Crestinismul celelalte religii? Cu indiferenta la fel si invers, fiecare pe calea lui...
Uite de exemplu crestinii il resping total pe Mahommed, pe cand musulmanii il accepta pe Isus.
Toate perspectivele despre lume și viață sunt exclusiviste, adică se consideră ca fiind singura valbilă. Musulmanii cred că se înșeală creștinii pentru că îl văd pe Dumnezeu ca o Trinitate, creștinii cred că musulmanii nu înțeleg divinitatea lui Hristos, ateii cred că toți care se închină cuiva sunt în eroare, relativiștii care spun că pentru fiecare e bună religia pe care vrea el să o aleagă sunt convinși că greșesc cei ce nu sunt de acord că toate religiile sunt egale(cu excepția perspectivei lor despre care sunt conviși că e mai bună decât toate). Adevărul nu pote fi decât unu singur.Eu subscriu la creștinism.
"Islamul este o religie DERIVATA din religia Biblica.
Mahomed a fost instruit de varul nevestei sale, crestin, in ale Bibliei. Apoi a avut relatii stranse cu evreii, pana cand a ajuns puternic si i-a repudiat.
Coranul este un kitsch (copie proasta) a Bibliei, cu modificari convenabile lui.
Exista Allah (de la Ebraicul Eloah, pluralul acestuia fiind biblicul Elohim - numele lui Dumnezeu Cel Preaputernic)
Aici apar Adam, Musa (Moise), Harun (Aaron), Ali (Ilie), Daud (David), Suleiman (Solomon), etc...
Ceea ce diferentiaza Coranul (deci pe Allah) de Biblie (Dumnezeu) este sistemul COMPLET diferit:
Islamul nu cunoaste Harul si Iertarea. Acolo totul este Justitiar, retributiv. Omul nu este pacatos in natura lui (ca in Biblie), ci este capabil sa faca in propria sa putere binele. De aceea, in Islam nici nu exista Mantuitor, ca in crestinism. Este legalism: Fapta si Rasplata. Punctul central este Judecata!
In consecinta, ei accepta pe Isus - Isa - doar ca profet, nu si ca Fiu al lui Dumnezeu si Mantuitor.
Ei asteapta venirea lui Isus (intoarcerea lui Mahdi) pentru sfarsitul lumii."
De ce oare?
Asa si? Ai intrebat cum este privit fiecare de celalalt, nu care-i mai buna. Religie biblica? Cam care o fi aia? Apropos, in islamism exista mantuire adica si ei cred intr-un fel de rai. Judecata este punct central si in crestinism. Ultima fraza e o aberatie. Intai spune ca nu exista mantuitor apoi cica il asteapta pe Isus (Madhi). Textul citat de tine este jalnic de subiectiv, fara sa tin apararea vreunei parti. Nu ma apuc sa dejghioc fiecare religie in parte, dar sa stii ca orice incercare de inglobare a divinului intr-o dogma este din start o manipulare.