E vorba despre Biblie, bro! Nu trebuie luat nimic la propriu din ce scrie acolo si ce are lagatura cu ea. Ceea ce este exprimat acolo are un sens simbolic, pe care trebuie sa il intelegi.
Lasa-ma sa-ti vand un pont! Disputele pe temele religioase sunt o pierdere de vreme, te trezesti dupa cateva ore, intr-o stare de tensiune datorata disputei, si fara sa fi ajuns la niciun rezultat sau concluzie si fara sa-ti fi schimbat conceptia proprie sau pe a celuilalt. Fiecare este liber sa creada in ce doreste si nu are sens sa contesti asta, atat timp cat crezul persoanei respective nu te afecteaza cu nimic.
Întrebările astea îi dau o satisfacție, îi dau posibilitatea să-și spună la final "ha ha, nu a reușit nimeni să mă combată, ce tare sunt", nu sunt întrebări puse pentru a găsi răspuns. Dar face asta de mult timp la categoria asta și cu multe întrebări, nu știu cum nu s-a plictisit până acum : ))
presupun că perseverența e un plus, oarecum : ))
Prin puterea duhului sfânt mulți au fost împuterniciți să scrie acele cărți. Sper că-ți satisface ignoranța, pentru că nu ai specificat ce fel de răspunsuri vrei.
Nu sunt prea informată despre subiectul ăsta, recunosc...dar există posibilitatea ca unele cărți din Biblie să fie scrise de mâna altcuiva, în timp ce erau dictate de cineva prin inspirația dată de Duhul Sfânt...și o chestie interesantă a felului de a scrie în trecut era folosirea persoanei a 3-a, singular, pentru "eu" (aici îmi fuge gândul la felul de a se exprima a sfântului apostol Ioan când a scris evanghelia: "ucenicul pe care îl iubea Isus", ceea ce, sinceră să fiu, mi se pare unul dintre cele mai frumoase detalii ale Bibliei, ne face să ne dăm seama că niciodată nu este despre noi, ci totdeauna e despre Cel ce ne iubește, și că această iubire ne dă, de fapt, valoarea).
Asta înseamnă să fii pasionat de ceva, niciodată nu e loc de plictiseală...
DeProfundis99 întreabă: