismul dar nu am citit asemenea aberatie, mesia nu a venit inca, pentru nevrei este importanta respectarea celor 10 porunci atat, iar pentru evrei vreo 600 de porunci, iudaismul e mult mai rational ca crestinismul, acel mesia nu va fi magician si un simplu om care va aduce pacea in lume nu dezbinarea evreilor in toata lumea cum a facut iisus
Tema violului apare in multe texte, vezi legendele Olimpului, care sunt pline de asa ceva. Acolo, din actul dintre zeu/zeita si muritor/muritoare apar de regula eroii, un fel de semi-zei.
In felul asta se intamplau lucrurile in vechime. Era o lume decazuta, ca si astazi.
Noi nu trebuie să ascultăm pe Satana ca să ne vorbească despre Dumnezeu; cu cât mai mult nu trebuie să ascultăm pe agenții lui umani care au răstignit pe Mântuitorul.
Totul trebuie comparat, trecut prin filtrul Bibliei. Orice nepotrivire cu Sfânta Scriptură este de la cel rău.
""Precis, fanaticii judeo-creştini
vor replica că textele talmudice şi apocrife mint, că numai°°°"
Pãi _apocrif_ chiar asta înseamnã :
> apocrif, ~ă sn, a [At: DA / Pl: ~i, ~e / E: fr apocryphe, lat apocryphus, -a, -um] 1-2 (Scriere) a cărei autenticitate nu e dovedită Cf. falsificat, neautentic, scornit. 3-4 (Bis) (Carte) nerecunoscută de biserică, atribuită părinților bisericii.
sursa: MDA2 (2010)
APOCRIF, -Ă, apocrifi, -e, adj. (Despre scrieri sau documente) Atribuit în mod fals altui autor decît celui adevărat.
sursa: DLRLC (1955-1957).
Este adevarat, Miriam a ramas insarcinata cu Pandera, care era un soldat roman. Dumnezeu nu lasa femei gravide cu duhul.Asta este mitologie grecoromana.
Te rog sa îmi mai comentezi mesajele sau întrebările. Fi amabil și poartă te civilizat. Abțineți- vă indolența pentru dumneavoastră
AvalohAlyn întreabă: