anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face ca crestinii neaga existenta extraterestrilor dar de fapt li-se inchina lor?

Termenul de "Dumnezeu" se refera la mai multi (Zeii) mai exact Elohimii in traducere Dumnezei (cei care au venit din ceruri pe pamant)
Oamenii primitivi de acum mii de ani au facut din extraterestrii nucleul unei religii...Toate religiile ii au pe extraterestrii ca nucleu! Toate religiile venereaza extraterestrii fara habar sa aiba cui se inchina si in acelasi timp neaga vehement existenta lor! Culmea ironiei laughing))
De asta si atatea povesti cu inaltari la ceruri etc.
Inteleg primitivismul de acum mii de ani si de asta si trag aceasta concluzie.
Daca va intoarceti in timp 2000 de ani si le aratati acelor oameni o lanterna pun pariu ca veti fi zeificati!
Si pun pariu ca daca aterizeaza o nava antigravitationala intr-un sat din Ro se inchina toti la ea.

Este o lupta continua pe aceasta categorie intre crestini si atei si intre teoria evolutiei vs creatie.Raspunsul este la mijloc in cazul celei din urma dar eu continui sa cred ca o credinta in zei tine de primitivism si daca vrem sa evoluam ca civilizatie inter-planetara sau inter-stelara trebuie sa renuntam la dogme!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai dreptate la faza cu extratereștrii. Dacă nu erau extratereștrii, noi n-am fi existat. Și, în plus, ce naiba vă face pe unii să credeți că noi am fi singura formă de viață din Univers? Ai dreptate în felul tău DAR nu uita că în antichitate lumea era destul de evoluată, nu din punct de vedere neapărat tehnologic, ci din punct de vedere intelectual, aveau cunoștințe avansate în astrologie etc. (piramidele egiptene au fost construite în acord cu poziția stelelor). Suntem atât de înapoiați în ziua de azi din cauza evreilor pentru că ei au inventat religiile care au spălat pe creier miliarde de oameni în 2000 de ani de la apariția lor. Și termenul de "Dumnezeu" este doar un concept care provine tot din antichitate și nu o zeitate, cu atât mai puțin zeul creștinilor.
Dar faza tristă este că nu prea mai este posibil să citești niște cărți sau documente autentice legate de originea și de creatorii noștri pentru că majoritatea au fost distruse de liderii creștini prin Inchiziție și ce a rămas a fost corupt și pervertit.

11 răspunsuri:
| Ciprian_Jurchela_1986 a răspuns:

Necitind biblia, nu ai cum sa intelegi! Ai informații complet greșite. Dumnezeu nu este un termen, Dumnezeu este duh! M-as pune sa îți explic mai multe dar nu cred ca ai înțelege și mi-as irosi timpul degeaba! Citește biblia!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Ciprian_Jurchela_1986):

Am citit biblia laughing)
Tu nu esti capabil sa intelegi din cauza ca esti indoctrinat calumea.

| Ciprian_Jurchela_1986 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da-mi voie sa nu te cred!

anonim_4396

Nu iti dau voie...Voi astia nu aveti vindecare.Intrebarea e adresata ateilor deci de ce comentezi?

| Ciprian_Jurchela_1986 a răspuns (pentru anonim_4396):

Comentez pentru cam dreptul!

anonim_4396

"C-am". Nu nu ai dreptul! Du-te si pupa oase la fel ca semenii tai.Lasa internetul! E satanic!

| VelaJohnny a răspuns (pentru anonim_4396):

Te-ai documentat de te-ai omorat despre subiectul asta. De asemenea, vad ca poti argumenta bine ceea ce sustii, dovezile fiind incontestabile. Lasand sarcasmul de prost gust la o parte si videoclipurile de pe Youtube de unde cred ca ti-ai facut „cercetarile", citeste de pe wikipedia ce se spune despre asta

https://ro.wikipedia.org/....../wiki/YHWH

Uite o idee ce se desprinde de aici

„Termenul Elohim (dumnezei) este forma de plural al lui elohah (dumnezeu).[59] În Biblie, această formă se referă la un număr de dumnezei (de ex. în Geneza 31:30), dar de cele mai multe ori este utilizat ca formă de pluralis majestatis, indicând demnitate sau excelență. Referindu-se la acest aspect, eruditul Aaron Ember a scris: Că limbajul Vechiului Testament a abandonat idea de pluralitate a termenului Elohim este arătat în special prin faptul că este construit aproape invariabil cu un verb predicativ la singular și preia unde atribut adjectival la singular. Elohim trebuie explicat la un plural intens, denotând măreție și maiestate, fiind egal cu Dumnezeul cel Mare [60].

Termenul Elohim este însă folosit și pentru alți dumnezei: în Judecatori 16:23-24 este folosit pentru zeul filistean Dagon (cel cu coadă de pește), iar în 2 Imparati 19:37, pentru zeul asirian Nisroc. Pentru un evreu vorbind cu un filistean sau cu un asirian, termenul de Dumnezeu (Elohim) ar fi fost așadar insuficient pentru a-l identifica pe dumnezeul căruia i se închina."

De asemenea, iti las sa citesti si ce spune o lucrare de referinta despre asta. Intr-o anumita parte se aseamana cu ce am extras de pe wikipedia ca si continut, dar nu-i bai ca mai citesti inca odata acea sau acele idei. Se refera in principal la Geneza 1:1 si Deuteronomul 6:4

„Pluralul substantivului ebraic folosit aici este pluralul maiestăţii (vezi NAB, ediţia St. Joseph, Bible Dictionary, p. 330, precum şi New Catholic Encyclopedia, 1967, vol. V, p. 287). Acesta nu redă ideea de pluralitate de persoane într-o divinitate. În mod asemănător, în Judecătorii 16:23, unde se vorbeşte despre dumnezeul fals Dagon, este folosită o formă a titlului „’elo·him", iar verbul care-l însoţeşte este la singular, ceea ce demonstrează că este vorba despre un singur dumnezeu. În Geneza 42:30, Iosif este numit ‘domn’ („’adho·nehʹ", pluralul maiestăţii) al Egiptului."

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru VelaJohnny):

Tu ma iei pe mine cu wiki? laughing
Eu am citit in niste carti specializate pe aceste subiecte nu pe Youtube. Poti sa aduci porcarii de citate pentru ca sunt vorbe in vant.Nu sunt explicatii logice in schimb eu am adus explicatii logice!

| sabin89 a răspuns (pentru VelaJohnny):

De ce in alte limbi (engleza, franceza) Elohim este tradus "zeu", iar noi traducem "domnul zeu"?

| VelaJohnny a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, da, este foarte logic ce afirmi. Legat de wikipedia, pai afirmatiile alea nu sunt luate din carti? Ce argument bun la tine laughing daca Elohim inseamna dumnezei, exista extraterestrii laughing e adevarat intr-un anumit sens, Dumnezeul Bibliei e in afara Terrei. In fine, nu am cum sa contrazic ceea ce afirmi, nu pot sa combat argumentele tale solide. E prea evident ce afirmi, ne-ai convins pe toti scepticii laughing o zi buna sa ai!

| danut a răspuns:

Esti foarte prost informat, Biblia arata EXISTENTA a ceea ce numesti tu extraterestri dar totul este sa o citesti TU nu altii pentru tine.