| Dorugar a întrebat:

Cum puteti crede ca Isus este acel mantuitor profetit de vechii proroci precum ca va mantui poporul evreu, cand se stie ca el nu a mantuit niciodata pe nimeni, nici un popor si nici un evreu si cu atat mai putin un crestin?

9 răspunsuri:
| Zatharra a răspuns:

Nu știu ce să cred, dar nici nu-mi pasă ce cred ceilalți atâta timp cât nu mă afectează direct.

| sublime89 a răspuns:

Chiar acum ma uitam pe un site unde scria ca 65% din populatia Israelului e non-religioasa. E in top 10 cele mai putin religioase tari din lume. Asta e "tara sfanta". Iar crestini sunt doar 2% in Israel. Poporul ales incepe sa nu mai fie atat de ales. Nu doar ca nu s-au lasat convinsi de Isus si de crestini, dar renunta incet pana si la propria religie. Cred ca e cazul ca zeul sa planuiasca "Potopul: Partea a doua" laughing

| Dorugar explică (pentru sublime89):

Asta confirma inca o data diferenta intelectuala intre un mic popor care a lasat urme mari atat in stiinta de pe planeta Terra cat si in cultura ei, si un alt popor care pina la mijlocul secolului 19 nu au lasat in urma lor decat jeg si murdarie.

| Zatharra a răspuns:

Au existat și minți luminate care au crezut.

| Dorugar explică (pentru Zatharra):

Daca au crezut inseamna ca au fost luminati doar in anumite domenii, dar in privinta credentei nu sunt decat niste manipulati sau niste prefacuti care jucau rolul de credinciosi

| Zatharra a răspuns (pentru Dorugar):

E și ăsta un punct de vedere.

Cand esti o mare personalitate stiintifica, trebuie sa te comporti normal, adica sa stii sa te cobori la nivelul prostimii, asta pentru stii ca nu poti fi Christosul care le poata da printr-o minune minte tuturor prostilor si sa crezi ca astfel vei putea schimba omenirea!
Asa ca mai bine ii lasi in pace si te prefaci ca esti credincios ca ei, asa cum fac si politicienii carora li se falfaie de religie dar se lasa inconjurati de popi la aniversari importante

| Zatharra a răspuns (pentru Dorugar):

Credința (adevărată) e o trăire personală ce nu depinde de alte lucruri exterioare.
Oamenii sunt și vor fi proști, ipocriți indiferent de religie, și nu cred că poți sau ai vreun drept asupra să schimbi credințele cuiva, doar pentru faptul că nu au aceiași părere ca tine.
Zic să iei aminte la ce a spus Caragiale : „Zi-le oameni și dă-le pace!" că oricum nu are rost.

Daca este traire personala, atunci sa si-o traiasca la domicilul peronal si nu pe un forum public! Caragiala nu a facut altceva decat sa arate ca romanii sunt prosti, iar noi nefiind niste Caragiale care isi bate joc de ei, noi trebuie sa le aratam si calea prin care romanii sa nu mai fie cel mai prost popor din UE, si uite asta vreau sa fac si eu atat cat pot...dar cu convingerea ca si tu si alte sute de mii de tineri putem sa luminam mintile celo din jurul nostru cae sun victimele unui sistem care doreste ca toti romani sa fie niste prosti si idioti, ei uite eu nu vrea asta si ar trebu ca nici tu sa nuvrei asta!