Întrebare recomandată | usuk a întrebat:

Cum ar fi aratat lumea fara religie?
daca nu ar fi fost religie, ce ar fi fost?

55 răspunsuri:
| Polonic1 a răspuns (pentru kira30):

Macar ateii n-au omorat pentru prietenul lor imaginar.

Răspuns utilizator avertizat
| zurick a răspuns (pentru EmaS):

Bineinteles ca n-ar fi existat, caci el a creat-o.El de fapt intreba daca noi n-am crede in El ce s-ar intampla.

| PedoBarbie a răspuns:

Bună!
Multtttttttttttttttttttttttttt mai bună.
Pe curând!

| usuk explică (pentru zurick):

Iti multumesc din toata inima ca i-ai tradus intrebarea..cu toate ca (,) credeam ca e destul de bine pusa si explicita, m-am cam inselat

| redhead13 a răspuns:

Haos. Religia e doar un control asupra oamenilor. Este nevoie de ea.

| GeooSykes a răspuns:

Ar fi bani si oameni care isi dau seama ca lumea nu poate fi creata in 6 zile.Acum pe bune, de bani cheltuiti pe biserici am putea creste saraliile si pensiilehappy

| VirtualKnight a răspuns:

Nu sunt crestin/credincios cum vreti sa ii spuneti...nici nu am fost vreodata! Nu cred in spirite, in Dumnezeu/Satana si alte prostii.Da, probabil ca lumea ar fi un loc mai bun si mai evoluat daca nu ar fi fost religia...nu exista dovezi ca a existat Iisus sau ca exista Dumnezeu sau Satana! Icoanele nu sunt dovezi ca au existat. Icoanele au fost create de cei care cred in toate "bazaconiile" astea, fara suparare.

| NowRelax a răspuns:

Ar fi fost mai binewinking..Acum lumea are in cap numa' chestii de genu:Lasa-n plata Domnului si etc..sau cand fac vreo descoperire sau cand le iese ceva fac iar:Multumesc lui Dumnezeu.Nu imi place chestia asta, nu sunt ateu dar nici crestin, sunt euwinking si consider ca asa e cel mai bine, biblia e o mare minciuna..Cica Adam si Eva ne-au facut pe noi, pai cum frate copii lor au facut copii intre ei.Sau cum ca nu inteleg.Dar na' ar fi fost mai bine din punctu meu de vedere.Dzeu ajuta doar pe cei crestini sau nu ajuta pe nimeni si le da ocazii, ocazii care le ratezi sau le incerci, dar na'... Oricum consider ca ar fi fost mai binewinking

| alexH a răspuns:

Eu, personal, ii multumesc religiei ca ne-a tinut in loc. Cu fiecare zi, omul devine din in ce mai idiot, astfel ca ma bucur ca sunt in 2013 (desi urasc din tot sufletul noul secol), si nu in 3013 cum spunea cineva mai sus. Va plangeti ca nu este tehnologia mai avansata... eu ma bucur. Nu ca n-ar fi buna tehnologia, dar in numele ei si al stiintei defrisam paduri si ne batem joc de tot ce e mai frumos in lumea asta. A ajuns pana si leul pe cale de disparitie, din cauza noastra, a oamenilor, cea mai infecta specie existenta pe Terra. Ca sa nu pun la socoteala zecile de mii de specii disparute de-a lungul timpului din cauza noastra. O sa ajungem sa secam oceane si sa daramam munti, ca sa facem blocuri, ca n-au chinezii unde mai sta.
Sa fiu si pe langa subiect, e adevarat ca religia nu a demonstrat nimic despre existenta lui Dumnezeu. dar in acelasi timp nici stiinta nu a demonstrat vreodata ca Dumnezeu NU EXISTA.
Nu vreau sa se inteleaga ca sunt vreun fanatic religios, din contra, sunt cu totul anti-religie si anti-biserica, principalele arme ale indoctrinarii totale, principalele cauze ale marilor razboaie de-a lungul istoriei. Religia, cea care are pe constiinta milioane de suflete ucise in cele mai chinuitoare moduri posibile de-a lungul timpului. Insa, cel mai mult si mai mult, sunt ANTI-OM.

| Igama a răspuns:

Ar fi fost lumea mult mai departe acum si oamenii mult mai luminati

| OhGodWhy a răspuns:

Am fii progresat dpvd al tehnologiei foarte mult.
Biserica o incetinit progresul.

| usuk explică (pentru alexH):

Cand spui ca stiinta nu a demonstrat inexistenta lui dzeu, in cazul in care te referi la acel batranel ce sta in nori si se uita la noi cand/cum/si cu cine facem ce facem, judecandune si pedepsindune..nu are rost sa dovedeasca asa ceva, e absurd.
INSA, daca te referi la entitatea suprema a universului care nu intervine in absolut nici o masura in vietile noastre si care a creat tot universul..aia e cu totul altceva

| alexH a răspuns (pentru usuk):

Pentru ca nu poate fi demonstrat ca Dumnezeu nu exista... Stiinta a incercat de nenumarate ori sa demonstreze ca Dumnezeu nu exista, dar au esuat mereu. La fel si din partea religiei, aceleasu esuari lamentabile.

http://www.neuronu.ro/......-din-1921/

In link este vorba despre o discutie reala intre A. Einstein si profesorul sau. Einstein se stie ca nu credea in Dumnezeu, insa demonstratia care o face este foarte interesanta.

| NemNUZ a răspuns (pentru NOname):

Pai libertatea oamenilor duce la crime si altele happy

NOname
| NOname a răspuns (pentru NemNUZ):

Greşit. Religia a fost cauza tuturor conflictelor majore.
- http://i.imgur.com/yimBkml.png

Iar un om raţional, sănătos la cap, nu are nevoie de ameninţări cu iadul şi promisiuni de vieţi veşnice, ca să facă bine. Este calea aleasă de oportunişti. Omul normal are empatie, compasiune, conştiinţă, educaţie, legi (moderne, nu medievale) pe care le respectă...
- http://i.imgur.com/BB28U1V.png
- http://i.imgur.com/ha0FVbo.jpg

Pai crestinii sunt sfatuiti de religia crestin-ortodoxa sa faca bine din iubire pentru Dumnezeu nu din frica happy, NU esti un om rau decat daca faptele tale demonstreaza asta nu poti sa ii spui la un om care in viata lui nu a facut nimic rau nimanui din iubire pentru Dumnezeu, ca e rau. Reliagia catolica a provocat cruciadele, eu incerc sa apar doar religia ortodoxa religia dreapta, bineinteles ca pe tine nu te intereseaza asta deci sa trecem mai departe, Nu am gresit libertate=fara reguli, fara reguli inseamna ca nu poti sa incalci o regula deci nu exista pedeapsa, fara pedeapsa nu exista frica, frica e un sentiment care ajuta omul (bineinteles nu cea excesiva ) dar de ce nu mergi printr-un cartier intunecos, sumbru, pentru ca risti sa patesti ceva si tie frica si uite asa scapi de ceva incident.

Acum na, argumentele tale sunt bune si nu vreau sa ne tot contrazicem deoarece conversatia noastra s-ar putea sa nu se termine prea repede, tu esti bazata pe stiinta, dar sti ce e ciudat, Stiinta cu poate sa explice toate lucrurile, ma refer la cele paranormale ( nu la fantome laughing ). Bafta in continuarewinking

NOname

Frica e un sentiment infect, promovat de religia.
Nu ai nevoie de frică...ca să fii OM!

NOname

"...tu esti bazata pe stiinta, dar sti ce e ciudat, Stiinta cu poate sa explice toate lucrurile, ma refer la cele paranormale ( nu la fantome :)) )."

Ştiinţa nici nu predinde că ştie tot şi e abia la început, pe când religia s-a baricadat în globul său de cristal cu basme, a afirmat că este cum spune ea şi punct (desigur, fără să prezinte vreo dovadă) şi a blocat toate uşile cu un strat gros de ignoranţă şi aroganţă.

http://i.imgur.com/GlSzOaC.png

Iartă-mă, dacă nu pot să respect aşa ceva.

Ok tu iei doar partile urate facute de oameni care nu au de aface cu religia si sunt luati in considerare ca sfinti, stiinta a incercat sa reproduca big bang-ul nu de mult, chiar daca asta insemna disparitia oamenilor asa zisa,, particula lui Dumnezeu,, parca se chema nu?

| NemNUZ a răspuns (pentru NemNUZ):

Bineinteles ca nu au reusit chiar daca erau aproape siguri de,, succes,,

NOname

Haide mai bine să nu intrăm în subiecte cu care suntem mult prea paraleli şi să-i lăsăm pe oamenii de ştiinţă să le scoată la capăt.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

He he he ar fi fost o mare "tragedie", adica lipsa razboaie, lipsa conducere in stat, lipsa topicul religie si mintii luminate care sa se scurtcircuiteze la vazul aberatiilor, lipsa banii in buzunarele celor ce fac averi pe carca "credinciosilor", si cam atat. Hai, noapte buna. Mi a placut intrebarea, esti belea.

| danay72 a răspuns:

Dumnezeu cand a creat primii oameni i-a creat cu necesitatea de a se inchina lui Dumnezeu.Deci,daca oamenii nu pacatuiau, exista o singura forma de inchinare si toti erau fericiti, nu atat de dezbinati ca azi.

Întrebări similare