A fi născut din nou reprezintă o renaștere spirituală, prin acceptarea lui Isus ca Dom și Mântuitor și primirea Duhului Sfânt! Ca să nu mai traiesti după mersul lumii în păcate si pofte unde fiecare face ce vrea si totul e haos! Toți ne nastem si trăim în păcat si de aceea toți în greșelile si păcatele noastre suntem morți spiritual si plata păcatului este moartea toți am merita sa ajungem în iad dar fiindcă Dumnezeu ne iubeste ne-a dat posibilitatea de a ne întoarce la El prin Isus Hristos care a murit pe cruce pentru noi toți Si prin El suntem acceptati de Dumnezeu! Prin Harul și puterea Lui putem sa invingem păcatul din viețile noastre și sa facem ce e plăcut Lui sa trăim după Cuvântul Lui și să facem Voia Lui! Fiecare om trăiește pentru El însuși fiind el însuș dumnezeul lui propriu Omul care e fără Dumnezeu face totul de unul singur e pe cont propriu în goana după banii lucruri materiale Orice să umple golul din viața lui dar singurul care umple acest gol este Dumnezeu căci suntem creația Lui și fără El suntem incomplet O creație fără creator este nimic și fără sens și scop în viață! Ceva care cu adevărat să il împlinească acum și pe vecie! Nu doar ceva temporar ca lucrurile de pe acest pământ
Respecta cele 10 porunci! Principiile lor sunt etern valabile. Biblia este o carte de povesti scrisa de oameni. Fiecare religie va zice ca perceptele ei sunt mai bune dar toate mint din interes. Cei care-si zic pocaiti sunt la fel de inrobiti banului ca si ortodocsii sau catolicii, etc.
O fi Biblia poveste, dar e o poveste frumoasa, care a schimbat multe vieti in bine. Eu, ca si altii, m-am nascut si a doua oara, si chiar pot sa spun ca a fost o noua nastere, sau, dupa cum spune Biblia, nasterea din nou. Pur si simplu am luat viata de la capat, cu o noua putere de a o trai, cu o noua perspectiva si cu o noua intelegere a ei.
Pai trebuie sa implinesti Biblia si facand ce scrie acolo vei avea parte de nasterea din nou, bineinteles sa mergi sa frecventezi o biserica de pocaiti ca sa inveti ce trebuie sa faci.
Sa te botezi in biserica Ortodoxa si sa te duci la spovedanie si la Sf. Cuminecătură
Sechelele alea m-au scapat de nebunia alcoolului (tocmai ce incepusem sa beau tot mai mult, pierzind controlul, fara sechele eram azi sigur un alcoolic ce traia mai mult prin santuri), de injuraturi ca la usa cortului, tot la a treia vorba, de un comportament uneori nesimtit si vulgar, si de multe alte rele. Cred ca psihologul are nevoie sa il pun eu pe directia buna .
Nu am facut-o din frica. Pe mine frica ma opreste. Fa-ma sa ma tem, si nu mai obtii nimic de la mine. A existat o alta motivatie, mult mai serioasa, aceea de a stii ca sunt acceptat asa cum sunt. Schimbarea a venit mai apoi fara nici o sfortare, si fara pic de teama. Pot si azi sa ma apuc de baut? Pot, pentru ca Dumnezeu ma iubeste, asa cum sunt, indiferent de ce fac. O fac? Nu. Tocmai pentru ca ma iubeste. In Biblie, cand se vorbeste despre har, caci acesta e harul, se pune o intrebare de doua ori: "Sa pacatuim ca sa se inmulteasca harul? Nicidecum!" Sunt liber sa fac orice, dar nu fac, datorita faptului ca Cineva cindva mi-a dat un credit urias, m-a acceptat asa cum eram, dincolo de tot ce faceam. Daca tu crezi ca in chestia asta e vorba de teama...
Daca vrei, scrie-mi și îți explic. Nu prea vreau aici ca să nu fim întrerupți de băgătorii in seama
"Daca marturisesti deci cu gura ta pe Iisus ca Domn(Stapan al vietii) si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu l- a inviat din morti, vei fi mantuit.Caci prin credinta din inima se primeste neprihanirea( statutul de a fi considerat fara pacat) si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire."Romani 10: 9
Toti oamenii suntem pacatosi si oricat am incerca sa nu gresim, sa respectam poruncile din Biblie nimeni nu reuseste 100% sau macar pe aproape.Si talharul care era pe cruce alaturi de Iisus parea un candidat perfect pentru iad dar cand s-a adresat Mantuitirului acesta nu i- a reprosat pacatele ci vazand ca acesta reconoaste ca isi merita pedeapsa, deci ii pare rau pentru greselile lui, si pentru ca s-a adresat Lui, cel indreptatit sa ierte, i-a promis ca va fi cu El in rai. Iisus a spus- Cine M- a vazut pe mine, a vazut pe Tatal.Deci aceasta e inima Tatalui fata de pacatosi El nu vrea sa ne condamne ci sa ne ierte.Pentru a ne naste din nou trebuie sa facem ce soune Biblia, sa il alegem pe Mantuitorul Hristos ca Stapan al vietii, sa ne reconoastem si sa me cerem iertare pentru toate pacatele care ne apasa constiinta, sa credem ce a spus Iisus ca El si- a dat viata Lui pentru a plati greselile noastre si sa primim iertarea Lui.E ca un fel de casatorie cu Dumnezeu.Atunci cand ne daruim Lui si primim iertarea greselilor prin plata care a facut- o El, suntem adoptati in familia lui Dumnezeu:" A venit la ai Sai ( la evrei) si ai Sai nu l- au primit.Dar tuturor celor ce L au primit adica celor ce cred in Numele Lui, le -a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu" Ioan 1: 12, 13.Ioan 3:5 spune ca cine nu se naste din aoa si din Duh nu poate sa intre in imparatia lui Dumnezeu.Cand
Nicodim intreaba ca inseamna aceasta ii aduce aminte de episodul in care in pustiu, in urmav
pacatuirii lor, evreii au fost atacati de serpi si lui Moise Dumnezeu i- a spus sa inalte un sarpe de arama si cine se va uita la el va fi vindecat. Iisus explica-"dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul Omului( aluzie la viitoarea rastignire) pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica"(Ioan 3: 14, 15)Cand noi il chemam ca Domn peste viata noastra si credem ca sacrificiul Lui e plata pentru pacatele noastre, El ne primeste si puterea Duhului Sfant vine sa locuiasca in noi. Iisus soune:Eu voi ruga pe Tatal si El va va da un akt Mangaietor care sa ramana cu voi pentru totdeauna si anume Duhul adevarului pe care lumea nu- L poate primi pentru ca nu- L vede si mu - L cunoaste, dar voi il cunoasteti caci ramane ci voi si VA FI IN VOI"( Ioan 14: 16, 17)
Daca iti daruiesti sufletul lui Hristos e important sa fii parte a unei comunitati crestine cu oamemi care il iubesc pe Dumnezeu si te pot ajuta sa cresti in credinta, sa te rogi sa te ajute sa gasesri locul tau in trupul Lui, care e biseica universala. si sa citesti Biblia cu rugamintea de a te ajuta sa intelegi ce vrea El sa iti vorbeasca prin ea.
eutunoilafilm întreabă: