Il vad pe dumnezeu ca fiind doar o putere, nu vreo persoana sau vreo creatura sau vreun astronaut doar o putere.
Sunt de acord cu tine dar am nevoie ca sa stiu cum il vedeti ca sa ma inspir si eu pentru un proiect
Pe dumnezeu nu il poti vedea nu fizic si nici spiritual pe dumnezeu il poti vedea doar in sufletul tau cand te rogi la el simti o putere eu il vad pe dumnezeu fiind oo putere nu trup
Pentru cristi 25 si dn-soara bambymik:
Stiti ce este puterea?! dumenzeu e o putere... ?!?!
Puterea reprezinta capacitatea ce a face ceva. Puterea vine de la a putea. Aceasta putere este rezultanta unor cumuli de forte. Forta este o marime fizica vectoriala, si, intotdeauna vectorul este un obiect care are o "mărime" precum și o "direcție" în spațiu.
Acum dupa ce v-am dat aceste informatii, pe care poate le stiati sau nu, poate reusiti sa definiti mai bine aceasta PUTERE la care faceti referire, ca altfel dumnezeu nu prea poate sa fie nici putere si nici forta, asta pentru ca aceste ultime doua elemente depind de masa, sau poate dumnezeu poate fi definit printr-un corp material.
Uita-te in jurul tau, uita-te in sufletul tau, D-zeu este in tot ce ne inconjoara si in noi insine
DOGMATICA Sfantului Ioan Damaschin; http://www.crestinortodox.ro/carti-ortodoxe/dogmatica/; sunt prea multe de scris. Daca e proiect la religie, nu gasesti material mai bun decat asta. Cert este ca Dumnezeu e Persoana, Treime, iar atributele Sale le insira Sfantul Ioan Damaschin nespus de bine.
Pe Dumnezeu nu l-a vazut Nimeni niciodata.
Crestinii il vad datorita Fiului Sau Hristos. "Fizic" nu-l vad decit Sfintii in Duhul Sfint.
Cand ma uit la o pictura, vad pictorul, sau mi-l inchipui.la o sculptura la fel.cand aud un sunet de muzica,stiu ca cineva canta,cand ma uit la toata creatia in jurul meu,la atatea frumuseti,atatea bunatati,la mine insumi, la atat haos, in care totusi toate par asezate la locul lor exact cum trebuie; il vad pe Dumnezeu.
Fizic nu-l vad,dar mi'l pot imagina, ca fiind un om bland.Iar spiritual, reprezinta tot ce ne inconjoara: natura &univers& forta.
Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor:
" În adevăr, însușirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiți cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Așa că nu se pot dezvinovăți;" Rom.1:20.
" Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ, cele văzute și cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El și pentru El." Col.1:16.
Dragostea Lui Dumnezeu s-a arătat astfel:
" Dar Dumnezeu Își arată dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoși, Hristos a murit pentru noi." Rom.5:8.
" Și toate lucrurile acestea sunt de la Dumnezeu, care ne-a împăcat cu El prin Isus Hristos și ne-a încredințat slujba împăcării; că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neținându-le în socoteală păcatele lor, și ne-a încredințat nouă propovăduirea acestei împăcări. " 2 Cor 5:18, 19.
'' Stiti ce este puterea?! dumenzeu e o putere?!?! '' Și spuneai că nu râzi de Dumnezeu.
'' Forta este o marime fizica vectoriala, si, intotdeauna vectorul este un obiect care are o "mărime" precum și o "direcție" în spațiu.''
Ai încurcat rubricile, aici ești la rubrica religie. Apropo, las-o mai moale cu explicațiile științifice, tu nu știi ce este energia și vorbești de fizica vectorială... ce copil ești.
De felul in care Il cunoastem pe Dumnezeu depinde ce alegem sa citim, depinde ce mancam, cum ne petrecem timpul liber, cum ii tratam pe semenii nostri, cat de cinstit ne castigam banii si ce planuri de viitor ne faurim. De felul in care Il cunoastem pe Dumnezeu depinde ce idealuri avem in legatura cu viata de familie, la ce emisiuni TV ne uitam, cum ne crestem copiii, ce cumparam din supermarketuri, cum ne purtam cu subalternii si ce tablouri punem pe peretii sufrageriei. De felul in care Il cunoastem pe Dumnezeu depinde cum vorbim cersetorului de la capatul strazii, daca perforam sau nu biletul de autobuz, depinde cum reactionam cand auzim o injuratura, daca ne platim corect taxele si impozitele…Depind o mie si una de lucruri mari sau marunte, toate insa apartinand vietii.
M-am intrebat adesea de ce, avand aceeasi Biblie in maini si frecventand aceeasi biserica, avem totusi optici diferite asupra unor lucruri? De ce nu gandim la fel, de ce nu avem aceleasi valori si de ce nu avem aceleasi aspiratii?
Raspunsul meu este unul singur: Il cunoastem in mod diferit pe Dumnezeu. Si in functie de imaginea noastra despre El, ne modelam gandirea, faptele, idealurile, planurile si intregul comportament.
E bine sau e rau? Dintr-un punct de vedere, faptul ca Il percepem diferit pe Dumnezeu nu e un lucru rau si se explica prin experientele personale diferite pe care le avem cu El si prin intensitatea cu care Il cautam zilnic. Privit insa dintr-un alt punct de vedere, faptul ca Il percepem diferit pe El poate fi daunator, aducandu-ne in situatia de a ne inchina unor imagini false ale lui Dumnezeu.
Unul din scopurile intruparii Fiului lui Dumnezeu a fost si acela de a ni-L descoperi pe Tatal asa cum este El. "Cine M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal" – ii spune Mantuitorul unuia din ucenicii care doreau o mai clara descoperire a caracterului lui Dumnezeu ( Ioan 14, 9 up. ).
La intrebarea "Cum este Dumnezeu?", Mantuitorul a raspuns in diferite moduri: prin exemplul vietii Sale, prin faptele si invataturile date, prin Jertfa Sa. Pildele Sale au contribuit si ele in mare masura la formarea unei imagini cat mai corecte despre Dumnezeu in mintea oamenilor. Iar dintre aceste pilde, Pilda fiului risipitor ocupa un loc de frunte.
Pilda fiului risipitor, pe care o gasim relatata in Luca 15, 11-32, ar putea fi numita la fel de bine si "Pilda tatalui iubitor", sau "Pilda fratelui neiertator". Ea poate fi privita din cel putin trei unghiuri diferite de vedere, in functie de personajul asupra caruia ne concentram atentia.
Ce vorbesti?! Tu imi spui mie ce stiu eu si ce nu, pai daca tu nu ai auzit de marimi fizice vectoriale si scalare problema ta, lucrurile astea se fac in clasele 5-8. Cat despre dumnezeu si energie, trebuie sa ai cunostinte zero in fizica pentru a afirma ca dumnezeu ar fi o putere sau o energie, aceste lucruri sunt imposibile pentru ca energia este dependenta de un corp. Nu stiu in ce calitate afirmi despre mine (olimpic la fizica) cum ca eu nu stiu ce-i aia energie.
Nu il vad din pacate.
As avea multe sa-i povestesc, dar nu il vad deloc pe niciunde.
Singurul chip sub care S-a aratat este Iisus Hristos. Cautand sa-l intelegi pe Iisus vei afla mai mult despre Dumnezeu, dar este mai important cum il vezi spiritual dacat fizic; daca ar fi din materia din care suntem plasmuiti noi ar fi vulnerabil ca si noi. Cred ca nu il putem intelege "fizic" cu alcatuirea noastra mentala.
Paralel cu realitatea esti tu. Pentru a muta un corp trebuie sa efectuezi lucru mecanic. Si hai sa analizam o caracteristica a lucrului mecanic:
''Lucrul mecanic NU ESTE O FORMA DE ENERGIE, deoarece nu caracterizează sistemele fizice, ci TRANSFORMARILE lor, respectiv INTERACTIUNEA dintre sistemele fizice în cursul transformării lor.
Energia arata potentialul care determina schimbari, nu ajuta la a muta un obiect.
Concluzie: Nu ai nevoie de energie pentru a muta ceva ci de lucru mecanic, lucru mecanic care nu este caracterizat de energie. Tu imi spui mie ca eu nu inteleg ce-i aia energie?! Eu o sa-ti demonstrez intotdeauna, poate acum intelegi... Si... paralel, esti tu!
Dragă chelstone, eu nu sunt olimpic la fizică, dar cred că tu, ori minți, ori profesorii ăia erau beți când te-au trimis, altfel nu îmi explic cum nu cunoști un lucru elementar.
Cine produce lucrul mecanic?
Materia și energia sunt inter convertibile. Energia include: Lumina, căldura, sunetul, electricitatea, radiația și toate celelalte manifestări ale fenomenelor energetice, capabile să producă mișcare și să realizeze lucru mecanic. Și bineînțeles, include și ceea ce noi considerăm îndeobște materia, cu structura sa atomică și moleculară, și cu caracteristicile sale de densitate și de inerție.
Deși acestea și toate celelalte fenomene ale naturii par să fie atât de diverse, există totuși o unitate fundamentală unică ce le străbate pe toate. Fiecare este, în esență, o formă anumită de mișcare, și mai mult, fiecare este, în esență, manifestarea unei forme de energie. Astfel, energia este cauza fundamentală a fiecărui eveniment specific și a mișcării acestuia.
Energia poate fi definită drept capacitatea de a realiza lucrul mecanic.
Pe scurt, energia se manifestă prin mișcare, indiferent de ce energie vorbim. Acum, e limpede? Deci, ai nevoie de energie ca să muți ceva cu ajutorul lucrului mecanic?
Rizztheseballs6969 întreabă: