Este privita ca ceva adevarat si benefic (de ajutor).
Cand vreau sa merg mai repede, spun o rugaciune si masina merge mai repede. Cand sunt bolnav spun o rugaciune si de indata ma fac sanatos. (In primul caz rugaciunea o spun soferului, iar in cazul al II-lea caz doctorului)
Daca gresesc adresantul, rugaciunea nu-si face efectul.
Rugăciunea și închinarea sunt două lucruri distincte.
Despre închinarea la îngeri nu am auzit, dar am auzit de închinarea la Dumnezeu, la Fecioara Maria, la Sfinți.
Dacă ești ateu iei totul în derâdere până când necazurile te copleșesc și începi să te rogi de Dumnezeu să te ajute.
Puterea rugăciunii constă în curățenia sufletului și a inimii. Altfel e doar o poezie.
Cultul închinării la o zeitate, sfânt există în toate religiile lumii. Lui Sppin îi zic să citească pe Google despre India, religia de acolo și câte zeități venerează.
În India fiecare casă are altarul cu zeitatea casei.
Deci mai ușor cu dezinformarea.
Rugăciunea e ca o conversație cu divinitatea in care amintesti, mulțumești si ceri ceva.
ÎNCHINÁRE, închinări, s. f. Acțiunea de a (se) închina; rugăciune.
Daca sfintii sunt cu putin mai prejos decat ingerii, iar oamenii nu au voie a se inchina ingerilor, atunci cum dar va puteti inchina sfintilor?
Legat de india si zeitati.
multumesc ca eu nu stiam asta, trebuia tu sa imi spui.
Dar la cati sfinti aveti voi si la cati vā rugati e de inteles ca depasiti numeric zeitatile hinduse.
Citește Apocalipsa pentru a vedea despre închinare
Rugăciunea către îngeri există, au cam același tratament cu cel al sfinților pentru că toți slujesc aceluiași Dumnezeu
Nu toti crestinii, ci doar cei falsi, care nu pot deosebi minciuna de adevar, si de frica.
"Fricosii nu vor mostenii..."
Si Hadesul biblic se refera la mormant, locul decăderii corporale, de care toti avem parte, doar ca unii prea timpuriu (ex. saracul Lazar nu s-a dus cum s-a dus bogatul, adica timpuriu)
Deci nu se refera la locul pedepsei finale, la "iazul de foc", ci la Locuinta Mortilor.
Vezi la nota de subsol ca Locuinta Mortilor se refera la Hades.
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Apocalipsa+20&version=NTLR
Vezi si explicatii in plus aici:https://www.blueletterbible.org/faq/don_stewart/don_stewart_114.cfm
Probabil ești un #rezist progresist, ateu.
Faci confuzie între sfinți și îngeri.
Faci confuzie între sfinții creștini și zeitățile indiene.
Cu regret, mă retrag din această discuție, căci nu are rost să mă contrazic cu cineva căruia îi este lene să deschidă Google, înainte de a scrie despre închinarea la îngeri.
Daca tu zici ca sunt si pentru faptul ca gandesc, atunci ateii sunt cu mult mai presus decat religiosii.
Aratā confuzia pe care am facut-o, dar sa pui degetul pe ea.
Nu te retrage, ca doar dracii se retrag.
Si daca nu ma insel, tu esti ortodocs, cuvant care provine din "inchinare adevarata", deci cu alte cuvinte ar trebui sa iti justifici inchinarea ta prin argumente, pentru ca te reprezinta, nu prin acuzatii de doi bani, ca doar imi esti dator cu mai mult.
Eu oricum sunt obisnuit sa dau bir cu fugitii, asa ca nu e o problema.
Rugăciunea este comunicare. Intr-adevar putem comunica cu îngerii prin intermediul Sfantului Duh care ne face auzita rugaciunea.
Închinare la îngeri nu exista deoarece inchinarea e doar pentru Dumnezeu. Va rog invatati odata diferenta intre Latria și Dulia
De ai avea intrutotul dreptate, chiar ar fi amuzanta treaba.
Rugaciunea trebuie insotita de plata serviciului oferit de sofer respectiv de doctor
Aia e alta poveste.
Daca gresesti "adresantul", descoperi ca nu e necesara insotirea platii, daca rugaciunea are efect.
Se poate sa gresesti adresantul in sensul in care adresantul e Dumnezeu si te rogi degeaba.
Nimeni si nimic nu face ceva fara sa se astepte la o rasplata materiala sau spirituala. O entitate atotputernica, buna si inteligenta care face viermi, capuse, purici, paduchi, plosnite, tantari, care lasa oamenii in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, de sete, in accidente si in razboaie, care se ocupa cu "minuni" si sa sta ascunsa in cartile cu povesti, cu siguranta nu va indeplini nici o rugaciune pentru ca e indiferenta la tot ce se intampla cu omul, bine sau rau.
Adevarul se cunoaste prin stiinta, nu prin credinta, deci stiinta e intotdeauna mai aproape de adevar decat credinta. Credinta exista doar in prezenta nestiintei, deci pot asocia credinta cu nestiinta. Ca sa inseli un om, trebuie ca acel om sa fie nestiutor si credincios, adica sa creada minciuna pe care i-o spui si sa nu cunoasca realitatea sau adevarul. Exact asta cere religia: credinta, adica exact ce trebuie pentru ca omul sa fie inselat. Prin urmare, cine are sete de adevar trebuie sa se hraneasca cu stiinta, iar cine e dispus sa fie mintit si inselat trebuie sa aiba cat mai multa credinta si sa accepte ca fiind reale povesti absurde si false inventate de niste oameni vicleni carora le lipseste cinstea, omenia, iubirea si bunatatea.
Oamenii daca isi doresc sa existe cat mai mult timp si sa le fie cat mai bine, atunci unica solutie pentru implinirea doriontele lor este stiinta, nu credinta si povestile cu zei.
Drac ești tu, nu eu. Da, sunt ortodox și mă mândresc cu acest lucru.
Iar, ca să mă justific, nu sunt la vreo judecată pământească sau cerească!
Deci, pas!
Fac parte din realitate si suna pe placul meu cand spun ca ""Dumnezeu a facut purici, paduchi si viermi"
anonim_4396 întreabă: