| Inferno a întrebat:

Cum este mai corect sa spunem?
Dumnezeu se regaseste in creatie si actioneaza cu legile fizicii existente sau se diferentiaza de creatie si actioneaza individual?
Un fel de panteism alterat de putin deism vs crestinism.

8 răspunsuri:
| Raquella a răspuns:

Dumnezeu este Creatorul.Creatia asculta de El.Este scris în Biblie: Psalmul 19:1. “Cerurile spun slava lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui.”

Puterea lui Dumnezeu controleaza natura.

Este scris în Biblie: Matei 8:26. “Dar Isus le-a răspuns: “O, oameni cu credinţă mica! De ce v-ati inspaimantat asa de tare?!” Apoi S-a ridicat, a certat vantul si valurile, iar furtuna s-a potolit si peste toate s-a lasat o liniste mare. Ucenicii au ramas incremeniti de uimire. “Cine e Acesta – se întrebau ei – de-L asculta pana si vanturilesi marea?”

Natura dovedeste ca Dumnezeu exista.

Este scris în Biblie: Romani 1:20. “Din timpurile cele mai vechi, oamenii au vazut pamantul si cerul si tot ce a facut Dumnezeu si au avut cunostinta despre existenta Sa, precum si despre marea Sa putere eterna. Asa ca nu vor avea nici o scuza ( cand vor sta inaintea lui Dumnezeu in Ziua judecatii ).

| spookydrums a răspuns (pentru Raquella):

Ce-mi plac formularile de genul: "Este scris in Biblie!". Par de nestramutat, ca suprema dovada a destinului, asa impact au. A zis cineva "Este scris in Biblie", gata, ceea ce vei spune de acum incolo este total irelevant. Brrr, deja m-am speriat.

| Thunderstruck a răspuns (pentru Raquella):

Spider-man este Creatorul.Creatia asculta de El.Este scris in revista Spider-Man.

| Raquella a răspuns (pentru spookydrums):

Dar iadul nu te inspaimanta? Pe mine, da. Si este real.

| spookydrums a răspuns (pentru Raquella):

De asta crezi in Dumnezeu? De frica? Sunt oameni in lume care traiesc iadul si trebuie sa il infrunte zi de zi, si asta conteaza, nu am nici o certitudine ca dupa ce mor ma voi duce in rai sau in iad. Daca mi-am irosit toata viata crezand ca o sa ajung in rai si de fapt dupa moarte nu este nimic?

| Raquella a răspuns (pentru spookydrums):

Nu cred de frica iadului. Iubesc Cuvantul lui Dumnezeu si pacea pe care El o da copiilor sai.

| shadovv a răspuns:

Dumnezeu se diferentiaza de creatie si actioneaza individual asupra creatiei.

| RAY a răspuns:

Eu unu as merge pe un zeu deist