Panteism agnostic.
Panteism deoarece cred Natura sinonim cu Existența, iar agnosticism, deoarece știința e agnostică la subiect, filosofia în general nu se supun empirismului să poate vi testată%dovedită empiric.
Nici una din definițiile tale.
Sunt convins că există o forță/energie/entitate care a creeat și guverneză totul, dar n-am de unde să știu ce și cum.
Nu cred că universul e infinit și totul e la voia întâmplării.
"Infinit" e cea mai idioată noțiune scornită de mintea umană, pentru a motiva neputința noastră.
Deism, sunt sigur ca acest Creator a facut tot si nu se implica personal, inclusiv legile naturii si karmice.
Teism. marea problema e ca omul ar trebui sa fie imaginea, reflexia, chipul si asemanarea acelui creator; doar ca cineva ne-a "adormit", ne pacaleste cu alte variante mai "bune"; acel cineva nu o sa scape, omul va deveni chip si asemanare, manifestare si locuinta a creatorului. toate puterile, stapanirile, toate fortele naturii vor sta la picioarele omului transformat, atunci va fi lumea cu adevarat fara accidente, boli, moarte, calamitati etc
Agnostic, nu știu dacă există sau nu. Daca D-zeu doar a creat universul, nu am de ce să mă preocup de El; Dacă și intervine și e drept, mă va răsplăti pentru că fac ce e drept în cât mă ghidează rațiunea. Dacă nu există tot n-am de ce mă preocupa de existența lui.