| Holiday a întrebat:

"Cum pot crestinii sa spuna despre Adam si Eva ca au fost creati "perfecti" de Dumnezeu, daca nu li s-a parut dubios ca un sarpe sa vorbeasca?!

29 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Imca nu aparuse filosofia deista care cere ca Creatorul sa fie unul care inventeaza o masinarie care functioneaza dupa legi si in care e dator ca El sa nu mai intervina.Ei vorbeau zilnic cu Creatorul lor invizibil, nu aveau prejudecatii rationaliste.

| cristi202 a răspuns:

Creștinii nu au zis asta. Orice lucru creat nu poate fi perfect. Perfect înseamna cel mai bun. Ori, orice lucru creat își are limitările lui. De aceea nu poate fi perfect. Era perfect daca puteam zbura, nu crezi happy? E doar un exemplu. De aceea nici nu putem crea mașini perfecte.

| Holiday explică (pentru cristi202):

Deci Dumnezeu creaza lucruri cu defectiuni?

| Yuoia a răspuns:

Pe vremea aia... vorbea.

Dar cum pot sa spuna ca Adam a fost creatia perfecta daca a avut nevoie de femeie? Creatia perfecta s-ar fi inmultit singura, nu cu "supliment" care sa-l ajute.
Un exemplu de imperfectiune. Mai putem gasi si altele.

| Holiday explică (pentru Yuoia):

"Pe vremea aia... vorbea."

Deci pe vremea aia serpii vorbeau si aveau picioare. Interesant...hee hee

| Yuoia a răspuns (pentru Holiday):

De ce nu comentezi partea a doua?
Ar fi mai logic decat sa crezi in povesti biblice.

| Holiday explică (pentru Yuoia):

Pentru ca e o tampenie. Exista organisme care se reproduc singure. Inseamna ca-s perfecte?!

| cristi202 a răspuns (pentru Holiday):

Cindva, i-am zis unei fete că arată mai bine ca înainte. Mi-a replicat: "Adică inainte eram urita?" "Nu. Arătai bine, dar nu așa bine ca acum. Fa diferenta între bine și mai bine."
Daca te uiți la procesul creației descris în Biblie, spune în dreptul fiecărui lucru că au fost bune. Nu foarte bune, nu cele mai bune. Încearcă să prinzi ideea: nu exista doar lucruri perfecte și imperfecte. Exista și lucruri bune, foarte bune, sau cele mai bune. La fel și în cele rele.

De fapt, orice lucru care nu e perfect, e imperfect. Sa spui ca mai este si a treia varianta e analfabetism functional. Mai departe, aventurile tale cu fetele, chiar n-au nicio legatura cu subiectul discutiei.

"Daca te uiți la procesul creației descris în Biblie, spune în dreptul fiecărui lucru că au fost bune."

Nu prea are niciun sens ca un spiridus "perfect" sa faca lucrurile doar "bune". Daca lucrurile facute nu sunt perfecte, e foarte logic ca si rationamentele lui ar putea sa nu fie. De altfel demonstrat de povestea lui, dar fapt pe care adeptii lui il neaga cu inversunare. Dar in fine, macar am ajuns la o concluzie. Ceea ce a facut spiridusul nu e perfect, iar gradul de cat de "bun" e, tine doar de aprecierea fiecarui individ care le analizeaza. Iar tu notezi ce a facut cu "bine".

| halogen001 a răspuns:

Dacă erau perfecți, atunci nu erau păcătoși și proști.
Povestea începe cu stângul din start și absurditățile sunt la fiecare pas. Cei care au scris asemenea aberații cred că nu aveau minte deloc, iar succesul poveștii demonstrează că nu numai autorii poveștii sunt fără minte și iraționali. Prostia prinde întotdeauna laughing

| halogen001 a răspuns:

Din start când e vorba de un șarpe vorbitor, un om întreg la minte, pentru că nu e neapărat nevoie să fie chiar inteligent din cale afară, vede că e vorba de o poveste ireală și tot ce e în acea poveste devine o fantezie care nu numai că e primitivă, dar e și absurdă de la cap la coadă.
Un om normal va conștientiza pe loc că totul e minciună. Dacă în schimb omul nu e capabil să înțeleagă mai nimic, atunci e normal să zică că acea poveste primitivă, fantezistă (mincinoasă) și absurdă e reală.
Fiind vorba de o minciună, tot ce rezultă din ea, inclusiv "morala" e doar dorința omului mincinos care a scris povestea. Un om mincinos nu poate fi numit om cinstit și atunci acea morală e morala generată de omul mincinos, neserios, nerușinat și necinstit. E bună o asemenea "morală"? Nu are cum să fie bună. E doar reflectarea intereselor și dorințelor omului mincinos și nimic mai mult.

| DonEduardo a răspuns (pentru Holiday):

Da, creeaza lucruri cu defectiuni.

| DonEduardo a răspuns:

Nu totul din Biblie trebuie luat de bun.

| Pocait01 a răspuns:

Tocmai pentru că au avut alegeri proprii independente de voia lui Dumnezeu putem spune că au fost creați perfect.
Sau ce înseamnă pentru tine "perfecți"?

Cât despre șarpe... este doar un alt nume pentru Satana. Așa cum Domnul Isus este Mielul junghiat, sau Mirele.

| Holiday explică (pentru Pocait01):

Esti analfabet functional. N-ai inteles intrebarea. Nu despre posibilitatea de a alege era vorba. In plus, ce treaba au mieii injunghiati cu asta?!

| Pocait01 a răspuns (pentru Holiday):

Ai întrebat de ce consideră creștinii că Adam și Eva au fost creați perfecți și ți-am răspuns din perspectiva mea creștină: pentru că au ales independent de voia lui Dumnezeu(doar că făcând asta ÎMPOTRIVA voii Sale au păcătuit).

Ai asumat greșit că vorbeau cu un animal sălbatic și ți-am spus de ce scrie șarpe în loc de luceafăr, Satana, cel rău, etc. Este pur și simplu un alt nume dat diavolului care de data aceasta a fost important să se puncteze faptul că este șiret. În Biblie sunt mai multe nume nu doar pentru Satana ci și pentru Domnul Isus cum ar fi Mielul sau Mirele; am spus asta tocmai pentru ca să-ți punctez faptul că numele diavol sau luceafăr este mai cunoscut decât șarpe și asta duce la o interpretare greșită cum că Adam și Eva vorbeau cu un animal sălbatic când de fapt vorbeau cu o persoană cerească decăzută care nici măcar nu avea ce căuta acolo(dar asta este o altă discuție).

Tu ai probleme grave de logica. Eu am intrebat cum de au fost atat de imbecili incat sa nu li se para dubios un sarpe care vorbeste. Nu despre ce au ales, sau nu au ales.

"Ai asumat greșit că vorbeau cu un animal sălbatic..."

Geneza 3:14
"Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!""

Inseamna ca Dumnezeu e si mai tampit decat Eva, daca asta a vorbit cu Satan, iar el se razbuna pe sarpe...

"cum de au fost atat de imbecili incat sa nu li se para dubios un sarpe care vorbeste." "Inseamna ca Dumnezeu e si mai tampit decat Eva"
Am înțeles, încerci să batjocorești ce nu cunoști nu să înțelegi ceva. Lucrul ăsta te face să te simți bine, superior?

Ai adus în discuție versetul 14 din Geneza 3 probabil ca argument că șarpele este animal și diferit de diavol, dar ai citit și versetul 15? Versetul imediat următor este unul dintre cele mai cunoscute versete profetice care face referire la Domul Isus și cum are Acesta să se nască din fecioară, cum are să zdrobească autoritatea șarpelui o dată pentru totdeauna și cum are să sufere.
Versetul 14 ne spune că diavolul(șarpele/satana/luceafărul căzut/etc) pentru ce a făcut va fi blestemat între toate ființele, se va supune în mod silit și va trăi în afara slavei Domnului pentru totdeauna. Lucruri noi pentru acesta pentru că până atunci vedem că se mișca liber inclusiv în locuri sub protecția slavei lui Dumnezeu pentru că îl găsim în grădina din Eden vorbind cu Eva.

Nino, nino!

"Versetul imediat următor este unul dintre cele mai cunoscute versete profetice care face referire la Domul Isus și cum are Acesta să se nască din fecioară, cum are să zdrobească autoritatea șarpelui o dată pentru totdeauna și cum are să sufere."

"Voi pune duşmănie între tine şi femeie,
între sămânţa[a] ta şi sămânţa ei;
Sămânţa ei îţi va zdrobi capul,
iar tu îi vei zdrobi călcâiul."

Deci practic versetul asta, spui tu, profeteste ca Dumnezeu se va transforma din 1/2 in 1/3. laughing

Nu știu la ce te referi prin acele fracții.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Prin evoluție a ajuns vreun om la perfecțiune? Sau nici nu poate fi vorba, sau nici nu se doreste a fi perfect.

| Holiday explică (pentru TamplaruAnisoara):

Si tu, ca si ala de dinainte, pare ca esti analfabeta functional. Ce legatura are ce ai spus tu cu intrebarea?!

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Holiday):

Voiam să văd dacă te numeri printre oamenii perfecți ajunși prin evoluție la stadiul acesta pentru că pe creștini oricum ii desconsideri. Și de fapt prin asta te consideri superior lor, adică PERFECT.

Am spus si cu alte ocazii, misticul in viata de zi cu zi nu e mai imbecil decat ateul. Problema la ei apare doar in momentele in care isi aduc aminte de spiridusii lor si dau in dereglari mintale de origine mistica. Ca sa intelegi mai usor, iti dau un exemplu practic. Cand faci sex cu o crestina, se comporta absolut normal. Dupa aia, unele isi aduc aminte ca spiridusul nu e de acord, si incepe nebunia... Dupa ce ii trece, redevine o persoana absolut normala.

Repet, nu asta este subiectul intrebarii. Daca ai vreo idee referitor la ce am intrebat, te ascult, altfel nu vad rostul discutiei.

| EcceHomo a răspuns (pentru Holiday):

Înseamnă că sunt complete. happy

| DonEduardo a răspuns (pentru Holiday):

Exact, creeaza lucruri cu defectiuni.