Nu dau versete aiurea. Dar mna, nu toți înțeleg Biblia.
Ce treaba are engleza? Biblia a fost scrisa în engleza? )))
Am cautat pe net și la nădejde, și la siguranță atât definiții cât sinonime și sunt cam același lucru. La nădejde scrie ca e certitudine ai la siguranță că e certitudine neclintita sau ceva de genul. Și, la sinonime pentru nădejde am găsit și "siguranță" și la sinonime pentru siguranță am găsit și "nădejde" asa ca oprește te.
Nu poti, dumnezeu te va judeca la judecata de apoi, atunci afli, dar iisus a dat două porunci, daca le respecți intri in rai probabil
Am dat o varianta prin care sa iti traiesti viata de om normal de zi cu zi. si sa te si mantuiesti in acelasi timp. Nu toti o sa faca precum ilie sa traiasca in munte si sa dea cu foc din cer asupra pacatosilor. Cine suntem noi? oameni obisnuiti si ca oameni obisnuiti sa traim si sa ne gasim mantuirea. Cum? Exact prin felul in care am raspuns. Sa iti vezi de treaba si de viata si sa cauti si sa faci binele si nu raul. Citeste cu atentie ce am scris. Cautand binele poti ajunge intr-un final si la Hristos
Engleza are treaba pentru ca am presupus ca pe asta o stii si tu si eu. As fi putut sa dau greaca veche sau latină dar sunt absolut sigur că nu ai habar de limbile astea. Iar dacă nu facem comparația cu alte limbi și traduceri pierdem sensul cuvintelor. Internetul e plin de tampenii. Siguranta nu e sinonim cu speranta sau nadejde. Sunt 2 concepte diferite. Nadejdea e activa, speri in ceva, in timp ce siguranta e pasiva, inevitabila.
Daca nu toti inteleg Biblia inseamna ca sola scriptura nu poate fi adevarata. Inseamna ca avem nevoie de Biserica sa ne spuna ce inseamna Biblia pentru ca dupa cum ai zis, nu toti o inteleg.
CostinAlamaria: simt in atutidinea ta o oarecare indoiala. Intrebarea pusa este cu scopul de a scoate la lumina ce trebuie sa faca un om sa fie mantuit. Daca doar speram fara sa stim sigur Calea atunci suntem ca o trestie batuta de vant.
1 Ioan 5:
12 – "Cine are pe Fiul are viaţa; cine n-are pe Fiul lui Dumnezeu n-are viaţa."
13 – "V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţa veşnică."
In versetele de mai sus nu este doar speranta ci siguranta ca avem viata vesnica (si nu se refera la viata asta, precizez asta sa nu se impiedice cineva in gandirea lui)
In versetele de mai sus se refera la credinta in Fiul lui Dumnezeu. Si nu, nu esti "o trestie batuta de vant" daca n-ai siguranta. Pentru că în schimb ai nădejde. Siguranta e aroganță. Siguranta inseamna ca crezi ca meriti mantuirea. Dar nu o meriti. Dumnezeu ti-o dă dacă vrea El sa ti-o dea.
Eu zic ca Hristos ar trebui sa fie cautat primul, deoarece numai prin credința în El avem mântuirea
Sincer, ti se pare ca are rost discuția asta? Rămâi tu cu părerea ta, dacă nu vrei sa asculți, ce pot sa zic. Nu facem nimic altceva decât sa ne contrazicem, deoarece eu îți zic ce scrie pe net și ce știu eu și e adevărat, și tu îmi zici de niște traduceri de pe net.
În Noul Testament de multe ori scrie sa avem nădejde ca suntem mântuiți, sau sa credem ca asa e, nu sa sperăm, dar mna
Am zis eu ca noi avem chestia aia cu Sola Scriptura?
Siguranța nu înseamnă să crezi că meriți mântuirea. Știm ca nu o meritam, ca ea vine prin har, prin credința în Domnul Isus.
Dar mantuirea depinde și de voia ta. Iar daca depinde de voia ta intr-un fel crezi ca o meriti prin faptul ca o vrei
Nu trebuie sa zici. Știu că o aveți. Dacă nu ești Ortodox sau Catolic înseamna ca crezi in sola scriptura
Ba nu crezi ca o meriți, știi ca o vei avea ptc Dumnezeu ti a dat o in dar prin har. Dacă nu ascultăm de Dumnezeu, nu suntem mântuiți, dar dacă știi ca împlinești ceea ce îți poruncește, de ce ai pierde mântuirea? Adică ea ti a fost dacă prin har și tu doar trebuie sa o păstrezi, nu o primești prin faptele tale. Prin faptele tale o poți pierde, dar nu primi, ptc ea deja a fost dată.
La noi nu s-a pomenit niciodată un biserica de ea (cel puțin de când sunt eu în ea). Nu mi pasă de celelalte culte
Tu de ce crezi ca scrie pe net? Ca îmi zici ca nădejdea e sinonim cu speranța. Și eu ți am zis ca tot pe net scrie ca nădejdea e sinonim cu siguranța. În plus, nu cred tot ce scrie pe net în legătură cu lucrurile legate de Dumnezeu. Dar, dacă e ceva legat de limba romana, de ce n as crede?
Se para ca esti analfabet functional. Habar n-ai ce inseamna misticism.
misticism sn [At: BĂLCESCU, M. V. 392 / Pl: (rar) ~e / E: fr mysticisme] 1 Formă a concepției despre lume, de natură religioasă, care propagă credința în existența unor forțe supranaturale și posibilitatea unui contact direct cu ele prin revelație, intuiție, extaz etc. Si: (rar) misticitate. 2 Stare de spirit specifică misticului (6) sau apropiată de cea a misticului (6).
Sursa: MDA2
Care parte din asta nu se aplica in cazul misticismului iudeo-crestin, respectiv in cazul spiridusului din povestile respective?!
Pentru ca tot internetul minte, inclusiv in treburile legate de limbă. Iar dacă citim traducerile în latină, greaca veche, engleza si ce mai vrei tu o sa vezi ca acel cuvant nu e deloc sinonim cu siguranta ci cu speranta.
Doar fiindca nu s-a pomenit nu inseamna ca nu credeti in ea. E trist ca eu iti cunosc religia mai bine decat o cunosti tu.
Daca prin faptele tale o poti pierde inseamna ca nu e sigura. Pentru ca tu nu stii ce fapte urmeaza sa faci. Mantuirea ar fi sigura doar daca n-ar depinde de tine, dar depinde de faptele tale, așadar nu poate fi sigură.
Holiday ...nu suntem aici sa ne jignim, eu nu am explicat ce este misticismul, ci am spus si repet credinta in Domnul Isus NU este misticism. In mintea ta este o "eroare" mare de care nu poti scapa se pare. Ai recunoscut asta prin faptul ca pentru tine sunt "povesti" iar pentru mine sunt realitati, ai scos in evidenta diferenta intre un crestin adevarat si tine.
Pai mântuirea deja e primită, deci e sigura. Dacă tu continui sa încalci Biblia și nu te pocăiești de asta, o vei pierde. Știm ca la Domnul avem salvarea și dacă Ii greșim, ne putem cere iertare și sângele Lui ne spală de orice păcat. Dacă știi ca mântuirea deja ai primit o și ca ai iertarea la Domnul Isus pentru orice păcat, numai sa nu ramai în el, de ce n ar fi sigura mântuirea?