E o intrebare complexa. Viata e un germene care e transportat de asteroizi si care prin evolutie se transforma in diferite organisme depinzand de mediul de pe planeta unde aterizeaza?
"Legile fizice ale universului sunt atât de exacte, încât putem construi fără nicio dificultate o navă spaţială pentru a merge pe Lună şi putem cronometra zborul cu o precizie de fracţiune de secundă. Aceste legi trebuie să fi fost stabilite de cineva." — Wernher von Braun
Legat de intrebare. Conditiile din spatiul cosmic sunt foarte ostile calatoriei vreunui germene al vietii. Viata pe Pamant are inceput pentru ca daca ar fi fost dintotdeauna solul ar fi fost plin de schelete. Calatoriile unor extraterestrii, care ar fi adus pe om pe Pamant, sunt imposibile in spatiul cosmic datorita faptului ca spatiul cosmic este un mediu foarte ostil oricarei calatorii spatiale ale unor fiinte biologice din carne si oase. Nu exista nici o tehnologie care sa permita astfel de calatorii si echipajul sa ramana in viata ca sa poata transmite viata pe alte planete din univers. In plus Pamantul este singura planeta din Univers care poate sustine viata biologica. In restul universului sunt medii foarte ostile vietii biologice, gauri negre supermasive, stele care explodeaza, galaxii care se ciocnesc, etc.
Implicatile filozofice sunt destul de interesante. Daca universul nu a avut inceput inseamna ca timpul este doar o iluzie. Si daca timpul e iluzie nu avem posibilitatea sa avem cunostinte deoarece cam toate cunostiintele noastre presupun ideea de timp (real si nu iluzie)
Daca universul nu a avut inceput nici timpul nu are inceput.
ellene întreabă: