Ce era ce nu era, e mai mult intuneric decat lumina iar dumnezeu nu e lumina.
Dumnezeu nu este vreo stea sau vreo planeta, ce nu înțelegi. Daca i-am vedea noi oamenii slava lui Dumnezeu, am muri. De serafimi nu spui nimic, nu?
Nu e lumina la propriu. Lumina se poate referii la slava, cunoastere, puritate...
Cat de documentat este necesar sa fii ca sa iti dai seama ca cerul e mai mult negru decat plin de stele noaptea pe un cer senin?
Daca ar fi doar lumina, nu am putea admira stelele si nici nu am putea dormi bine. Dumnezeu face lucruri frumoase.
Dumnezeu e transparent, rece si lipsit de lumina. Dumnezeu e vidul cosmic si golurile mici din materie.
Nu intelgi nimic si lupti impotriva Lui tot timpul. Cu ce s-ar schimba un ateu daca ar afla cat mai multe despre Dumnezeu? Cu nimic...
Energia vidului e mult mai mare decat energia concentrata in materie. Goluri mici cu vid sunt si in toata materia.
Https://ro.wikipedia.org/wiki/Baruch_Spinoza
"Sufletul nu percepe existența unui corp decât în perioada propriei existențe ceea ce înseamnă că sufletul nu are altă durată decât cea a corpului, astfel el înlătură ideea imortalității."
Nu-mi amintesc sa fi existat ca persoana inainte sa fiu conceput sau inainte sa ma nasc.
Daca as fi existat ca persoana inainte de a fi conceput sau inainte de a ma naste atunci nu era nevoie sa citesc despre al doilea razboi mondial ca sa aflu daca acesta s-a intamplat in trecut.
Pai stai ca eu nu vorbesc despre reincarnare sau mai stiu eu ce, eu vorbesc despre dumnezeul lui Spinoza, adica "natura".
,, Nu-mi amintesc sa fi existat ca persoana inainte sa fiu conceput sau inainte sa ma nasc.
Daca as fi existat ca persoana inainte de a fi conceput sau inainte de a ma naste atunci nu era nevoie sa citesc despre al doilea razboi mondial ca sa aflu daca acesta s-a intamplat in trecut.'' -> Te nasti si inveti. Cine spune ca tu existai inainte?
De undeva a inceput sa apara materia si a inceput sa se imprastie. Asta inseamna ca exista si altceva in afara de vid si materie.
xerxes1 întreabă: