Http://ro.wikipedia.org/wiki/Statele_Unite_ale_Americii
colonisti o fi fi religiosi dar majoritatea populatiei sunt albi de origine englezo-germano si sunt crestini
Tocmai aici e cheia, ca e plina de bogatasi si de saraci asemenea iar sa-i stapinesti pe saraci sint doua moduri : cu bita sau prin promisiunea ca vor ajunge in Rai!
În Statele Unite, 60% dintre respondenţi s-au declarat religioşi, 30% non-religioşi şi 5% atei
vrei sa spui ca 60% din popoulatie e saraca?
vb de cea mai bogata tara din lume nu de Romania
trebuie sa fie alta explicatie istorica
Americanii de rand nu sunt foarte isteti, si sunt foarte multi, motiv pentru care pot fi manipulati cu usurinta.
Da e adevarat ca americani sunt si prosti si destepti, dar in Germania, suedia de ce sunt asa multi ateii si in usa nu? o duc aia mai bine?
In SUA, dupa cum am spus, masele sunt foarte usor de pacalit, de influentat (vezi razboiul din Vietnam, din golf si perioada de dupa atentate, plus perioada aceasta in chestiunea Iranului) de media, de congresul lor etc. Crestinismul este la fel implementat(vezi Jesus Camp) si folosit pentru a conduce masele, multe dintre discursurile politice avand referinte religioase. Americanii au fost imbecilizati si mintiti de media, iar dorinta lor de informare este slaba. Este mai usor sa atribuie ceva unui zeu decat sa caute si sa se educe.
Iar americanii nu prea o duc bine(vezi capitalism a love story) insa acest aspect tine de politica.
Nu am vazut capitalism love story o sal vizinoez, am raspuns uimit sa vad ca toata tariile bogate sunt atee iar america e religioasa ma suprins, religia e o manipulare desigur
Nu ai inteles la ce m-am referit! Americanii sint bogati, comparativ cu noi, in schimb, fata de bogatii lor sint saraci. Cultele neoprotestante predomina iar cele doua baze ale acestora sint Raiul si Iadul. Cu aceste doua concepte conduc oarecum bogatasii. Peste 60% dintre crestini cred in povestile biblice exact asa cum sint scrise. In America gasesti cei mai bogati pastori neoprotestanti care traiesc intr-un lux de invidiat, cu case si masini de milioane de dolari. America e tara tuturor posibilitatilor; In God We trust! sau God bless America! iar mai nou, pentru restul lumii : Dumnezeu e inca patru ani negru!
Colonistii fiind religiosi, asa au devenit si ei, si totusi nu am nimic impotriva cu asta.
Iti recomand si Zeitgeist despre religie si despre "atentate" plus Fahrenheit 9/11 despre atentate.
Cauta in istorie si vei afla. America este printre cele MAI religioase tari din lume. America a luat nastere ca natie ca urmare a prigoanei executata de una din cele doua religii TRADITIONALISTE ale crestinismului, catolicismul. Prin anii 1400, o data cu expansiunea violenta a INCHIZITIEI, securitatea vazuta a Vaticanului cei ce nu erau de acord cu acea "politica" religioasa si datorita PROFETIILOR BIBLICE au inceput sa caute continentul (tara) descrisa in Biblie. Columb a fost unul dintre acesti protestanti care a reusit sa o pacaleasca pe regina si sa-i finanteze expeditile. America a fost o tara facuta de credinciosi protestanti si neoprotestanti fugiti de teroarea catolica din Europa. Principile au ramas aceleasi de la intemeiere unde exista o REALA separatie a puterilor in stat, POLITICA, LEGISLATIVA si RELIGIOASA (astea sunt adevaratele puteri statale si adevarata separatie a lor a dus la prosperitate.).
America a fost colonizata de Columb, care era catolic.El a venit cu preoti si a ridicat o biserica in primele colonii Americane. Apoi au venit si restul credintelor.
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: