anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se face ca de cate ori se pune o intrebare mai incomoda din domeniul religiei cei care sar in apararea religiei o fac aruncand grave jigniri si insulte la adresa celui care a pus intrebarea?
Unde e sfintenia acestor asa zisi devotati crestini?
Este doar o dovada clara cum ca fortele raului isi protejeaza creatia prin adeptii sai, si da consider cum ca Biblia este o unealta a fortelor raului spre a ingradi libertatea omului si a inrobii o civilizatie.

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Din pacate, lipsa de argumente viabile, ii impinge pe unii sa riposteze cum stiu ei mai bine: jignind.
Cand un ateu pune o intrebare logica, sar credinciosii, cu citate din carti "sfinte", care, de cele mai multe ori, vin ca nuca-n perete. Citatele cu pricina NU sunt argumente, ci niste cuvinte luate de-a gata si puse de-a valma. In afara de memorie (poate), nu demonstreaza ca cel care le da ar gandi singur, ar avea capacitate de analiza sau de sinteza.
Iar jignirile si injuraturile nu sunt, in fond, altceva, decat TOT niste citate. Ca nici macar alea nu sunt originale.

40 răspunsuri:
| GenetiX a răspuns:

Eu propun desfintarea acestei ramuri de pe TPU. Nu de alta dar se pare ca are alta menire decat cea la care s-a asteptat.

| Bezea a răspuns:

Cu putina atentie ai sa observi ca orice raspuns "ateist" la o intrebare care are legatura cu religia e catalogat ca "stupid" de armata crestina.

| Angel0 a răspuns:

Multi atei mizează pe acest lucru, adica sa insulte liniștiți, ateptand eventual si celalalt obraz.Numai ca nimeni nu este perfect, si se găsește sa-i răspundă cineva care folosește exact aceleași cuvinte din întrebare.

| AndreiGabi a răspuns:

Scuza-ma dar multe din intrebarile puse de atei sunt puse ispre pentru "crestini", care de foarte multe ori sunt luati in ras de catre acestia.Si daca un ateu pune o intrebare buna trebuie sa tina cont ca sunt si multi cretini nu doar crestinihee hee.

| Florin6326 a răspuns:

Iti dau un exemplu:faptul ca tu consideri ca Biblia''este o unealta a fortelor raului'' nu este o intrebare incomoda ci o jignire la adresa ''crestinilor''. Deci, in consecinta, te-ai astepta ca''acestia''sa-ti dea dreptate?

| harciog a răspuns:

Secretul sta in incomoditatea intrebarii pentru ca,in mod sigur,nu este incomoda pentrucel care o pune si, deci in mod normal, consider ca este jignitoare la adresa lor.

Răspuns utilizator avertizat
| EmaS a răspuns:

Eu personal nu am jignit pe nimeni.In schimb, am fost jignita si umilita de multi atei.Am incercat sa le raspund cu dragoste, sa ii fac sa inteleaga ca exista Dumnezeu si ca isi fac pacate punand Numele lui Dumnezeu la indoiala.Este alegerea fiecaruia.
Si da,in legatura cu cei care raspund mai acustic,sunt si ei oameni care se straduiesc sa faca voia lui Dumnezeu,nu suntem perfecti, atunci cand va veni El, vom fi ca El.

| Danutza27 a răspuns (pentru GenetiX):

Sunt de acord cu tine si eu am propus acest lucru si au sarit toti cu gura mare unul din ei a zis ca el nu mai are unde se distra.Mai multe probleme de religie gasesc pe la Conversatii Deoarece cind vad ce este pe aici se duc unde vad cu ochii

| Danutza27 a răspuns:

@GenetiX votez pentru funda

| osana a răspuns (pentru GenetiX):

Multi au dorit categoria asta, acum s-o scoata pentru ca e circ incontinuu? Maimutele subevoluate(atei sau crestini, ce-or fi ei) tot maimute raman.

| Danutza27 a răspuns (pentru AndreiGabi):

Poate erai obosit cind ai postat ca nu prea pricep, incearaca si editeaza intrebarea

| Danutza27 a răspuns (pentru Florin6326):

O avea si el dreptate ca biblia ii spune "cinsteste pe mama ta si pe tatal tau." o fi ingradirea libertatii ca el vrea sa fie liber pina la 50 de ani adica sa il tina masa si tasu, eu nu vad ingradire dar trebuie si el sa scrie ceva acolo ca vorba aia "ginditul dauneaza grav sanatatii"

| Danutza27 a răspuns (pentru harciog):

Uite si un baiat destept, care nu pune cazanul pe luminare si vede pe unde umbla

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Cand pui intrebari,, incomode'' crestinii uita de iubirea pentru aproapele tau. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cui nu-i place sectiunea religie, sa nu intre.este o sectiune unde ar trebui doar sa se discute,sa se faca schimb de pareri intre culte si religii diferite si unde sa se respecte toata lumea in numele a tot ce are mai sfant fistecare. daaaar,sa nu creada vreum prost,ca aci este stana facini si poate face si pune doar provocari,si sa jigneasca cum vrea, doar fiindca cei credinciosi, trebuie ba chiar sunt obligati de credinta si bunavointa lor sa intoarca si celalalt obraz. unii o fac dar eu nu.va bag si va scot de nu va spalati cu toata apa dunarii van cheez.nu intrati voi incaltati cu bicancii in sufletele unor oameni, care-si vad de credinta lor si atat.ia parasiti aceasta rubrica sa vedeti regretam? fiindca noi no sa va invitam.intra doar cine are chemare catre cele sfinte.

| Danutza27 a răspuns (pentru lolosaurus):

Stai ca asta nu este vint ce zici tu este o amarita de furtuna in cana cu apa. Multi au vrut sa Spulbere Biblia si au fluierat a paguba si aia erau filosofi vezi tu de un Marx un Eng, pune si de un lenin Pe la fosta URSS au reusit sa transforme Bisericile in hambare si grajduri au fost desacralizate, Pe la noi au mai dat ei jos citeva prin Buc altele mutate sute de metri dar ia vezi ce Manastire are marul de aur si cind a fost restaurat asezamintul.Se ducea tata la biserica si nu il lua nimeni cu prepeleacu, se tineau nuntile si botezurile lant.Deci Biblia la noi a ramas la loc de cinste. Pina si conducatorii de atunci in familie de sarbatori ciocneau oua rosii, mai vedem la TV.tu poate erai obosit si nu ai citit bine prin titlu ca "Biblia este o unealta a fortelor raului" Eu zic sa te faci om de treaba si sa incepi sa o iei binisor cu Tatal nostru ca te inhama dracii la plug cu autorul postului

Ma dar tu cind scrii folosesti chestia aia care o ai sa nu ploua in git?

| cristi202 a răspuns:

Unii se dau crestini, sau vor sa fie crestini, dar nu pot. A fi crestin iti implica intreaga viata, a fi crestin presupune a iti daruii intreaga inima si viata lui Dumnezeu, inseamna multe renuntari, inseamna multa disciplina, inseamna multa gindire, inseamna multe sacrificii. Ori, in ziua de azi, cine mai e in stare de asa ceva? Multi isi zic crestini, dar sunt departe de ce a invatat Isus. Multi isi zic crestini, dar se poarta ca si cind nu ar fi. Intrebarea ta e buna - unde e sfintenia acestor asa zisi devotati crestini?
Si nu trebuie sa crezi ca Biblia e o unealta a fortelor raului pentru a ingradi libertatea omului. Nu, nu e asa, daca ai citi-o ai vedea ca ea te invata sa traiesti frumos, ea iti deschide posibilitati in viata pe care altfel nu vei da de ele, ea te ajuta sa vezi realist lucrurile si iti poate da puterea de a trece prin viata cu fruntea sus. Biblia e frumoasa daca ajungi sa o intelegi. Pacat insa ca unii au facut in asa fel incit sa se zica despre Biblie ce ai zis tu. Problema nu e la Biblie, ci la cei ce cred in ea, ca nu traiesc intrutotul cu afirmatiile Bibliei.

| Danutza27 a răspuns (pentru osana):

Aici gresesti asa zisii atei se string cu mic cu mare si se duc sa vada evolutia in care cred la circ (nu circul care il fac pe aici) unii mai buni la suflet iau si banane sa hraneasca urangutanii si gorilele ca din ei se trag ba ii mai pupa si in bot si acolo devin credinciosi ca zic "sa fie pentru sufletul celor din care ne tragem"Sunt unii mai habotnici si cind vad cimpanzeul pe motoreta striga plini de uimire uite cu el seman si roaga pe altul sa il scuipe sa nu fie deocheat

| Danutza27 a răspuns:

.Subiectul este foarte simpatic iar argumentele lor sunt ceva in genul casutei de paie a purcelului puturos lupu nici ca se deranjeaza sa sufle sa o puna jos Liota o sa intrebe de ce pai uite lupul era credincios si mincase fasole ca era in post si doar se intoarce si ridica coada si pune jos sandramaua ateista ca facea lupu ca motreta Carpati dupa vremuri ca nu a fost prost sa arunce 3 ape.O sa zici dar ce are cu purcelul pai avea dezlegare la dulce a doua zi si 7 boticuri de hranit ca nu lasa lupoaica sa aiba naravuri ca pe TPU

Cred ca este timpul sa te resemnezi, si eu am avut deceptii dar am mers mai departe dar tu vad ca ramii ca telefonul blocat pe ton de ocupat. Risul naibii citeam undeva ca unii atei (din cei 16%) au deschis ochii la citit pe Biblie asa ca uite Biblia inca face minuni. Vezi povestea purcelului, in mintea lui logica girla dar nu osteneste sa faca casa solida, logica lupului pai prost era el sa se mai osteneasca sa sufle cum ai vazut in desenele animate el lup practic foloseste chiar functionarea organismului fara efort doar intoarce posteriorul ridica coada restul il stii.

| Danutza27 a răspuns (pentru SaintOcea):

Din cite stiu pe 22 mai a fost o manifestatie draga ortodocsiei si pe acolo erau si cei din noua dreapta am vazut ca unul a luat o plancarda pe circa nu oi fi tu ala, ca tot dind eu cautare cu gogu dau numai de ciudatenii la tine dar nu pot sa judec ca nu vreau sa fiu judecat.Eu accept diversitatea dar eu zic ca este cazul sa o roiesti si pe la musulmani sa ii luminezi si pe aia.

| FucktheSystem a răspuns:

Pentru că se enervează că n-au argumente logice și încep să jignească... și asat denotă nivelul multora de inteligență.
Dar ce mă amuză cel mai mult este că după se și victimizează, zic că întrebările le jignesc religia și ei nu pot să stea fără să zică ceva și alte abureli.( deși religia le săpune să întoarcă obrazul)
Oricum poate mai iau exemplul doamnei Ema, adică sincer pe mine dacă mă jigneau în halul în care au jignit-o pe dânsa eu răspundeam, nu sunt o fire prea răbdătoare, dar oricum e un exemplu pentru creștinii de pe site... și una din singurii mai normali.

Poate nu ai fost tu atent ca aia aveau castile in urechi si vorbeau la telefon, deci nu o lua tu pe aratura ca nu e bine.La ce sa te resmnezi intrebi tu Re pai ce vrei sa fac eu scolarizare cu tine vad ca stiitor de carte esti, sau tu stai ca Soliman Hadimbul sub prun si dictezi slujitorilor ce sa scrie si nu pricepi nimic din raspunsuri ca el era turc si raspunsurile erau pe romaneste si nu avea translator.Ia sa faci de bine si sa citesti ce am postat si de jos in sus si de sus in jos incearca si de la dr la stg poete te ajuta.

| Danutza27 a răspuns:

Mai oameni buni hai sa o lasam pe mai tirziu ca dau de musterii de aici(marii atei pe la conversatii sa rezolve ex la matematica )si prefer sa ii ajut si pe amaritii aia sa aiba timp sa posteze ragalii pe aici