| Florazul15 a întrebat:

Cum credeti ca se comporta Iisus cu mama sa? Credeti ca o respecta cum orice copil normal isi respecta mama sau se credea superior si fata de ea?

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu prea.

| Florazul15 explică (pentru sadrian46):

De ce credeti asta?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Florazul15):

La un moment dat ( caută d-ta versetul) i se spune.
-Uite, frații tăi.
( Era vorba de frații săi de sânge, născuți de mama sa).
Iar el răspunde.
- Frații mei sunt aceia care îmi urmează mie.
De aici trag eu concluzia că.
In copilărie a fost o relație apropiată și puternică cu mama lui.
Ea l-a educat și religios.
Dar mai târziu (când începe să predice are 30 de ani) relațiile cu familia sa s-au răcit, inclusiv cu mama sa.

| Florazul15 explică (pentru sadrian46):

Multumesc pentru raspuns!

| TheStrategist a răspuns:

Nu cred că se credea superior, presupun că o respecta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sigur că o respecta foarte mult. În legea iudaică era interzis să îți necinstești părinții.

Domnul Isus S-a smerit și S-a considerat om, deși era și este Dumnezeu prin natura Sa. La numirea Lui ca fiind "bun învățător", răspunde că bun este Unul singur, Dumnezeu. Când El este Dumnezeu. Realizezi ce smerenie? sad

| Holiday a răspuns (pentru anonim_4396):

"În legea iudaică era interzis să îți necinstești părinții."

Parintii lui Isus erau de religie iudaica. In momentul in care a creat traznaia aia de secta al carei lider s-a autoproclamat, si care ulterior a devenit monstruozitatea numita crestinism, e clar ca a deviat de la credintele parintilor, deci i-a "necinstit". De altfel crestinismul in sine este nascut din asta. La un moment dat, cineva a facut pipi pe credintele parintilor si a devenit crestin. Altfel, la inceput, nu putea dobandi adepti religia asta noua.

| mentholinks a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba dimpotriva. O numea femeie, nu cred ca o respecta.

| Florazul15 explică (pentru mentholinks):

Exact...

| StrongHeart a răspuns:

Pentru mine icoana cu Iisus si Maria reprezinta modelul suprem de familie. Nu suntem animale. O mama care isi iubeste copilul si-ar da si viata pentru el. Iar copilul cand creste si realizeaza treaba asta, trebuie sa o trateze in acelasi fel, sa o ajute in orice fel are nevoie.
Dar treaba e ca IIsus, iubea pe toata lumea. De aia e atat de controversat. Ca mie imi e usor sa o iubesc pe mama sau pe cineva apropiat, dar pe un strain, mai ales care imi vrea raul, cum sa fac asa ceva? De asta a revolutionat IIsus si a dat peste cap istoria ca pana atunci nici nu era de conceput ideea sa iti iubesti dusmanii.
Gandeste-te unde ar ajunge lumea daca nu ar exista in familie iubire, cei mai mari criminali si cei mai rai oameni care au existat au dus lipsa de iubire in copilarie. Hitler ar fi vrut sa fie pictor. Nu a fost apreciat si a omorat milioane de nevinovati.
Modelul de mama si tata formeaza copilul care va deveni om si ce ii transmit parintii va influenta definitiv ce va deveni persoana respectiva.
Si, desi nu sunt cea mai religioasa persoana, apreciez mult valorile crestine, apreciez si valori din alte religie, dar in speta din crestinism, valorile bune, curate.
Din raspunsuri sa alegi ce consideri tu ca e corect, ca orice bou poate sa vorbeasca inconstient despre ceva sfant si sa propage minciuni, constient sau nu. Dar sa citeasca istoria e greu pentru ei, asa ca vin cu niste idei pe care si le creeaza ei ca sa justifice modul imperfect prin care vad ei lumea si mai e si chestia ca oamenii urasc ceea ce nu inteleg.
Imi vine in minte o fraza.
"Muta sa fie gura paganilor care nu cinstesc icoana maicii tale". Amin.

| Florazul15 explică (pentru StrongHeart):

Multumesc mult pentru raspuns!