| Meme10Memu a întrebat:

Cum sa fie Dumnezeu lumina cand in univers e mai mult intuneric?

46 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu era cu nimic. Scrie in Biblie că nu era nimic.

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Ce era ce nu era, e mai mult intuneric decat lumina iar dumnezeu nu e lumina.

Dumnezeu nu este vreo stea sau vreo planeta, ce nu înțelegi. Daca i-am vedea noi oamenii slava lui Dumnezeu, am muri. De serafimi nu spui nimic, nu?

| Helper07 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu prea esti documentat nu-i asa?

Nu e lumina la propriu. Lumina se poate referii la slava, cunoastere, puritate...

| Meme10Memu explică (pentru Helper07):

Cat de documentat este necesar sa fii ca sa iti dai seama ca cerul e mai mult negru decat plin de stele noaptea pe un cer senin?

Slava lui dumnezeu e bezna sau intunericul.

Daca ar fi doar lumina, nu am putea admira stelele si nici nu am putea dormi bine. Dumnezeu face lucruri frumoase.

| Meme10Memu explică (pentru Helper07):

Dumnezeu e transparent, rece si lipsit de lumina. Dumnezeu e vidul cosmic si golurile mici din materie.

Nu intelgi nimic si lupti impotriva Lui tot timpul. Cu ce s-ar schimba un ateu daca ar afla cat mai multe despre Dumnezeu? Cu nimic...

? De unde pana unde?

Energia vidului e mult mai mare decat energia concentrata in materie. Goluri mici cu vid sunt si in toata materia.

Spinoza, tu esti?

Https://ro.wikipedia.org/wiki/Baruch_Spinoza

"Sufletul nu percepe existența unui corp decât în perioada propriei existențe ceea ce înseamnă că sufletul nu are altă durată decât cea a corpului, astfel el înlătură ideea imortalității."

Nu-mi amintesc sa fi existat ca persoana inainte sa fiu conceput sau inainte sa ma nasc.
Daca as fi existat ca persoana inainte de a fi conceput sau inainte de a ma naste atunci nu era nevoie sa citesc despre al doilea razboi mondial ca sa aflu daca acesta s-a intamplat in trecut.

Pai stai ca eu nu vorbesc despre reincarnare sau mai stiu eu ce, eu vorbesc despre dumnezeul lui Spinoza, adica "natura".

,, Nu-mi amintesc sa fi existat ca persoana inainte sa fiu conceput sau inainte sa ma nasc.
Daca as fi existat ca persoana inainte de a fi conceput sau inainte de a ma naste atunci nu era nevoie sa citesc despre al doilea razboi mondial ca sa aflu daca acesta s-a intamplat in trecut.'' -> Te nasti si inveti. Cine spune ca tu existai inainte?

De undeva a inceput sa apara materia si a inceput sa se imprastie. Asta inseamna ca exista si altceva in afara de vid si materie.

Întrebări similare