Cautandu-L cu o inima sincera si curata.Citind Cuvantul Sau poti sa Il cunosti mai bine.Ii cunosti maretia si slava,Ii cunosti atributele,caracterul,bunatatea, credinciosia, rabdarea.
Citit Cuvantul Sau care este Biblia si care marturiseste adevarul bun pentru mantuire.acela este credinta in Jertfa Fiului Sau. Roaga-te Domnului sa iti dea intelepciune si credinta si astfel iL vei gasi pe Domnul si vei afla adevarul. Numai bine
Adevărul despre ceva inexistent? Nu prea ai cum. De asta nici nu-mi bat capul.
Eu zic sa ti-l bati.Numai putin.
Cunosti o persoană citind scrierile ei si ascultând-o vorbind.Sigur ca pentru tine este inexistent si nu iti bati capul pentru ca daca ai citi Biblia Dumnezeu ti-ar vorbi.În ea poti descoperi caracterul Său, planurile Lui, precum si dragostea Lui pentru tine.
Bravo tie mai bine faci sex decat sa cauti adevarul unui personaj imaginar
Nu merită
Şi dacă eu nu am nevoie de dragostea lui, şi nici să-i ştiu planurile?
Dumnezeu face tot ce poate pentru a-l conduce pe om la o alegere bună, însă respectă alegerea, oricare ar fi ea.
Daca dumnzeu e omniscient, şite ce va alege fiecare om nu? Atunci de ce le mai dă "libertatea" de a alege?
Dumnezeu inca te cheama la el sai fi sclav
Libertatea de a alege nu a fost o greseala in planul creării lui Adam, ci fundamentul acestuia. Dumnezeu i-a dat omului posibilitatea să aleagă să asculte sau nu de El.Această capacitate a omului de a accepta sau nu modelarea caracterului său este hotărâtoare.
Adica? pai sa aleaga.Dz nu e un tiran
el are toata puterea dar nu e rau sa nu te lase sa iei decizii
da libertate dar va veni si judecata cand vei raspunde
stii cand mamata de ex spune sa nu iei droguri ea nu umbla dupa tine sa te urmaareasca sa vada ce faci ea te lasa liber, si sa zicem tu te duci sa iei droguri acest drog are consecinte si iti distruge corpu si ajungi o leguma
nu zic ca te droghezi doar am dat un exemplu
asta e libertatea care ti-o da El te lasa sa faci ce vrei dar va veni ziua cand acele lucruri vor avea consecinte
sper ca ai inteles
Perfect de acord cu tine
Nu prea poti ca El nu a venit sa ne spuna adevarul in mod direct.Ma rog, a venit cineva acum 2000 de ani, care pretindea ca este fiul lui Dumnezeu, a fost singurul care a fost luat in serios, restul care au mai afirmat asta, au fost considerati nebuni.Probabil, ca Isus era un bun orator, cat despre miracole, e discutabil...
El nu ne spune noua chiar in fata ca sa vada credinta dar de fapt sunt multe dovezi ca El exista dar nu-s luate in considerare pentru ca au o dovada stiintifica ca au fost facute din nimic
din ciocnirea a nu stiu ce
oricum oricine are dreptul sasi exprime parerea
Pe multi mari oameni istoria ia uitat dar de Isus de doua mii de ani se vorbeste pentru ca a fost Fiul Luid Dz
Adica daca exista?
te rogi Lui sa iti dea o dovada a existentei Lui
Punel la incercare pe El
precum a fost cu Ghedeon care ca sa cunoasca ca cu adevarat Dz a vorbit I-a spus ca daca va lasa o numai stiu ce era parca haina de lana pe pamant si daca a doua zi blana o sa fie uscata iar restul ud atunci va cunoaste ca DZ a vorbit
Nu poti, biblia te abureste prea mult, ca doar e facuta de biserica si transformata cum vor ei, daca crezi in Dumnezeu, crezi in uriasi, si sa-ti omori vecinii daca lucra duminica, ca doar asa spue biblia, nu?
Studiind Biblia cu foarte multa atentie si aplicand ceea ce spune ea. Dar asta presupune o analiza profunda si cercetari atente, pentru ca prin intermediul Bibliei Dumnezeu ne raspunde la orice intrebare.Ioan17:3
Dumnezeu este Adevarul. Roaga-te din toata inima lui Dumnezeu si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si vei intelege asta.
Dupa parerea mea in biblie nu-i tot adevarul despre D-zeu in primul rind pentru ca ea o fost tradusa de nenumarate ori din asta rezulta ca in varianta originala poate sa spuna ceva dar in biblia noastra alt cv asa ca sunt doua modalitati sa afli adevarul despre D-zeu
1- sa mori si cind ajungi acolo ii ei un interviu
2- il rogi sati arate o dovada a existentei lui numa ca o sa trebueasca sal rogi tare mult
Haha, nu poti
trebuie sa mergi pe ideea "crede si nu cerceta"
desi e posibil sa afli adevarul dupa ce mori, dar cine stie
Si tu de ce nu vrei sa cunosti adevarul?
Care adevar ca banii conduc lumea asta e singurul adevar care conteaza ca principiu de adaptare la mediu al dolea e cunosterea stinta
Raymusic,nu vreau polemica, admit ideea ca te bazezi pe stiinta si negi vehement existenta liu Dumnezeu.Te cred, daca imi dai un raspuns logic la urmatoarea intrebare:stiinta a incercat sa demonstreze ca ne tragem din maimuta.Cum se face ca in atitea mii de ani, nu se cunoaste nici o evolutie, nici o maimuta nu a mai devenit om?
Pentru ca noi suntem maimute si daca priveste specia sora cimpanzei afla ca sunt inteligenti pentru mediul lor, stinta a demonstrat pe baza adn si a fosilelor descoperite nu teori absurde, iar evolutia inseamna adaptarea la mediu a unui individ,grup,rasa, specie, mutatile enetice, selectia naturala se si stie ca mutati genetice sunt si au fost
Eu am intrebat ceva clar, nu am cerut explicatia stintifica.Intreb altfel:exista o data, a stiintei, care atesta transformarea, a vazut cineva o asemenea transformare?
Ce transformare? omul nu sa transformat a ramas la fel maimuta ca acum milioane de ani s-a schimbat fizic din cauza mediului
Daca analizam adn ul uman si iasa ca este aproape indentic cu al unei cimpanzeu nu e o dovada clara ca avem stramosi comuni
Stiinta nu-i perfecta cum nu-i nici omul dar asta nu-i argument in favoarea unui zeu, tu spui da cine a vazut transformarea eu isi ofer adn, fosile, dar tu ai dovezi reale in privinta unui zeu?
Vezi ca nu imi poti raspunde clar la ce intreb? Nici nu ai cum,atita timp cit nu exista asa ceva.
Asta si multe alte timpenii ale stiintei, pentru care altii au incasat bani multi, indobitocesc omul.Si atunci vin si pun intrebarea voastra:de ce crezi ceva ce nu ai vazut niciodata? Numai bine.
Iti raspund eu la intrebare in locul lui RAYMUSIC, intrucat sunt convins ca nici tu nu cunosti raspunsul,dar cu o singura conditie:raspundem in prealabil la urmatoarea intrebare,care petru un credincios ar trebui sa fie floare la ureche:daca conform Bibliei,fata de D-zeu a gresit numai Omul si srpele,primindu-si pe drept pedeapsa (desi D-zeu in marea Lui bunatate pute sa-i ierte Omului prima greseala facuta fara intentie),DECE a pedepsit si restul vietuitoarelor,izgonindu-le din rai si facandu-le nu numai sa se manance intre ele,dar dand posibilitate Omului cel pacatos sa le vaneze, sa le foloseasca la munca, sa le manance, diversificandu-si astfel hrana (vegetariana) de care beneficia in rai? Era oare un semn de dragoste nemarginita fata de niste fiinte nevinovate?
Ma ai pus o intrebare inteligenta chiar nu m-am gandit
esti destept
Multumesc frumos, sper ca ai fost sincer.Nu ma consider deloc destept, numai ca am avut privilegiul sa vad mai multe si am putut sa inteleg mai mult decit altii.Ii voi raspunde in urmatoarele minute.Numai bine.
Am fost sincer
npk
Care este raspunsul tau? ca nu il vad! Si vreau sa stii ca te inseli amarnic, eu nu ma lansez in a firmatii pe care nu le pot sustine.Am mai spus si o repet:biblia nu este o carte obisnuita,de lectura,daca refuzi sa intelegi ce spune, o vei citi degeaba, in vecii vecilor.Tu.ca si multi altii, nu ati inteles, aproape nimic din biblie si acuzati fara dovada.De aceea nu imi puteti raspunde concret. Daca ai fi fost atent si daca ai fi vrut, ai fi inteles ca totul a fost creat in citeva zile.Creind omul, Dumnezeu a creat dobitoacele si a permis multe altele pentru ca omul sa poata supravietui.Scopul omului e sa acumuleze suficiente cunostinte pentru mai tiirziu.Cu ce te hraneai daca nu aveai:pasari,animale, ierburi si toate cele necesare? A lasat impresia omului ca el descopera totul, i sa permis sa descopere.Nu a izgonit pe nimeni,totul a fost atit de bine conceput,incit omul sa creada ca are puteri nelimitate,ca poate avansa prin stiinta.A creat pe satana, ca piatra de incercare a credintei, a recunoasterii, pentru tot ce a dat omului ca sa poata prospera.Valeriu,in urma cu mai bine de 30 ani, am avut "privilegiul" sa vad cine sintem, de unde venim si unde vom merge.Totul a fost gindit si creat peste puterea de intelegere a mintii umane si eu nu lupt sa va conving daca voi nu vreti sa intelegeti.Numai bine.
Am dat citeva idei, nu pot explica facerea lumii in citeva cuvinte.Si nu vreau sa conving pe nimeni ce nu vrea sa inteleaga.Citeste-l si daca vrei ma poti intreba orice.Numai bine.
Bun raspuns
Intrebarea mea e la ce te-ai referit prin. Valeriu, in urma cu mai bine de 30 ani, am avut "privilegiul" sa vad cine sintem, de unde venim si unde vom merge?
si ce religie ai?
La asa raspuns, singura mea constatare este ca intr-adevar Biblia are foarte multa dreptate cand spune;"fericiti cei saraci cu duhul ca a lor este imparatia cerurilor". Amin.
Din pacate pentru tine,am, printre multe altele, darul de a presimti multe.Nu stii sa dai un raspuns,dar nici macar un citat complet, daca tot te folosesti de ele? De ce intrebi ceva ce nu poti intelege? De ce vrei sa afli ceea ce refuzi sa intelegi, cu argumente? De ce vrei sa te doara cind poti sa eviti durerea? Sa iti raspund la aceste 3 intrebari tot eu? tu nu poti? atunci de ce te lasi prada satanei? Stiu si ce vei raspunde, daca vei raspunde.Ma voi ruga pentru tine, ca esti in mare dilema.
Iti raspund de data aceasta numai pentru a-ti dovedi ca nici macar n-ai citit cu atentie prima mea postare, sau nu cunosti semnificatia cuvantului "PREALABIL", altfel nu faceai de 2 ori afirmatia respectiva.In rest imi mentin ultima constatare, chiar daca nu reprezinta decat esenta citatului biblic si nu formularea exacta.
Sa judece cei de pe sait; spui a 2 a oara ca imi raspunzi dar nu o faci.Mi-ai cerut sa iti raspund in PREALABIL,am inteles si am facut asta. Unde este raspunsul tau?
Valeriu,eu,asa cum am spus,nu vreau cearta,vreau dovezi,explicatii logice, Toata stima pentru orice om.dar unde este raspunsul sau explicatia logica? Nici citatul din biblie nu il poti da? Apreciez si un copil, daca imi raspunde logic.O poti face?
Stimate "ivancea2",tu ori nu vrei ori nu poti intr-adevar sa te desprinzi de dogme si sa intelegi ca pentru explicarea a ceva exista si logica. Spui ca mi-ai raspuns, dar raspunsul tau in afara ca este in afara celor relatate in Biblie, este si total incomplet principial. Iata: A.1.Am intrebat:"Dece D-zeu a pedepsit toate vietuitorele izgonindu-le din rai si facandu-le nu numai sa se manance intre ele,dar dand si posibilitatea omului cel pacatos sa le vaneze,sa le exploateze, sa le manance, diversificandu-si astfel hrana vegetariana de care beneficia in rai" A.2.Raspunzi tu:"Creind omul D-zeu a creat dobitoacele si a permis multe altele pentru ca omul sa poata supravetui.Cu ce te hraneai daca nu aveai : PASARI, ANIMALE, ierburi si toate cele necesare?"Sublinierile imi apartin. A.3. Ce spune Biblia in Geneza : (1-30)"Iar tuturor fiarelor pamantului, tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamant, care au in ele suflet de viata le-am dat ca HRANA toata IARBA VERDE" (2-16)"Domnul Dumnezeu a dat omului porunca acesta:poti sa mananci dupa placere din orice POM din gradina..." A.4. De unde ai dedus tu afirmatiile reproduse la A,.2?,intrucat este ABSOLUT CLAR ca D-zeu a asigurat atat omului cat si restului animalelor numai hrana vegetala. B.1. spui tu:"Nu a izgonit pe nimeni", B.2. Faci o afirmatie fara nici o acoperire in scrierile biblice.Da-mi ca exemplu macar unsingur paragraf din care sa rezulte ca restul vietuitoarelor,care nu gresisera cu nimic fata de El, au ramas in rai, sau au cerut ele sa-l urmeze pe om. C.1. Spui tu:"Totul a fost asa de bine conceput, incat omul sa creada ca are puteri nelimitate, ca poate avansa prin stiinta" C.2.Afirmatia ta nu are nici macar o aluzie in prevederile Bibliei si in plus il prezinta pe D-zeu intr-o lumina defavorabila,intrucat a cautat sa-l induca in eroare pe om, creidu-i iluzia ca-si poate permite orice, cu alte cuvinte poate intra mai usor in pacat.Halal dragoste nemarginita. D, 1. Spui tu:"Totul a fost gandit si creat peste puterea de intelegere a mintii umane" D.2.a.Ca sa afirmi asa ceva trebuie sa constientizezi de ce mintea umana nu ar putea intelege. Poate nu inteleg numai anumiti oameni, de ce generalizezi? D.2.b.Ce interes avea D-zeu,sau altfel spus cu ce scop a dorit sa creeze TOTUL peste puterea de intelegere a oamenilor,deci punandu-i in postura de a nu se putea feri de greseli prin nestiinta? Nu este un nonsens explicatia ta, sau poate chiar o blesfamie la adresa Sa? Si ca sa fiu mai explici:tu daca ai avea un copil (poate ca ai), ai cauta sa-l educi facand totul peste puterea lui de intelegere? Iata deci IVANCEA2 ca nu numai ca nu mi-ai raspuns coerent,dar prin explicatiile date ai adus,din punct de vedere rational,prejudicii dvivinitatii in care crezi si in care vrei sa-i faci si pe altii sa creada. Sa stii ca daca primeam un raspuns cat de cat coerent nu as fi pregetat sa-ti explic teoria evolutionista cu tarele si semnele ei de intrebare.Dar dat fiind dogmatismul tau total, nu asi face decat sa-mi pierd timpul, intrucat mintea ta nici macar nu ar cauta sa intelaga ceva ce contravine Biblie.Numai si felul in care ti-ai formulat ntrebarea catre RAYMUSIC, denota ca nu ai niciun fel de cunostinte despre evolutionism si asta nu din lipsa de posibilitati(scoala ti le oferea) ci deoarece sunt convins ca ai refuzat, considerandu-le lucrarea Diavolului. Iata de ce- mi mentin aprecierea din 01.02, 2012, ora 21.19, incheiata cu Amin (a carui semnificatie cred ca o cunosti).
Valeriu,Cind nu ai un raspuns, acuzi pe celalalt de anumite dogme. Daca ai fi inteles sensul ceor spuse de mine anterior, nu mi-ai fi trimis un pomelnic.Eu nu voi folosi citate din biblie.Eu dau anumite exemple pentru ca cel care vrea sa inteleaga. Faci acuzatii nefondate.Am intrebat ceva:de ce nu poti raspunde?
Inainte de a-ti raspunde m-am uitat peste activitatea ta pe acest sait si am ajuns la conclzia ca ai pus aceasta intrebare ca sa te afli in treaba, "adevarul tau" despre D-zeu fiind deja consolidat si de neclintit.Atunci cand ai convingeri religioase ferme,indiferent pe ce baza ti le-ai format, a mai cauta raspunsuri inseamna fie un fel de misoginism fata de stiinta, fie o pierdere de timp.
Eu nu caut raspunsuri, întrebarea poate fi chiar pentru tine pentru ca poti afla despre Dumnezeu de la altii; poti afla adevărul despre o persoană de la cei care o cunosc personal. Poti gasi mii de raspunsuri la intrebarea mea de la persoane care-L cunosc si-L iubesc pe Dumnezeu. Poti afla de la ei cât de minunat este El.
Am mai spus si cu alte ocazii pe acest sait,din dorinta de a va impune cu orice pret punctul de vedere,face greseli de logica,de judecata, negati uneori adevaruri evdente, etc.Si acum o sa exemplific putin cele afirmate.In momentul cand pui o intrebare,este o logica elementara ca astepti un raspuns (cu exceptia cazului cand este retorica, dar aceasta presupune un alt context), deci atunci cand spui:"eu nu caut un raspuns."depaseste modul normal de judecata.Faci apoi niste afirmatii care ma fac sa cred ca nu cunosti semnificatia unor expresii. Spui tu". despre o persoana de la cei care o cuosc personal."Da-mi exemplu o singura persoana care L-a cuoscut PERSONAL pe D-zeu.Dece confunzi notiunea de "adevar" cu cea de "parere","convingere", etc.Cineva,care te cunoaste personal,imi poate spune despre tine ca esti frumoasa,supla,desteapta,etc.,iar eu in momentul in care te-am cunoscut personal sa constat ca punctul meu de vedere este altul,intrucat perceptia mea despre frumusete, suplete, etc. este alta. Unde se afla adevarul in aceasta situatie? Asa ca deocamdata nu ai argumente pentru a-mi schimba parerea din primul raspuns.
Chiar nu vreau sa te conving de nimic, alegerea iti apartine sa faci ce vrei; tu alegi cui vrei sa slujesti! Noapte buna!
Poate ca o sa para absurd sau dezamagitor, dar prin credinta poti afla adevarul, poti intelege cat te iubeste
Ai dreptate:si actorul putea da macar o parte din raspunsuri.Dar aici nu vad.
Idee e ca niciodata nu o sa poti sa aflii adevarul despre Dumnezeu, cel putin nu cat traiesti.