| AvalohAlyn a întrebat:

Cum se dobandeste rabdarea, blandetea si smerenia?

Răspuns Câştigător
| ania a răspuns:

În primul rând cred că trebuie să-ţi propui să semeni tot mai mult cu Mântuitorul.În Biblie spune să ne rugăm neincetat şi cred că asta înseamnă să ne formăm o obişnuinţă de a nu mai vorbim tot cu gândurile noastre, să ne raportăm tot la noi înşine ci să ne antrenăm în a ne trăi viaţa în conversaţie cu Dumnezeu, adică tare, în soaptă sau în gând să vorbim cât mai mult cu El.Eu am observat că în perioadele în care citeam dimineaţa din Bible şi mă rugam o oră, două, un fel de prezenţă şi conştienţă a Lui mă urmărea toată ziua şi imi era mult mai uşor să nu mă enervez, să iert uşor, să am răbdare.Nu cred că le poţi dobândi definitiv ci doar în măsura depriderii unei vieţi în dependenţă de El.

8 răspunsuri:
| TrăieşteClipa a răspuns:

Citind intrebarile tale.

| 熊Panda熊 a răspuns:

Nu cred ca o sa-ti raspunda cineva chiar asa cum trebuie pe TpU. Mai bine citeste, discuta cu niste calugari, te poti informa si din alte surse, nu doar de pe TpU.

| danay72 a răspuns:

Studiu Bibliei si meditarea la ce inveti te poate ajuta sa intelegi de ce sa manifesti aceste calitati. Apoi, daca te rogi lui Dumnezeu sa te ajute sa le cultivi si te straduiesti sa aplici in relatia cu membri familiei, la scoala sau in societate, atunci vei reusi.

| danut a răspuns:

La ce te-ar ajuta astea?

| AvalohAlyn explică (pentru danut):

Sunt virtuti foarte bine placute inaintea lui Dumnezeu.Practic sunt calitati foarte importante pentru un crestin.Cred ca stii doar.happy

| danut a răspuns (pentru AvalohAlyn):

De unde sti cele sustinute de tine?

| AvalohAlyn explică (pentru danut):

Din invataturile Sfintilor Parinti ortodocsi, cei cu har si Duh Sfant intru Hristos.
Consideri ca nu e bine sa ai rabdare, blandete, sau smerenie? Sunt sigur ca Dumnezeu apreciaza aceste calitati, virtuti.
La ele vreau sa ajung si eu.sad Dar e destul de greu.

| danut a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Haiada de, SFANT este doar Dumnezeu in trinitatea Sa, restul doar muritori supusi VIERMILOR SI PUTREZICIUNII. Care invataturi?