Corect.Nu mai vrei religie, nu mai te supune tradițiilor specifice.Simplu.Cum spuneai și tu, dacă ai credință, asta-i tot ce-ți trebuie.
Credinta in Domnul Isus iti aduce mantuirea. Daca Il primesti in inima ta,asculti de Cuvantul lui Dumnezeu,il implinesti in viata ta, faci binele, poti sa fii mantuit.Cine Il cauta cu tot dinadisul pe Dumnezeu, Il va gasi.
Simplu.Daca vrei sa nu mai ai nici o religie nu mai crede in nimic. Daca vrei sa crezi in tine crede in tine.
Daca tu nu vrei sa te incadrezi intr-o religie (catolica sau ortodoxa ca nu stiu din care faci parte) atunci e ca si cum n-ai crede in Dumnezeu. Lasa restul lumii cu ateismul si religiile lor si tu tine cont ca ai doar o religie si gata te impaci cu sufletul si credinta in Dumnezeu.
Stii, dumnezeu e una, biserica e alta. sunt de acord cu tine cu multe absurditati ale bisericii, cu hotarari de sinoade si altele. iti recomand un pelerinaj la Medjugorje, unde fecioara Maria face sa se intample lucruri minunate. ea spunea ca pentru ei - pentru sf, toti suntem la fel si ortodocsii, catolicii, musulmanii. iti recomand sa citesti si codul lui oreste si vei intelege mai multe.
Fericiti cei saraci cu duhul caci a lor va fi imparatie cerurilor.Si eu sunt de parerea ta, nu vezi ca toti se cearta si cred ca religia lor e cea mai buna.Nici vorba. important e sa crezi ca Dumnezeu exista acolo undeva si are grija de tine, atat! crezi ca daca te duci la biserica 3/7 zile pe saptamana,daca te inchini in fata fiecarei biserici te face mai credincios? nimic nu e adevarat. doar crede in Dumnezeu, el exista acolo si are grija de tine, te iubeste si ti-a dat viata.Nu critica oamenii care vor doar sa ne puna pe cai gresite.God bless you!
Te inseala diavolul. Fara Sfanta Liturghie, Spovedanie si Impartasanie nu poate exista Mantuire.
Dupa intrebarea ta inseamna ca ai sau ai avut mai multe religi, cred ca ai o varsta destul de mica 12 ani,si esti putin naiva daca teau atras cu povesti diverse persoane, practic dupa mine atunci cand un om este botezat intr-o anume religie, exe; sa zicem ortodoxa cu aia vei ramane toata viata, este un ritual care nul mai sterge nimeni, Insa nu inseamna ca nu poti sa renunti a mai crede in acea religie pur si simplu te retragi din acea comunitate si ramai doar cu Dumnezeu, mai rau este cand te muti de la o religie la alta, nu e bine.
Poate ai dreptate poate nu, aceasta decizie insa trebuie sa o iei cu multa resposabilitate mai intai sa incerci sa te documentezi mai mult si apoi sa iei decizi ca sa nu ai alte remuscari mai tarziu. incearca sa te detasezi de cei care spun ca a lor este mai buna si sa intelegi singura aceste lucruri prin a citi a cerceta,
Nu am avut niciodata o alta religie in afara de cea ortodoxa. Nici nu mi-a trecut vreodata prin gand sa ma transfer, sa zic asa, la o alta religie. Am 23 de ani, nu 12. M-am gandit pur si simplu ca o religie nu te face mai mult sau mai putin om.
Nu, Ema. Nu doar prin credinta se mantuieste omul
Matei, capitolul 7:
"21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.
22. Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit şi nu în numele Tău am scos demoni şi nu în numele Tău minuni multe am făcut?
23. Şi atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtaţi-vă de la Mine cei ce lucraţi fărădelegea."
Iacov 2:26
"Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi credinţa fără de fapte, moartă este."
Nu este suficient sa crezi si gata, te crezi mantuit. Cat traim pe lumea asta nu trebuie sa ne mandrim prin certitudinea ca ne-am mantuit deja:
II Pentru, Capitolul 2:
"20. Căci dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoaşterea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, iarăşi se încurcă în acestea, ei sunt învinşi; li s-au făcut cele de pe urmă mai rele decât cele dintâi.
21. Căci mai bine era pentru ei să nu fi cunoscut calea dreptăţii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, dată lor.
22. Cu ei s-a întâmplat adevărul din zicală: Câinele se întoarce la vărsătura lui şi porcul scăldat la noroiul mocirlei lui."
Si daca mantuirea voastra este sigura, atunci de ce va mai rugati „Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău." (Matei 6:13)
Mare greseala faceti, voi sectantii, ca intepretati Scriptura dupa mintea voastra:
II Petru capitolul I:
"20. Aceasta ştiind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuieşte după socotinţa fiecăruia;
21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinţi ai lui Dumnezeu au grăit, purtaţi fiind de Duhul Sfânt."
"Oare toţi sunt apostoli? Oare toţi sunt prooroci? Oare toţi învăţători?" ( I Corinteni 12: 29).
'' Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; și, crezând, să aveți viață în Numele Lui.'' Ioan 20:31.
Se poate spune ca esti spirituala, dar nu religioasa.Totusi,la urma urmei,poti trai in felul in care doresti, fara a-ti pune si etichete, oricum nu-ti folosesc la nimic.
Cum ai mai spus si tu, ai nevoie doar de credinta si de suflet dar ce conteaza ce cred ceilalti si ca se cerarta pe tema asta? Eu toata ziua citesc comentariile lor.Nu e zi care sa nu ma mai uit la certurile lor, ba din contra chiar ma bucur fiindca vad atat de multi crestni care incearca sa-i convinga si pe ceilalti ca Dumnezeu exista.In concluzie nici sa nu-ti schimbi religia dar nici sa pleci din ea.Ai sa vezi ca mai tarziu ai sa te bucuri ca esti crestin atat cu sufletul cat si oficial.
Dar eu nu vreau sa trec la alta religie mai oameni buni. Am ajuns sa nu mai cred in religii. Ce vrajmas?
Sandra nu voi dori sa fiu aparatorul vreunei religii,dar oreste(cel de la televizor)care in ultimul timp i si dedica timpul in a studia religiile si multe fenomene paranormale,a afirmat ca a ajuns la concluzia ca ortodoxia, care are si ea unele lacune, e totusi cea mai apropiata de adevar.de fapt,in limba greaca ortodoxia inseamna dreapta credinta(orto=dreapta,dox=credinta)trebuie sa aparti unei religii,avem nevoie de o mijlocire la dumnezeu pentru a ne primi in imparatia lui,suntem asa de departe de El,atit de mici,incit, doar ajutati de cei care au reusit, prin mare efort sau chiar jertfa sa urce pe o treapta superioara catre Domnul vom putea sa intram din nou in legatura cu Dumnezeu.chiar El a spus ca cine crede si l slaveste pe fiul sau va fi primit de el.deci fiul lui a venit sa mijloceasca pentru noi, sa formeze iarasi legatura omenirii cu Dumnezeu.caci,dupa pacatul neascultarii primului om, el a fost izgonit si s a instaurat o raceala intre om si divinitate.religia crestina a urmat de la venirea lui iisus,el e fundamentul ei, iar harul lui se transmite prin apostolii sai care la rindul lor au uns preoti, ce au urmat pina in zilele noastre.de aceea avem nevoie de religie si preoti,caci ei sunt urmasii apostolilor prin care e transmis harul Domnului pentru noi.e nevoie ca sufletul nostru sa fie bun, sa facem ceea ce doreste dumnezeu, dar avem nevoie si de biserica mijlocitoare pentru a fi primiti de dumnezeu in imparatia sa.viata,aici e trecatoare, dar vesnicia ne asteapta.sa nu disperam,incercind sa fim buni si corecti,rugindu ne bunului Dumnezeu si cu ajutorul bisericii, poate vom intra in imparatia lui si nu in iadul cel intunecat."la rai cu voi", sau"mincav ar raiul"cum ne ura marele parinte cleopa.multi zic rau de preoti,dar nu stiu citi sfinti adevarati sunt printre acestia,nu trebuie judecati toti,cind greseste cite unul. spunea tot parintele cleopa ilie ca,daca vezi,azi,un preot beat in sunt,ridical,si ajutal sa mearga acasa, iar miine du-te si te spovedeste la el caci, chiar de a gresit harul de la dumnezeu nu i se ia.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: