anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum arata Raiul Lui Dumnezeu? Am inteles ca o floare de acolo nu o poti cumpara nici cu toate averile Pamantului.Ce este acolo mai exact?

62 răspunsuri:
| Anonimgirltpu a răspuns:

Nimeni nu stie. Nu s-a intors nimeni sa povesteasca. Presupunem ca e ceva atat de frumos incat nu poate fi descris.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cred ca nu ai inteles bine acest concept.

In primul rand, legat de religie, este ceva ce nimeni nu poate sa iti descrie, pentru ca nu a fost nimeni acolo si s-a intors sa iti zica.

In al doilea rand, legat strict de fraza spusa de tine, are rol metaforic, astfel incat ce este "acolo", nu se compara cu ce este "aici".

Răspuns utilizator avertizat
| halogen001 a răspuns:

Asta e religia si credinta. Fantezie la maxim. Cu ce ar fi atrasi credulii daca nu cu promisiuni mincinoase cum e Raiul si Iadul? happy

| Dddonkey a răspuns (pentru halogen001):

Si care e parerea ta? Fara sa trebuiasca constant sa ataci oamenii? Cum a aparut lumea?

| halogen001 a răspuns (pentru Dddonkey):

Eu spun ce se vede. Cand sustii ca exista Rai si Iad fara dovezi, aceea e credinta, nu e stiinta. A spune ca e adevarat ca exista Rai si Iad fara dovezi e o propozitie falsa. Poti cel mult spune ca crezi ca exista Rai si Iad sau ca poate exista Rai si Iad. Credulitatea nu e o virtute. E o slabiciune. A crede pe cineva care iti spune ceva fara sa aduca dovezi nu e un lucru care te ridica la inaltime. Cum a aparut lumea vor descoperi sau nu, cei care cerceteaza serios lucrul asta si nu se poate deduce din povesti primitive fara acoperire. Nestiinta nu poate fi inlocuita cu credinta si mai ales cu credinta in asemenea povesti cu zei, ingeri, draci si sfinti pe care nu-i vede nimeni. Fantezia fara dovezi, data drept adevar nu e ceva folositor care sa aduca omului ceva bun.

| iurii75 a răspuns (pentru Dddonkey):

În zădar vei aștepta ceva concret și logic de la halogen. E absolut neinformat și incompetent in ce ține de Biblie dar și în ce ține de teoria evoluției.

| Dddonkey a răspuns (pentru iurii75):

Se pare ca ai dreptate, e genul care incearca uman sa inteleaga partea divina. Evolutionismul e mai improbabil decat crestinismul.

"Credulitatea nu e o virtute. E o slabiciune." Ce se vede...Adica tu nu crezi in toata Istoria omenirii? te intrebi daca Trump exista doar pentru ca tu nu il vezi? sau istoriile cu Napoleon? Probabil ca crezi in ei din cauza scriirilor lasate de istoricii din inaintea noastra. Si crede ma ca sunt si multi atei care cred ca Istoria arata ca Isus si uceniici Lui au existat, ca a fost crucificat.
Si eu sustin stiinta, ea mai mult descopera lucruri, nu e ca si cum ai spune ca ei cunosc totul.
"Fantezia fara dovezi, data drept adevar nu e ceva folositor care sa aduca omului ceva bun" prietene sunt lucrurii care se respecta in societate similare si cu cele 10 porunci. Moralitatea nu exista in afara existentei lui Dumnezeu. O carte care iti comanda sa iti iubesti aproapele nu cred ca e o carte asa de negativa pe cum o faci tu sa para.
"Cum a aparut lumea vor descoperi sau nu," tu nici nu ai o dovada pentru orice altceva de unde ar fi aparut lumea, dar tu stii sigur ca nu exista Dumnezeu...nu prea intelegi cum functioneaza teoria posibilitatilor.

| Cosimo11 a răspuns (pentru halogen001):

Lasa vrajeala asta de 2 lei Man.

"Moralitatea nu exista in afara existentei lui Dumnezeu." E o afirmatie falsa.

Sunt multe religii care nu il au pe Dumnezeu si acei oameni au o moralitate foarte OK.

Pentru istoria omenirii exista dovezi si oricum e istorie.
Daca imi spui ca Dumnezeu e mort, te cred, asa cum sunt morti si cei care sunt istorie. Dar daca imi spui ca Dumnezeu traieste si nu ai dovezi, asta e doar credinta, iar afirmatia: "Exista Dumnezeu" e falsa, pentru ca ne asigura de existenta lui Dumnezeu in lipsa dovezilor.
Afirmatia "Poate ca exista Dumnezeu" e adevarata, pentru ca exprima o posibilitate.

"Tu nici nu ai o dovada pentru orice altceva de unde ar fi aparut lumea, dar tu stii sigur ca nu exista Dumnezeu...nu prea intelegi cum functioneaza teoria posibilitatilor." E o propozitie falsa.

Eu daca nu stiu ceva si vine un individ cu o poveste fantezista, nu e normal sa o iau de buna.

Sa zicem ca nu stiu cat fac 2+3 si vine un individ si imi spune 2+3=7. Eu ii spun sa-mi aduca o dovada si el spune ca nu are dovada. El imi spune: Vezi? Nu stii cat fac 2+3, dar eu cred ca fac 7 deci 2+3= 7. Eu ce trebuie sa fac? Sa zic ca el? Nu.

De exemplu, poate sunt 10 Dumnezei care au facut lumea, nu unul, deci daca eu nu stiu cine a facut lumea, nu inseamna ca exista Dumnezeu. Nu are nici o legatura. Nu e conditionata aparitia lumii de existenta lui Dumnezeu.

Ce nu-mi lpace la religie e dogmatismul. Pleaca de la niste povesti si le rastalmaceste dupa bunul plac si nu tine cont de realitate. Un exemplu recent e comportamentul in pandemie. Sunt credinciosi care se cred imuni, protejati de un zeu invizibil, tot ce se intampla bun sau rau accepta oricum ca e de la Dumnezeu, il lauda cat e de bun, cat ii ajuta si e totul pe fantezie. Am intrebat un credincios, de ce se imbolnaveste omul si mi-a zis ca din cauza ca e necredincios si dupa ce i-am spus ca omul acela era un preot credincios si respectat, a intors-o si a spus ca nu e nimic ca a murit ca a juns in Rai ca asa a vrut acel on sa moara. Deci e pe fantezie. Cum sa fi dorit sa moara cand era tanar si avea familie si copii. Eu de asta apreciez doar stiinta care nu sta pe loc, nu tine cu dintii de niste povesti. Cand apare ceva nou, merge inainte.
Eu asa vad ca religia e doar pentru naivi si nestiutori, pentru cei care cred orice si li se pare ca vor avea viata vesnica daca sunt creduli, de parca un Dumnezeu daca ar exista ar aprecia naivitatea si credulitatea. Sau atunci cand eu spun ca Dumnezeul asta bun si atotputernic nu face nimic, credinciosii imi spun ca el ne iubeste :)) si el nu se vede nicaieri. Ce fel de iubire ai cand esti atotputernic, poti face orice si nu faci nimic? Sau Dumnezeu poate face orice doar dupa ce esti mort :)) si daca nu crezi in el nu mai traiesti dupa ce ai murit sau mai rau, ajungi in Iad. A fost cineva acolo? Nu. Sunt povesti primitive, dar trebuie sa ii credem pe cuvant pe cei care le inventeaza.
Uite aici in clipul asta http://www.youtube.com/watch?v=_36zc5ndmjE un om care studiaza biblia originala spune ce a descoperit. E lung clipul si nu se aude chiar asa de frumos, iar eu care nu-s asa de interesat m-am straduit sa-l urmaresc. Din clip se intelege ca traducerile si completarile altereaza scrierile si fiecare pune ce vrea in poveste.

Eu am incredere doar in stiinta si in limita credibilitatii ca nu poti crede orice, pana nu e dovedit clar.

| halogen001 a răspuns (pentru Cosimo11):

Daca ti se pare OK sa crezi in povesti cu zei, ingeri si draci pe care nu-i vede nimeni niciodata, daca ti se pare ca atunci cand faci un lucru bun te-a ajutat un zeu invizibil, atunci e perfect, mergi inainte tot asa ca nu se supara nimeni happy

Sunt mai multe dovezi ca Dumnezeu exista decat ca nu ar exista.
Ai incredere in Stiinta sau preferi teoria lor? Stiinta se ocupa doar cu teorii prin urmare este si ea o religie, o credinta.
Tu cum te indentifici? ateu? agnostic? sau doar crezi ce preferi fara dovada?
Crestinii cu diferite pareri si teorii vor exista si poate asta le este treaba, asa cum si oamenii de stiinta sunt multi cu pareri diferite despre aparite, timp, materie si unii din ei cred si nu cred in aceleasi lucrurii.

Eu nu vad dovezile care atesta existenta lui Dumnezeu. Nici scrierile din care apare Dumnezeu nu mi se par serioase. In stiinta am incredere, pentru ca nu imi promite nimic, nu imi cere nimic si se verifica practic tot ce am nevoie sa folosesc. Daca e vorba de numarul de stele sau altele de genul asta, le iau de bune, dar oricum nu ma afecteaza cu nimic. Eu stiinta o vad ca se ocupa cu lucruri practice, nu sunt numai teorii. Vad aparate electrice, masini, medicina, matematica, chimie si totul merge conform calculelor, totul e masurabil. Cand Imi spune cineva ca curentul inroseste o sarma, dau drumul la curent si sarma se inroseste, deci e si teorie si practica. La Dumnezeu vad povesti rastalmacite, credinta fara stiinta, lucruri esentiale cum e viata dupa moarte = neverificabila si se stie ca hotul neprins e negustor cinstit si daca spui o minciuna ce nu se poate verifica crezi ca esti cinstit, dar nu e asa de usor sa pacalesti pe cineva care e si el om si gandeste. Deci la stiinta, vad rezultatul practic. La credinta nu vad Raiul, nu vad Iadul, nu-l vad pe Dumnezeu, vad doar povesti contradictorii, pareri diferite, mii de religii. La stiinta, teorema lui Pitagora e la fel in orice limba, in orice colt al lumii, de aceea am baza in stiinta. Eu nu fac egalitate intre stiinta si credinta. Stiinta e ceva sigur, iar credinta e ceva neconfirmat.
Eu ma consider ateu, pentru ca daca as zice ca sunt agnostic ar insemna ca consider existenta zeilor doar imposibil de demonstrat. Eu din ce vad, existenta zeilor vine din scrieri primitive, incoerente, rastalmacite dupa bunul plac al celor care trag foloase din religie si atunci inclin mai mult spre ateism.
E normal sa existe opinii diverse, unii se folosesc de lucrul asta si amplifica intentionat fenomenul credintei, altii au doar opinii. Eu asa am convingerea ca doar stiinta e OK, iar restul e mai mult pe fantezie si pe interes. Eu nu sunt foarte afectat de ce cred unii sau altii, dar totusi exista si efecte pozitive sau negative in diferite situatii. Nici nu imi propun sa conving pe cineva de ceva. Fiind orientat doar spre stiinta, religia mi se pare o amagire si nu o apreciez in mod deosebit happy Daca oamenii sunt multumiti cu religia, e OK, tot ce conteaza e sa fie fericiti si multumiti happy

O interpretare personala pentru viata vesnica: Daca un individ a murit, nu mai exista si atunci pentru el nu mai exista nimic, nici bine nici rau, deci e o stare perfecta si care va dura la infinit. Pentru asa ceva nu e nevoie sa cred in zei, ca moartea vine oricum si voi avea pace si liniste pe vecie happy, iar Raiul = Inexistenta = Nefiinta. Cum am murit, am ajuns direct in Rai happy

Deci ca sa incheiem unii cred in existenta lui Dumnezeu, unii cred intr o piatra, su cum spuneti voi supa
Doar ca exista matematica si fizica asta nu inseamna ca dovedesc explozia unei supe care presupus a creat omenirea.
Simplu si stiinta e o religie care are ipoteze, pana vad dovada suprema cand apare piatra si se creeaza un pamant nou, ca asta vrei si tu nu? dovada suprema. Teorii se pot creea prietene.
Are foarte mult de a face cu ce preferi sa crezi, ca si voua ateistilor va place sa ii spuneti dovada clara, dar cand spunem de Dumnezeu spuneti ca vreti sa il vedeti...arata piatra, nu poti.
Daca totusi Dumnezeu exista ce o sa faci?

De unde ai luat teoria asta? happy
Nu ai nici o dovada din nou, doar preferi o teorie.
Pamantul a aparut dintr o supa exploziva sau din Dumnezeu...cred ca una face mai mult senshappy Sper sa gasim adevarul, si daca cautam il gasim.

Eu stiinta nu o rezum numai la aparitia vietii. O iau integral. Partea cu aparitia vietii din stiinta o vad mai plauzibila decat cea din religie. Eu la stiinta vad dovada si teoriile vad daca se verifica. Vad masina, vad calculatorul, medicamentul,... nu pot fi inselat, pentru ca e ceva ce folosesc pe loc, nu trebuie sa ma rog la personaje invizibile si sa astept minuni sau ceva dupa moarte. Daca exista Dumnezeu atunci il cred rational si nu cred ca si-ar dori sa cred in el doar crezand pe cuvant alti oameni, ca el nu poate sa se arate. Deci e vina lui ca e invizibil si nu poate comunica cu oamenii direct. Fiind si asa de puternic, nu are decat sa faca ce vrea, ca nu depinde de mine happy
Mai e si interpretarea buna care am dat-o cu Raiul si viata vesnica happy Deci nu am nevoie de un zeu invizibil. Nu am ce face cu el. Vad multi oameni care se roaga la el si tot degeaba happy

Am combinat religia cu stiinta happy
Vad ca oamenii mor si nu se mai intorc si practic nu mai exista.
Religia spune ca au viata vesnica.
Concluzie: nefiinta = viata vesnica si nu e rea, ca daca nu mai existi, nu mai simti nimic, nici bine nici rau, deci e chiar foarte bine = Raiul.
Atunci Raiul = Nefiinta = Inexistenta = Nimicul. Viata vesnica = nefiinta, inexistenta. Deci cum ai murit, ai liniste pe vecie, exact viata si fericirea vesnica si Raiul.

Se potriveste perfect happy

Biblia spune ca le este dat oamenilor sa traiasca o singura data dupa care se duc la judecata, in functie de cum au trait, Siau ales aici unde vor sa mearga.
Cum face logica daca esti in Rai dar nu existi? Ceva vesnic, infinit nu are limita. Devii nimic? asa de trist?
Deci venim din nimic, traim pentru nimic si murim pentru nimic. Deci daca cineva vrea sa omoare un oras de oamenii o poate face ca si asa nu exista nici moralitate si nimeni sa decida ce e bine si ce e rau.
Din nou infinit nu poate fi la fel cu nimic!

Originea vietii nu ma afecteaza asa de mult, ca nu imi imbunatateste viata, de aceea nu e chiar asa de esentiala pentru mine. Eu nu cred ca omul va supravietui ca specie. Soarele nu e vesnic, distantele pana la alti sori sunt mari si nici aceia nu sunt vesnici, forta sa construim un mediu favorabil vietii nu avem, deci se va sfarsi totul. Religia are un zeu sau mai multi cu care nu ne putem intelege happy ca nu putem comunica, asa ca nu prea vad viata vesnica reala. Stiinta avanseaza si ea greu si de acolo ar fi o speranta mica. De la religie nu astept nimic ca conform religiei e totul aranjat si perfect: esti credincios, ai viata vesnica happy

Deci chiar daca ar fi sa ajungi la concluzia ca exista Dumnezeu tot nu ai fi de acord? De ce sa fie vina Lui si de crezi ca nu comunica cu oamenii? La urma urmei daca ai fi Dumnezeu ai decide unele lucrurii pentru ca tu considerii ca sunt bune. Invizibil preferi tu sa crezi ca e, nu ai fost probabil pana il Alaska sa vezi ce e ecu ochii tai mai ales in partea de sus a pamantului.
Iti doresc sa il intalnesti pe Dumnezeu intr-un fel sau altul,

Pai asta sustine si Biblia ca existenta pamantul nu va exista pentru todeauna, plus frumusetea cum e construit, si la ce distante perfecte de soare, nici prea aproape sa ne topim, nici prea departe sa murim de frig. Poate o sa intelegi ca este un designer inteligent in spate, nimic nu e la intamplare.

Biblia spune frumos ca in functie de cat de bun ai fost esti rasplatit.
Evident ca daca nu mai existi nu mai poti vorbi de bine sau de rau sau de viata, insa ca sa combin religia cu ce se vede, adica viata vesnica cu moartea, accept sa zic ca mai "traiesc" si atunci cand nu mai traiesc happy

"Deci venim din nimic, traim pentru nimic si murim pentru nimic."
E perfect adevarat.

"Deci daca cineva vrea sa omoare un oras de oamenii o poate face ca si asa nu exista nici moralitate si nimeni sa decida ce e bine si ce e rau."

Moralitatea e atat timp cat traiesti, ca atunci simti ce e bine si ce e rau.
Din credinta nu obtii prea multa moralitate, ca daca ar fi asa de eficienta credinta, n-am avea nevoie de politie, jandarmerie, armata.
Nu au toti aceeasi credinta si nu te poti baza pe ce crede un om.
Eu sunt ateu si nu imi propun sa fac rau la nimeni happy
Deci binele colectiv se pazeste mai sigur prin forta fizica. Cea psihica mai lasa de dorit.

"Din nou infinit nu poate fi la fel cu nimic!"
E vorba de durata de viata a nimicului. Nimicul va exista intotdeauna, deci are viata infinita.

Ca sa fie un creator inteligent, e ok, dar daca el nu poate comunica cu noi toti, atunci nu ne putem baza pe el. Poate e o joaca a lui. Plus ca sunt atatea planete, sori stele care nu aveau rost sa le faca si toate arata ca aparute la intamplare. Pamantul e exceptia care confirma regula, deci regula e intamplarea, nu creatia inteligenta.

E vina lui ca nu comunica cu oamenii, ca el e cel puternic si vad multi oameni care se roaga la el si nu au nici un raspuns. Daca el decide care sunt lucrurile bune si oamenii se roaga degeaba, atunci mai bine sa nu se roage deloc ca tot atata obtin happy

"Din credinta nu obtii prea multa moralitate, ca daca ar fi asa de eficienta credinta, n-am avea nevoie de politie, jandarmerie, armata."
Tu si cu mine nu facem rau pentru ca vream dar altii vor face chiar daca au politia s-a.m.d. La fel e si cu Dumnezeu el a si lasat libera alegere, intelegi ca si daca ar fi sa traim totii oamenii in lux si in ce vrem tot se va gasi cineva sa faca raul.
In Biblie chiar nu ai gasit moralitate? Cele 10 poruncii.
Porunca noua data de Isus sa iti iubesti aproapele. Daca il iubesti nu o sa ii vrei raul, nu o sa ii produci rau, nu o sa vrei sa il omori. Cred ca asta e deja in noi si stim ca nu e bine sa omoram, facem rau, tragem tepe...e in noi, si nu avem nevoie de lege sa ne spuna in fiecare zi ce sa nu facem. Suntem nascutii cu legile astea pentru ca sunt scrise de Dumnezeu in noi ca si existenta Lui.
Sa spunem prin teorie ca nu exista nimic si Dumnezeu nu exista, ce o sa pierd eu sau ce castig? nimic, viata irosita, cred in zeul sarmala.
Dar daca exista Dumnezeu? ce o sa faci?

Ai fi surprins cati oamenii se roaga se li se intample altora rau, sau doar sa se imbogateasca si daca Dumnezeu stie viitorul si vede ca poate vor deveni lacomii. Crestinatatea are mult de aface cu a ajuta pe ceii din jur ca totii sa aiba o viata stabila echiolibrata pe toate domeniile. Daca pe oamenii nu ii intereseaza asta nu inseamna ca Dumnezeu nu isi respecta cuvantul. Vrezi ca pe Dumnezeu l ar interesa de rugaciune lui Gheorghe care se roaga ca steaua sa ia titlul?
Eu spun ca comunica. Soune ca se lasa gasit doar de cei care ii cauta dintr o inima curata.

De ce stelele, planetele nu pot fi o dovada pentru creatie? Ai un soare care incalzeste pamantul, nu traim fara el, ajuta natura, da lumina, vitamina D. si animalele sunt bucuroase la soare.
Luna lumineaza noaptea, stelele sunt impresionante dintodeaua.
Toate apar la timp pentru mii de anii fara greseala, isi fac datoria, e prea perfect ca sa fie o inamplare asa de perfecta

Eu pe Dumnezeu nu-l vad pentru ca nu comunica cu mine.
Poate ca cei care au scris Biblia s-au gandit ca mine ca nimicul e vesnic, ca nu mai poti distruge nimicul si asa au zis ca sa fie mai placut pentru credinciosi in loc de "nimic" "viata vesnica" si ca sa ii faca se se comporte mai bine intre ei au inventat Raiul, Iadul si rasplata cu viata vesnica si cei care nu inteleg de vorba buna sa se comporte civilizat sa o faca de frica happy
Eu zic toti am putea trai in lux, dar sa fim mai organizati, sa nu ne inmultim pana nu mai sunt resurse pe Pamant sa tina atatia oameni.
Eu nu am nevoie de amenintari cu Iadul ca sa fiu om si de aceea nu prea apreciez modul asta de manipulare, dar daca oamenii sunt multumiti e OK. Eu decat sa traiesc in fantezie, mai bine zic ca nu stiu de Dumnezeu si e OK. Viata ramane la fel, fie ca crezi, fie ca nu in Dumnezeu. Mie mi se pare mai OK sa nu mai adaug credinta in zei happy

Sa poti face totul si sa nu poti comunica cu omul seamana cu un experiment facut de om cu bacterii intr-o eprubeta. Asa cum omul nu poate comunica cu bacteriile si nu e vorba de iubire intre om si acele bacterii, tot asa e si Dumnezeu, mare, puternic, omul mic, invizibil, comunicare zero, Dumnezeu face ce vrea si nu-l intereseaza de oameni decat in masura in care ii poate folosi la ceva.

Si pana la urma toata perfectiunea trece, ca Soarele isi termina hidrogenul, deci nu vad sa fie ceva bun pentru om. Chiar daca ar fi o creatie, nu am incredere ca e ceva folositor pentru om. Eu nu vad nici dreptate, nici egalitate. Vad doar oameni care fac fiecare ce poate ca sa le fie mai bine pentru ei si atat happy

Nu stiu daca realizezi ca anul trecut au fost peste 42 de milioane de avorturi(cel putin oficial) in toata lumea. Lumea ar duce o bine si o poate dar multa risipa se mai face, si sa fiu sincer cu tine este foarte mult pamant care nu se lucreaza, cati oamenii nu au plecat din tara si si au lasat fermele, si nu numai in Romania ci in foarte multe locurii din Europa. Sa nu mai vorbim de cat de multa coruptie exista si sunt mai multe evidente ca unor guverne nu prea le pasa daca oamenii nu au ce manca. Am calatorit prin Europa si pot sa iti spun ca multe ferme au fost lasate si lumea a fugit spre orasele marii, pentru ca au venit companiile marii(capitalismul) si in multe partii a devenit monopol.
Nu cred in suprapopulare, nu sunt bill gates sa joc rolul de Dumnezeu si sa decid cine traieste sau nu(cu toate ca lumea crede ca vrea sa ajute oamenii sa treaca peste situatia actuala cand de fapt el este un investitor privat in vaccin. Poate ar trebui sa vezi ce genocide a creat in unele tarii din Africa cu fertilizarea femeilor.)
Nu am nici un dubiu ca daca cineva chiar vrea sa afle adevarul nu il va afla!

Daca Dumnezeu e atotputernic si poate crea oamenii de ce ar avea nevoie de ei sa ii foloseasca?
Categoric ca nu este prea multa dreptate si egalitate, moarte, crime. Dar un Dumnezeu drept ajuta dar si ofera libertatea de a alege. De ce sa nu fie folositoare? Vrei sa spui ca stai in beci ca te afecteaza natura, soarele,? Din nou doar teorii ca soarele nu o sa mai aiba hidrogen. Nu uita ca multi asa numiti oamenii de stiinta au declarat ca pamantul o sa dispara in 2000, ca nu mai e viata. Teorii pe care poti prefera sa le crezi dar din nou asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista!

Vad ca clima s-a schimbat si e un oarecare efect de sera, deci consumul combustibililor fosili afecteaza Pamantul. Plus ca se termina si nu o sa mai mearga masinile, nu o se mai poata produce ingrasaminte, deci un numar mai mic de oameni ar fi mai bun, n-ar mai fi consumul asa de mare. Evolutia mi se pare mai plauzibila pentru ca vad forme de viata de la cele mai simple la cele mai complexe, care evolueaza in timp, deci pare ca ceva natural care nu e facut la comanda. Mai dispar specii, ca omul ocupa tot, se mai schimba clima, deci vad mai mult evolutie decat creatie.

Cu soarele cred ca au dreptate. Daca are hidrogen care fuzioneaza si se transforma in heliu, e clar ca pana la urma se termina. Se mai pot vedea si alte stele care sunt terminate sau in stadiu final, deci probabil ca ase e. Se termina si Soarele.

Adica cineva nu a putut creea animale, mediu inconjurator, si sa le spuna ca creasca si sa inmulteasca? Si asta continua pentru un timp asa de lung incat e impresionant.
Nu iti fa griji ca au grija de populatie baietii cu eugenismul, avorturile, si din pacate numarul scade. Daca citesti agenda 2030 o sa vezi ce planuri au ei, si nu conteaza ce cred sau vor oamenii.
Am o intrebare dar nu incerc sa fiu rautacios, ca vad destul de intanita ideea asta, mai ales la ceii care au mers la universitate sau liceu mai recent... daca consideri ca ar trebui controlat populatia de ce tu meritii sa traiesti?

Parintii au fost cei care au decis sa se inmulteasca. Nu e dorinta mea. Eu nu ma pot bucura asa de mult de viata. Eu pot sa le multumesc si sa ii pretuiesc ca au facut totul ca sa imi fie bine si e OK, am de toate, nu-mi lipseste absolut nimic, insa nu eu l-am cerut viata. Daca eram invatat sa ma bucur de raul altora, probabil eram fericit, dar asa nu am prea mare bucurie. Daca mananc o mancare buna, ma gandesc ca altii nu au ce manca in aceeasi secunda, daca cumpar obiecte de calitate la un pret mic, ma gandesc ca pentru acele lucruri au lucrat oameni aproape pe nimic si nu mai am nici o bucurie.
Deci nu eu am hotarat sa traiesc, au facut-o altii pentru mine. Atunci ma gandesc ca ar fi mai OK sa se inmulteasca toti mai cu moderatie, dar apare problema pe tari, ca fiecare tara isi doreste sa aiba cat mai multi oameni ca sa aiba putere, asa ca nu vad sa se opreasca inmultirea si precis ca se vor termina resursele si va fi mai greu, dar se vor regla lucrurile automat si vor ramane atatia cati vor putea sa ramana happy

Asta e bine ca ai moralitate si iti pasa!
Dar nu am nici un dubiu ca in curand multa lume o sa moara, nu eu spun asta ci Biblia!

| badpanda a răspuns (pentru halogen001):

Moralitatea lui Dumnezeu.rolling on the floor
Evreii au furat poruncile din legile lui Hammurabi care a trait cu 1000 de ani inaintea lui Moise. Alea erau legi date de zeul Marduk mult mai inteligent decat YHWH.

| Cosimo11 a răspuns (pentru halogen001):

Abia astept sa te vad un om credincios. Poate cineva o sa iti deschida mintealaughingNu pierzi nimic daca crezi si nu exista...Dar daca nu crezi si El exista, imi pare rau pentru tine...E o probabilitate ca tot iti placeau tie

| halogen001 a răspuns (pentru Cosimo11):

Am fost putin credincios cand eram foarte mic dar mi-a trecut. Cu cat trece timpul devin mai necredincioshappy Eu am la baza regula "Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face" si daca as crede intr-un Dumnezeu pe care-l vad inventat ar fi ca si cum mi-as impune limitarea gandirii si o viata traita in minciuna, in inconstienta, ar fi ca si cand m-as ascunde dupa deget. Eu ma consider liber de orice dogma, fie ea si religioasa. Doar stiinta o vad folositoare omului. Chiar daca stiinta are limitarile ei, o vad superioara oricarei religii. happy

| halogen001 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

S-au vazut multe cazuri cand credinta a fost folosita ca justificare pentru fapte oribile happy A fi credincios implica si o doza mare de egoism happy

| halogen001 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Asa vad si eu, desi de mult mu mai citesc istorie. E minunat ca ai rabdare sa citesti asa de mult si ai dobandit o cunoastere profunda a fenomenelor de orice natura.

| halogen001 a răspuns (pentru badpanda):

E foarte bine argumentat. Asta inseamna cunoastere adevarata, asta inseamna sa fii cu adevarat la inaltime, sa fii om, nu leguma. Sunt multe lucruri importante care e foarte bine sa fie cunoscute de toti.

| halogen001 a răspuns:

Interpretare personala: Raiul = Nefiinta = Inexistenta = Nimic. Dupa ce am murit, pentru mine nu mai exista nimic, nici bine, nici rau, deci e o stare perfecta fara de sfarsit. Aceea e viata vesnica, moartea si pentru ea nu am nevoie sa cred in zei, ca moartea vine oricum si de indata ce am murit, ajung direct in Rai si am "viata vesnica". happy

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Pavel, apostolul a fost răpit in rai dar se pare ca nu exista cuvinte in vocabularul omului pentru a fi descris.

| Yuoia a răspuns:

Nu s-a intors nimeni de acolo ca sa ne spuna.

| SingleForOne a răspuns:

Lumină, în primul rând, apoi tot felul de oameni, vegetație, păsări, animale ale mării, ale aerului, ale pământului; apă de la care nu ți se va mai face sete, dar vei simți viața adevărată (când îți este puternic de sete, bei o gură de apă, și ți se pare înviorătoare, te simți mai energic, atunci apa din rai este de 100 de ori mai satisfacatoare); pietre prețioase, diamante, aur, argint, perle, și câte alte minunății.

Dar, "o floare nu o poți cumpăra nici cu toate averile pământului" pentru că în Rai, se trăiește pe baza de pace, frumusețe, iubire, fericire, viață (când rupi o floare sau o scoți din pământ, atunci floarea are doar câteva ore sau zile până când se va ofili/muri). De aceea averile pământului nu au valoare în rai, pentru că sunt trecătoare, dar cuvintele spuse mai devreme, cuvintele Lui Dumnezeu, rămân permanente. De aceea plecăm cu experiențe în rai, nu cu lucrurile pe care le strângem în această lume.

| iurii75 a răspuns (pentru SingleForOne):

Cum crezi, unde era gradina Eden ( raiul) in care a locuit la început Adam și Eva?

| SingleForOne a răspuns (pentru iurii75):

Nu sunt un expert al credinței sau al religiei. Ai internet cât am și eu. Succes.

| iurii75 a răspuns (pentru SingleForOne):

Mă interesa părerea ta.
"Nu sunt un expert al credinței sau al religiei." - aceasta doar nu te-a împedicat să-ți expui părerea.

| SingleForOne a răspuns (pentru iurii75):

Ba da. Nu intenționez să spun ceva greșit cuiva.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In rai este ce nu a văzut ochiul, ce nu a auzit urechea, ce nu a simțit pielea.Nu ne putem imagina cât de bine este acolo, gândește-te că acolo locuiește Dumnezeu

| badpanda a răspuns:

Ar trebui sa fie plin de indoctrinati. Deci naspa.