Dumnezeu nu arata nicicum fiindca daca ar arata cumva ar insemna ca mintea noastra umana si limitata poate sa-L cuprinda pe Dumnezeu, lucru imposibil.
Dumnezeu totusi de multe ori S-a manifestat vizual ca sa-L putem vedea intr-o forma mai pe intelesul nostru cum ar fi Incarnarea prin Iisus Hristos, dar "forma" lui Dumnezeu sa zic asa e imposibil de perceput pentru noi. E ca si cum un virus ar incerca sa ne vada. Imposibil. Totusi virusurile sunt mult mai aproape de a ne vedea si a ne intelege decat sa-L vedem si sa-L intelegem noi pe Dumnezeu. E mult prea de necuprins.
Sfantul Apostol Filip, pe care astazi, 14 noiembrie, il sarbatorim, ii cere lui Hristos: "Doamne, arata noua pe Tatal!" Si Hristos ii raspunde: "Atata vreme fiind cu mine, Filipe, au n-ai cunoscut ca Tatal este intru Mine si Eu intru Tatal? Cel ce M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal". Atunci cand privim la Hristos, Cel din icoana, Il vedem pe Dumnezeu dupa trup si ne inchinam Lui ca unui Dumnezeu, fiindca spune Evanghelia dupa Ioan, cap 1, versetul 14: "Si Cuvantul S-a facut trup, si S-a salasluit intre noi si am vazut slava Lui, slava ca a Unuia-Nascut din Tatal, plin de Har si de Adevar."
Ca sa vezi ca Dumnezeu era Cuvantul, citeste primul verset din Evanghelia dupa Ioan:
"La inceput era Cuvantul si Cuvantul era la Dumnezeu si Dumnezeu era Cuvantul".
Asa zisul dumnezeu din Vechiul Testament era facut din carne si oase.Se pare ca dispunea de ceva tehnologie avansata pentru acele vremuri, care ii permitea sa o faca pe grozavul din cand in cand.
Isus spune ca Dumnezeu este duh, si astfel de închinători dorește Tatăl, in duh si in adevăr. Isus ii spune lui Filip ca privind la El il vede pe Dumnezeu, pentru ca Isus avea Duhul lui Dumnezeu, dar azi nu mai il putem vedea pe Isus, in icoana nu este El, icoana este un idol. Noi putem sa il urmam doar pe Isus si atunci Duhul lui Dumnezeu si in acelasi timp si Duhul lui Isus, numit de Isus si Mângâietorul ne va fi dat. Trupul omuli, afirma Isus este Templul Duhului Sfânt. Bineînțeles, cine trăiește cum a trăit Isus.
Este o persoana, dar este Duh. Biblia spune ca noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Lui, adica nu corpul fizic, ci chipul si asemanarea Lui inseamna ratiune, sentimente, vointa, etc.