In orice cultura, religie, timp povestirile celor care au vorbit cu spirite, care au avut moarte clinica, in regresie hipnotica etc sunt la fel.
Scepticii il iau pe nu in brate de la nastere si cu el in brate mor. Oricum nu vor accepta dovezi.Vor zice ca sunt trucate ca fiilmarile de la proteste.
Astia nu au facut si nu vor face nimic cu viata lor, asteapta sa faca altii, ca sa aiba ce critica.
Normal că nu, pentru că nimeni nu a mai înviat în același corp fizic.
De aflat afli când te desprinzi de actualul corp fizic, iar dacă ai evoluat suficient s-ar putea să nu mai ai nevoie de corp fizic pe Terra, ci sufletul va trece la nivelul următor de evoluție, până la perfecțiunea cea mult râvnită.
Dacă vrem să aflăm cum stau lucrurile despre viață și moarte, trebuie să căutăm răspunsul la Acela care a creat viața, și care are puterea și peste moarte. Restul sunt doar păreri, basme și închipuiri omenești în care nu trebuie să ne punem speranța dacă vrem să nu fim dezamăgiți.
Lucrurile despre viață și moarte ne sunt descoperite de Dumnezeu în Sfânta Scriptură.
Omul este făcut din țărână și suflarea de viață de la Dumnezeu. La moarte, aceste două elemente se despart: țărâna se întoarce în pământ, iar suflarea de viață înapoi la Dumnezeu care a dat-o.
Chiar dacă noi nu am fost făcuți de Dumnezeu așa cum l-a făcut pe Adam, noi tot țărâna pământului suntem.
Că Dumnezeu poate să învie morții -unii pentru viață veșnică și alții pentru judecată și moarte veșnică- este adevărat.
Problema apare la nivelul credinței noastre. Sunt oameni care au fost martori atunci când Domnul Hristos l-a înviat pe Lazăr. Unii din ei au crezut că El este Mântuitorul lumii; dar alții L-au urât.
Dumnezeu a ales să nu lucreze niciodată prin demonstrații. Pentru că chiar dacă suntem martorii vreunei minuni, asta nu înseamnă că prin aceasta vom avea acea credință care ne duce la mântuire.
Ce vreau să spun este că și dacă ai vedea pe cineva drag înviat din morți, ție nu ți-ar folosi la mântuirea ta.
Ba mai mult, și Satana -vrajmasul omului și al lui Dumnezeu- caută să contrafacă lucrarea lui Dumnezeu. El este un înger și nu are puterea să de-a viață, nu poate să învie morții. Dar are puterea să apară în persoana celor dragi nouă și cu vocea lor. Îți poate spune cu exactitate trecutul și prezentul; și în funcție de acestea -chiar dacă nu cunoaște viitorul- el poate deduce mai bine decât o facem noi oamenii care va fi viitorul nostru.
De aceea Dumnezeu ne-a interzis cu desăvârșire să nu călcăm pe terenul celui rău, adică să nu particpam la ședințele de spiritism, nici la ghicitori, vrăjitori, descântători, și la nimeni de felul acesta.
Deci după moarte știm unde ajungem. Important este să ne întrebăm: la înviere, vom avea parte de viața veșnică sau de moarte veșnică, de trecerea în neființă pentru totdeauna fără posibilitatea de a mai fi înviați vreodată? Nu moartea aceasta de care au parte si cei credincioși și cei necredincioși trebuie să ne preocupe; ci noi trebuie să fim preocupați de viitorul nostru veșnic mai mult decât de cei 80-90 de ani cât ni se oferă aici pe pământ.
Repet: problema este la nivelul credinței. Fiecare om născut vreodată pe pământ are o măsură de credință în Dumnezeu. Noi putem să o dezvoltăm sau să o stingem; este alegerea noastră, iar consecințele sunt vitale. Vitală este și educația în lucrurile spirituale pe care sunt obligați părinții să le-o ofere copiilor lor încă din pruncie.
Dar chiar dacă părinții noștri au neglijat această datorie -si ei vor ajunge la bara de judecată a lui Dumnezeu din pricina aceasta- noi am ajuns la o vârstă în care putem în mod personal să căutăm să cunoaștem pe Dumnezeu, "măcar că El nu este departe de fiecare dintre noi". (Fapte.17:27) Aceasta este o datorie a oricărui om. Dacă este o datorie să ne dezvoltăm pe plan fizic și intelectual -si aceasta se face prin educație-, cu cât mai important este să ne dezvoltăm pe plan spiritual. Pentru că noi oamenii nu suntem doar ființe fizice, cu nevoi fizice; ci suntem și ființe spirituale, cu nevoi spirituale. Avem nevoie de o încredere, avem nevoie de un sprijin, avem nevoie de o dragoste, de pace de bucurie și fericire, avem nevoie de viață -avem nevoie de lucruri mai mari decât ni le pot oferi oamenii, oricât de mult ne-ar iubi și ne-ar sprijini aceștia. Avem nevoie de lucruri pe care numai Dumnezeu, numai Tatăl nostru ceresc și Domnul Isus ni le poate oferi. Și nu numai că poate; dar este și dorința Lui să o facă. Avem nevoie de viața veșnică. Cu așa nevoi am fost creați, și nu trebuie să ne mulțumim cu mai puțin. Dumnezeu este mai dornic să ni le ofere, mai mult decât sunt părinții noștri în a ne oferi lucrurile materiale, trecătoare ale vieții acesteia.
Chiar dacă de acestea nu prea avem parte, este privilegiul nostru să credem că putem să le avem pe cele veșnice din belșug. Ce promite Dumnezeu va și face. Nimic nu-L poate împiedica în afară de lipsa noastră de credință. Tocmai de aceea înainte de înălțare, Mântuitorul a întrebat: "Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?" (Luca.18:8) Dar dacă vom căuta pe Dumnezeu, credința noastră va crește și se va întări.
anonim_4396 întreabă: