Întrebare recomandată | usuk a întrebat:

Cum ar fi aratat lumea fara religie?
daca nu ar fi fost religie, ce ar fi fost?

55 răspunsuri:
| Webbed a răspuns:

Ateism! happy

Răspuns utilizator avertizat
| Kalla a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Ca sa nu uitam despre credintile unei religii (nu-mi mai amintesc care) care spune ca noi traim pe spatele unei broaste testoase uriase laughing

| codrut a răspuns (pentru Kalla):

Parca grecii antici credeau asta...

| Kalla a răspuns (pentru codrut):

Nu,ei credeau in Zeus, muntele Olimp si astea.Cred ca chestia cu broasta testoasa este din Mesopotamia sau prin fostele tari arabe sau indiene. Oricum... happy

| codrut a răspuns (pentru Kalla):

Nu creadeau numa in Zeus, aveau un zeu pentru orice de ex: zeul iubirii, zeul pietrelor, ploii, aveau sute de zei, de frica sa nu supere pe nimeni.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns:

Dar cum ar fi aratat fara Dumnezeu, ar fi existat ea oare?

| usuk explică (pentru EmaS):

Nu a spus Nimeni Nimic de dumnezeu...asta e o intrebare despre religie in general si trebuie interpretata ca atare

| EmaS a răspuns (pentru usuk):

Si la ce anume se refera Religia. ce intelegi tu prin acest cuvant?

| Ironicnαme a răspuns:

Mai puţină prostie. (if you know what I mean)

Religia reprezinta o multitudine de ideologii menite sa ne ofere un oarecare sprijin moral..sau cel putin asa ar fi normal sa fie..mai nou, religia s-a transformat intr-o Porcarie(adevaratul sens al cuvantului) dar nu ar avea rost sa discut despre asta acum si aici

| usuk explică (pentru Ironicnαme):

Te rog detaseazate si spune tot ce ai de spus, ce rost are sati ascunzi gandurile?

Religia se refera la Divinitate. Vezi Dex.,, Sistem de credințe (dogme) și de practici (rituri) privind sentimentul divinității și care îi unește, în aceeași comunitate spirituală și morală, pe toți cei care aderă la acest sistem; totalitatea instituțiilor și organizațiilor corespunzătoare; confesiune, credință. ♦ Fig. Crez, cult. 2. Disciplină predată în școală, având ca scop educarea și instruirea elevilor în spiritul religiei.''

NOname
| NOname a răspuns:

Fără religie lumea ar fi mult mai liberă, pacifistă, evoluată şi frumoasă, în viziunea mea.

Oamenii ar avea mai puţine motive/scuze să se urască şi să se omoare între ei.

http://youtu.be/yRhq-yO1KN8
Utopie...

Asta intelegi tu prin religie?

Asta inseamna.

Si asta e un fel de al tau de a spune ca ceea ce cred eu nu prea e in conformitate cu ceea ce e de fapt? dar lasand asta la o parte, nu miai raspuns la intrebare.

Deci tu nu esti de acord cu ce spune DEX-ul?
Ok. Sa iti raspund la intrebare. Daca nu ar fi existat Dumnezeu nu ar fi existat nici o Religie (si ma refer la toate religiile) si nu am fi existat nici noi.

Daca nu citesti cu atentie intrebarea nu vei sti sa-mi raspunzi la ea..nu am spus niciodata ca nu sunt de acord cu ceea ce spune dex-ul si cu siguranta nici nu voi spune vreodata asta.
sunt religii care "exista" si fara ajutorul lui dumnezeu ca "zeu" de sine statator

| Maxim96 a răspuns:

Ar fi rau, caci oamenii nu aveau sa aiba niste legi morale

| Wehes a răspuns:

Da ce, acuma exista religie?:O

| Thunderstruck a răspuns:

Probabil acum am fi explorat sistemul Solar/galaxia. Evul Mediu ne-a tinut pe loc aproximativ 1000 de ani.Imagineaza-ti ca acum am fi fost la fel de dezvoltati ca si in 3013, daca nu exista acea perioada.

| Ironicnαme a răspuns (pentru usuk):

N-am chef să mă contrazic cu toţi creştinii.

| usuk explică (pentru Ironicnαme):

Ati spune punctul de vedere pe o tema anume nu inseamna a te contrazice cu cineva..doar dupa aceea, altii vor avea ocazia sa te contrazica sau nu>lucru pe care nul vei stii niciodata de altfel

| Buresbista123 a răspuns:

E o utopie ce zici religiile au fost sunt si probabil vor fi, daca n ar exxista ar fi mult mai bine pentru om, pentru societate si planeta din multe puncte de vedere dar asta e sunt si ele pe lume deocamdata
http://www.youtube.com/watch?v=Dzbb4Bm_doI
http://www.youtube.com/watch?v=MCrr0NqXxbY

NOname
| NOname a răspuns:

În "The Ledge" (2011) şi "Agora" (2009) se văd foarte bine efectele religiei asupra umanităţii şi nu sunt pe atât de pozitive, pe cât le place să creadă unora.

Încurajează dezbinarea, ura, intoleranţa, violenţa, obsesiile şi gândirea ilogică... Cred că lumea ar fi mult mai bună fără toate astea.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru EmaS):

--Daca nu ar fi existat Dumnezeu nu ar fi existat nici o Religie--
Ia sa vad. Ia pune-l pe dumnezeu sa ne zica asta, daca nu hai dai drumu ca vorbim despre religie nu despre crestinism

| kira30 a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Draga mea, ai niste conceptii gresite. Sper ca link-ul asta sa te lamureasca.Acuma nu spun ca inchizita a fost buna ci doar ca n-a fost mai rea decat crimele ateilor, oricum ortodoxia a fost mereu in favoarea stiintei (acolo unde este compatibila, exeptie big-bang si evolutia, restul e compatibil)
http://suspans.ro/literatura/opinii/despre-inchizitie

| Ironicnαme a răspuns (pentru usuk):

Creştinii sar imediat să-şi apere ''Tatăl''.

Întrebări similare