| Inferno a întrebat:

Cum protonul si electronul pot creea particule virtuale din nimic cu energie din nimic, putem sa dmitem ca din nimic poate sa apara ceva. Deci T big Bang e foarte posibila.

43 răspunsuri:
| Inferno explică (pentru martzian):

E aiurea ca razi,chiar aiurea.
Asa pot sa spun si eu ca gravitatia nu exista. Poti sa-mi demonstrezi ca exista?
Stau pe Pamant,pentru ca el este plat si e normal sa stau pe el, nu exista asa ceva, gracitatie.
Nu o vad nu exista. Cui ii pasa ce spun cercetatorii ai fost acolo, ai contribuit la experiment? Ai vazut cu ochii tai gravitatia? Deci de unde stii ca exista? Te bazezi doar pe niste teorii ale unora care mint pentru a-l favoriza pe Satan.
Gravitatia e o minciuna, Dumnezeu tine Pamantul in palme si ne tine pe noi pe el. Nu gravitatia, nu alte lucruri.

asta faci si tu aici, doar ca faci asta cu o teorie care nu e tot asa de populara ca gravitatia, dar la fel de adevarata.

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Cum iti spuneam, exista o diferenta majora. Nu mai vorbeam cu tine aici daca "teoria" mea nu imi schimba viata - in momentul in care vroiam sa renunt la ea. Eu nu iti vorbesc doar din carti ci din propria experienta.

"Asa pot sa spun si eu ca gravitatia nu exista. Poti sa-mi demonstrezi ca exista?" Comparatia e mult fortata. Da, daca iti pun piedica si te las sa cazi, pleci cu explicatia (suficienta) sub forma de cucui...

"Da, daca iti pun piedica si te las sa cazi, pleci cu explicatia (suficienta) sub forma de cucui..."
Aiurea,de unde stii ca gravitatia face asta? Cad pentru ca e normal sa cad. Asta ti-ar spune un om ce nu stie de teoria gravitatiei.
Pentru el e normal sa cada.
Asa si eu pot sa-ti spun ca aceste particule sunt responsabile pentru faptul ca tu existi.
Forta nucleara tare este responsabila pentru legatura dintre quarcuri, ea tine quarcurile pe loc. iar forta are un cam care e format din aceste particule virtuale. Daca nu ar exista forta nucleara tare si cea slaba, atomul nu ar exista si nici tu.
Deci daca nu exista campul acestor forte tu nu existai.
Si cum campul e format din particule virtuale, daca aceste particule nu existau, nici tu nu existai.

"Comparatia e mult fortata. "
E mult fortata, pentru ca particulele de care vorbesc eu sunt de mii de ori mai importante decat gravitatia.
Datorita lor tu existi.

Tu crezi ca daca Dumnezeu exista nu vrea sa afli din ce anume esti format? Crezi ca Dumnezeu nu vrea sa studiezi natura, fizica, crezi ca El se opune stiintei?

"Crezi ca Dumnezeu nu vrea sa studiezi natura, fizica, crezi ca El se opune stiintei?" - Nicidecum. Dar daca fac asta si omit lucrurile cele mai importante (cum ar fi sa ma asigur ca sunt mantuit) nu imi ajuta la nimic.

Biblia ne spune:

"Nu dispreţuiţi prorociile. Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. Feriţi-vă de orice se pare rău." (1 Tes. 5:20-22)

Prin urmare, cercetam toate lucrurile, dar ne pastram discernamantul, nu luam pe nemestecate orice inchipuire.

Fizica cuantica si studierea ei (mai ales asa, confuzant si naiv, pe sarite) nu va schimba faptul ca Dumnezeu exista. multi ani de incercari esuate stau marturie.

"Nicidecum. Dar daca fac asta si omit lucrurile cele mai importante (cum ar fi sa ma asigur ca sunt mantuit) nu imi ajuta la nimic. Fizica cuantica si studierea ei nu va schimba faptul ca Dumnezeu exista. multi ani de incercari esuate stau marturie."
Stii, era o pilda, opilda crestina. Pilda talantului se numea. Dumnezeu ne-a dat un talant si ne-a spus sa-l inmultim, iar la sfarsit cine va verifica cine l-a inmulti si cine nu.
Si nu e vorba de mantuire in aceasta pilda, e vorba de darul pe care ti l-a dat Dumnezeu si trebuie sa-l dezvolti. Daca ai talent la desen dezvolta acest talent. etc. Dar se mai refera si la cunoastere, Dumnezeu ti-a dat capacitatea de a cauta adevarul, trebuie sa-l cauti sa nu fii un ignorant si sa ignori tot, sa-ti dezvolti cunostintele. Ai citit Biblia, ok ai retinut cunostintele de acolo, dar asta inseamna ca nu trebuie sa mai acumulezi si alte invataturi? Din alte domenii? Din toate domeniile?
Ce e mantirea, cum se obtine?

Eu exist datorita lui Dumnezeu. DOAR LUI ii datorez asta. Imi pare rau ca ma pui pe dpar pe seama unor particule, create tot de El. happy

Eu spun ca particulele astea sunt chiar mai importante decat gravitatia.
Asa si eu pot sa spun: "Eu exist datoria lui Dumnezeu. DOAR LUI ii datorez asta. Imi pare rau ca ma pui pe dpar pe seama gravitatiei, create tot de El.

| Dumnezău a răspuns:

De Georges Lemaitre si teoria atomului primar ai auzit, coane? Teoria Big Bang-ului e inca incompleta, iar atomul primar incarcat de energie incandescenta e extrem de plauzibil.Parerea mea e ca a functionat ca stelele pitice, care sunt cam cat o treime din pamant si au suficienta energie, putere si radiatie gamma, incat sa distruga planete aflate la mii de ani lumina de ele.Doar ca atomul primar nu era distructiv si era mult, mult mai dens decat o stea pitica.

| Beelzebub22 a răspuns (pentru Inferno):

Inferno, am observat ca numa tu crezi in acei TOTI fizicieni. Asta poate pentru ca nu se afirma fiecare in ceea ce priveste credinta lor. (cea adevarata, nu cea concluzionata de fizica ta cuantica)

| Inferno explică (pentru Beelzebub22):

Aberatii,eu vorbesc teorii unanim acceptate aici, nu ce-mi trece prin cap.