| Inferno a întrebat:

Cum poate sa fie Dumnezeu perfect din moment ce el este numai iubire?
Pentru a fi perfect nu ar trebui sa aiba si ura. Perfectiunea are mare legatura cu egalitatea.
Sa ne imaginam o axa. In stanga este iubire , bunatate , compasiune ,etc. In dreapta este ura ,manie ,invidie ,etc.
Pentru a fi perfect ar trebui sa fi undeva la mijlocul acestei axe. Putem spune de Dumnezeu ca este perfect daca el se afla la o extrema si anume in partea stanga?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai dreptate, din niciun punct de vedere 1.Perfectiunea nu inseamna echilibru din punct de vedere calitativ.Nu poti spune despre apa,de exemplu,ca este perfecta pentru organism daca mai contine si ceva bacterii si microbi,daca are substante anorganice, etc., ci numai daca ea corespunde din toate punctele de vedere cerintelor organismului uman.
2.Matematic,punctul zero pe axa, este punctul de echilibru si nu reprezinta perfectiunea.Perectiunea poate fi considerat infinitul, in zona pozitiva a axei.Deci,din punct de vedere al religiei, D-zeu corespunde perfectiunii.

13 răspunsuri:
| ateu123 a răspuns:

Pierdere de timp intrebarile aste despre dumnezeu, cu intrebarile astea ce castigi serios acum? cine e ateu nu-i pasa cine e crestin nu-i pasa ca crede deci cui i pui intrebarea?

| miradoniz a răspuns:

Dumnezeu nu este extrema nimanui.Nu exista nici un echilibru,asta este inventia celui rau,ca sa isi scoata camesa. Dumnezeu exista,raul pretinde ca stapaneste.Iar El surade atotstiutor,intr-un colt,stiind ca cine rade la urma,rade mai bine. Vorbea cineva de diferenta dintre o portiune de curba si un cerc...ce fel de echilibru sa existe intre ele?
(in paranteza fie spus, nu sunt sigura ca exista suferinta mai enervanta decat sa stii binele si sa faci raul, cum spunea ap.Pavel.)

| ILoveMoon a răspuns:

Intr-un fel ai dreptatea, adica cum spun toti ca el e numai iubirea si bunatatea pacea etc, ca sa fie o fiinta perfecta trebuie sa aiba in echilibru si binele dar si raul dar toti inclina ca el e numai bunatate poate pana la urma nu vom afla niciodata daca exista sau nu.

| hunterpainting a răspuns:

Pentru crestini Dumnezeu nu e intr-o parte sau alta, Dumnezeu e partile amandoua si axele la o adica.

| ghiolbitza a răspuns:

Nu. Perfectiunea de care vorbesti tu se aplica doar la oameni. Dumnezeu nu e om, e mult superior conditiei umane. Dumnezeu e iubire si atat.

| cristi202 a răspuns:

Cine ti-a zis ca El e intr-o extrema, acea a dragostei? El si uraste, si uraste atit de mult, incit chestia asta nu face posibila dragostea in multe cazuri. E vorba de pacat. Uraste atit de mult pacatul, incit, daca vrei sa ajungi la El pacatos fiind, nu poti, pentru ca pacatul te desparte de El din aceasta cauza. Desigur ca El a gasit o rezolvare, prin Isus Hristos, insa ura Lui fata de pacat ramine.

| harciog a răspuns:

Ma baiete,iubire,ura,rau,bun,viata, moarte,sint chestii tipic umane pe care, chiar si intre oameni, cineva perfect le depaseste.Trece deasupra lor. Existenta numai si numai creeaza.

| sabin89 a răspuns:

Cum zici tu ca e numai iubire? Pai de cate ori se razboiau evreii cu popoarele vecine ( moabiti, amaleciti...) le spunea sa treaca prin ascutisul sabiei tot, inclusiv batrani, femei si copii. Aia tot iubire e?

| Nuvăsufăr a răspuns (pentru sabin89):

Da. Dumnezăiască.

| miradoniz a răspuns (pentru Nuvăsufăr):

D-zeu ala o fi al tau,ca eu una nu il recunosc de nici o culoare! si iti reamintesc ca in ce priveste acel timp, evreii se considerau ei poporul ales-insa in fata mortii erau toti egali, ca nu exista ideea paradisului! si m-ar cam mira ca Iisus sa nu fi izbavit pe TOTI nevinovatii din locul umbrelor unde se aflau.

| Nuvăsufăr a răspuns (pentru miradoniz):

Nu e al meu că nu l-am cumpărat, era prea scump, sunt un sărac ( ateu), un Dumnezeu costă pe puţin 100 miliarde de ignoranţă&prostie ( moneda creştinopaţilor).

După cum zic bunii creştini: "'nezău e doar iubire!"
În consecinţă şi dacă ucide cu sânge rece un Dumnezeu, tot e iubire.

| ateu123 a răspuns:

Eu nu te inteleg ca ateu ce iti pasa tie de dumnezeu? inainte imi pasa mi-am dat seama ca trebuie sa fii nebun sa intreb de ceva care nu exista

| miradoniz a răspuns (pentru Nuvăsufăr):

In Dumnezeu nu exista moarte.Cu sange rece ucid doar oamenii.