Cum poti fi atat de prost,incat sa sa spui ce ai spus si nu curios ca un om destept,sa studiezi si sa vezi, de ce asa zisii destepti pot sa creada si tu nu? ce poate scrie intr-o carte incat niste oameni atat de destepti sa creada ceia ce tu numesti niste povesti? ce e rau intr-o poveste in care eroul principal, face bine intregii omeniri, si inainte de a se naste, si dupa ce s-a nascut si dupa ce a murit si inviat?
Ce este rau? Urmarile credintei intr-o astfel de carte, asta-i rau. Sau mai bine zis, modul in care este "predata".
Si acum, ca sa-ti raspund tie, YourMind: MAGIC!
Cauza e TEAMA; frica de iadu' de nea satanelu' care va avea grija de tine, sa nu racesti, frica de iazu' cu foc de cazanu' cu pucioasa in care vei arde o vesnicie[nu inteleg de ce, nu are sens; da' ma rog, nu uit totusi ca sunt multe lucruri lipsite de sens cand vine vorba de religie]..frica e un instrument letal pentru neuroni; cei de acum 2000 de ani nu au fost chiar asa de inapoiati, sa stii
"ce e rau intr-o poveste in care eroul principal, face bine intregii omeniri, si inainte de a se naste, si dupa ce s-a nascut si dupa ce a murit si inviat?"
NU ar fi rau nimic, asta, daca NU ar fi oameni care sa o considere mai mult decat o poveste
Cum poţi să crezi că aceia pe care îi numeşti părinţi sunt şi părinţii care ţi-au dat viaţa?
Sau cum poţi să crezi că pc-ul de la care scrii este făcut din pământ?
Dacă astăzi nu am fi avut Biblia şi oameni care să fi murit pentru ea, libertate religioasă nu am fi avut nici unul dintre noi.
Poate că vei spune că dacă nu era Biblia nu ar mai fi existat războaie în numele ei; eu îţi spun că dacă nu am fi avut Biblia nu am fi avut libertate religioasă. Omul ori se lasă condus de Dumnezeu ori se lasă condus de spiritul mârşav al lui Satana.
Oameni de la inceputuri au cautat raspunsuri...cand nu ai gasit si nu aveau tehnologia necesara au inventat povesti.
Tu esti atat de indoctrinata incat nu-ti dai seama ca tot ce spui sunt pure ipoteze si ca nimic nu-i sigur.
O iei de buna fiindca asa ti-e predata dar nu gandesti pentru tine.
Voiam sa-i spun si eu asta... dar nu ma mai complic sa fac chat-uri la intrebari
Nu e nimic rau... e doar nefolositor. poti face multe... multe lucruri utile pentru tine sau restul, in loc sa stai ca o leguma intro biserica, sa canti ca un idiot un cantec de 2 lei, care nici macar nu te motiveaza
Nu pot nici eu sa-mi explic. Asta se intampla cand ramai ancorat in epoca bronzului.
Satan, care a fost pentru Eva, ca un ventriloc, asa este si pentru tine, iti vorbeste in ascuns, ti-a orbit mintea, ca si la foarte multi altii, ca sa nu vezi adevarul, > Lupta inpotriva lui, si cauta adevarul, ca tu dupa puterea ta nu poti sa-ti adaugi o zi in+ la viata ta, nici nu te-ai nascut la ora la care ai vrut tu. Cauta si ve-i gasi Matei 7:7., si nu mai fi necredincios.
Salut. La aşa concluzie se poate ajunge când priveşti superficial Biblia. Dacă o analizezi mai atent îţi poţi da seama că nu e vorba de SF şi că lucrurile consemnate sunt logice.
Povestioarele din Biblie au de fapt un sens metaforic. Nu trebuie luate ad literam.
Daca tu te crezi destept, creaza tu o fiinta asemanatoare cu tine si da-i si suflet, daca ai de unde!(https://encrypted.google.com/#q=minunea+creatiei)
Sa-ti spun inca ceva.Cred ca tie ti-e frica intr-adevar de moarte.
Insa nu de moarte ti-e cu adevarat frica, ci de ceea ce urmeaza dupa ea.
Si daca mergi pe directia asta, inclin sa cred ca ai si cele mai puternice motive sa-ti fie frica.
Poate-ti vei schimba directia si o vei face sa fie ascendenta.
https://encrypted.google.com/#q=dupa+moarte
S-auzim de bine!