Roagă-te pentru el/ea. Dumnezeu știe să se ocupe de restul. De asemenea, dacă țineți legătură, încearcă să-l convingi, dar nu insistent, altfel va avea efectul opus.
Crestinii dupa Evanghelie, Baptistii, Penticostalii..etc
Am incercat sa l conving si am facut o insistent iar acum el nu ma mai vrea in viata lui, nu stiu ce ar mai trebui sa fac deoarece sunt singura persoana din viata lui care ar mai putea sa i spuna ceva de bine. deoarece acum este inconjurat doar de oamenii aia
Lasa-l sa creada in ce vrea.
Dumnezeu parca era mare si puternic, ii va arata el calea.
Pardon, El.
Sunt perfect de acord cu ceea ce a scris NoTurbinaNoGood.Eu as mai adauga ca de ce nu mergi la o astfel de intrunire a lor sa-i cunosti? Eu de exemplu sunt catolica dar nu condamn pe nimeni daca considera ca doreste sa adere la o alta religie si duce o viata frumoasa in rugaciuni si cintece.Mai degraba condamn un tata care nu are nici o credinta vine acasa beat si isi bate familia sau prin certuri zilnice distruge caminul si viata intregii familii, sau pe cei care se drogheaza sau isi pierd tot venitul la poker sau jocuri de noroc.Si eu nu cred in manipulare, cred doar ca omul are libertatea de a alege in ceea ce crede sau nu, in ceea ce simte ca ii face bine sufletului. Bunaoara eu m-am nascut intr-o familie normala de crestini dar in 40 de ani de servici am avut colege pocaite din toate cultele ce ai amintit mai sus si pot sa spun ca au dus o viata frumoasa si normala nu au incercat niciodata sa ma pocaiasca sau sa ma converteasca si am fost in relatii foarte bune.Am mai lucrat si la astfel de nunti si pot sa spun ca a fost foarte frumos si ca oamenii care au participat erau perfect normali. Poti sa cauti videoclipuri in acest sens pe Youtube dar pot sa-ti trimit si eu.Nu este asa o tragedie precum crezi tu acest lucru. Bunaoara daca baiatul sau fata mea ar zice ca vrea sa se pocaiasca nu as avea nimic impotriva -esenta in toate lucrurile este bunatatea si iubirea si indiferent in ce crede omul pana legile bunatatii si iubirii nu sunt incalcate nu vad nici un pericol in aceste credinte.Acum imi aduc aminte ca in curtea blocului la o alta scara sta o familie de baptisti dar in viata mea atit tineret frumos adunat la noaptea invierii nu am vazut si cinta extraordinar de frumos imreuna.E o placere sa ies pe balcon si sa-i ascult.In alta ordine de idei la hotelul unde am lucrat in prag de craciun au venit baptisti cu orchestra sau penticostali habar nu am ce religie au dar si ei in fata hotelului au cintat extraordinar de frumos.Nu stiu ce poate fi rau in a crede in ceva ce aduce bucurie sufletului.Eu nu mi-am schimbat credinta caci copiii nu ar intelege dar daca as gasi un om care sa fie exemplu de cinste si bunatate nu m-ar interesa daca ar fi pocait.M-as marita cu el si l-as putea iubi asa pocait cum este.
Răspunsul la întrebarea dvs. este conținut în cuvântul „adevărat".
Toate religiile promit lucruri - crede în mine și vei merge în rai, reîncarnarea este reală, noi suntem poporul ales etc. O mulțime și o mulțime de promisiuni. Dar aproape toți promit un lucru în comun: religia noastră este SINGURA religie adevărată. Întrebați orice musulmani, creștini, budiști devotați etc. și îți vor spune: Noi ne-am dat seama, iar celelalte sărmane suflete amăgite sunt pur și simplu pradă greșelii.
Dar aici se află răspunsul la întrebare.
Dacă creștinii cred că a lor este singura religie adevărată, iar musulmanii cred că a lor este singura religie adevărată, este clar că un grup (sau ambele) greșesc.
Deci care este? Există vreo modalitate de a ști?
Imaginează-ți o întrebare similară: Câte roci sunt în ocean? Dacă ai întreba un milion de oameni, ai putea primi un milion de răspunsuri diferite. Nu există nicio modalitate de a ști sigur, nu?
Corect.
Religia nu poate fi „adevărată" în măsura în care înțelegem acest cuvânt. Adevărat implică un grad de dovezi care să susțină afirmațiile tale cu privire la validitatea unei declarații. Dar religia (și credința în general) este credința în ceva fără dovezi pentru asta. Prin definiție, un lucru nu poate fi verificat ca fiind adevărat fără niciun fel de dovezi.
Deci există un răspuns la întrebarea dvs. Singura religie adevărată este:
Nici una dintre cele de mai sus.
Nicio religie nu are dovada validității ei. Dacă ar avea-o, nu ar fi religie. Ar fi știință. Nu există o religie adevărată - doar credință.
— Dave Consiglio, Quora
Nu exista "dreapta credinta". De fapt si tu esti la fel de manipulat/a, dar de altii. Cu alte cuvinte, povestile cu spiridusi sunt doar manipulari.
"Am incercat sa l conving si am facut o insistent " •••
Pentru asta ai nevoie de argumente reale și veridice, adicã adevãrul sã rezulte ceva, iar falsul sã rezulte exact contrariul.
1- ARGUMENTE- nu ai decât versete scoase intenționat din context + traduceri/formulãri diferite, cu care se "argumenteazã rãtãcirea pocãiților ". De parcã ar folosi toți toți aceeași traducere, sau și-ar fi format doctrina strict bazat pe acele formulãri diferite, fãrã sã ținã cont de context sau trimiterile la versete asemãnãtoare.
2- Adevãr versus fals- aici e mult mai simplu și mai elocvent. Dacã ortodoksia este " Adevãrata bisericã apostolicã ", ar trebui sã aibã doar principii/ practici Creștine, având binențeles și dovada : pocãințã, naștere din nou, lepãdare de sine și binențeles ->>> ROADELE DUHULUI SFANT
Iar " rãtãciții ãștia de pocãiți ", ar trebui sã fie exact contrariul : imorali, profitori, curvari, oportuniști, agresivi, defãimãtori & prigonitori ai creștinilor, aserviți și loiali politicului & regimurilor opresive.
Deci ce argumente veridice ar putea exista, când realitatea aratã exact contrariul?!