De parcă ei înțeleg ce afirma. Un număr infinit de cauze este ilogic, ceva trebuie să nu fi avut cauză, să fi fost veșnic.
Să afirmi că ORICE, TOTUL are un început nu are pur și simplu sens. Să presupunem că Big-bangul e real și că îi știm cauza, cauza aceea are și ea o cauză, nu? Și tot așa, la infinit. Este imposibil, ceva trebui să nu fi avut cauză.
Dany nici nu a înțeles ce ai întrebat, dar se bagă și el.
Dar man de unde stii tu ca cauza e fix zeul tau? poate cauza e un univers holograma,poate traim in matrix,poate nici nu existam si totul e o iluzie,cine stie, da, pe logica ta totul are o cauza e infinit, daca un punct de singularitate e cauza, cum a aparut nu stim, se stie ca existe particule virtuale care apar din nimic si dispar cine stie
Mie ideea ca spatiul si timpul ar fi eterne mi se pare mai aproape de intuitia umana sau de "logica", cum ii spui tu, decat varianta ca au aparut la un moment dat.
Poate ai tu o intuitie foarte dezvoltata, sau iti place sa te minti ca adevarul coincide cu intuitia umana, insa pentru marea majoritate a oamenilor este cum am spus. Modul in care noi oamenii interactionam cu cele doua (spatiu si timp) le face sa para imuabile. Cand ai simtit ultima oara o dilatare temporala sau spatiala?
P.S.: Am presupus ca prin logica te-ai referit la intuitie. Stiinta numita logica nu studiaza aparitia Universului. Asa ca nu putem sti daca un numar infinit de cauze ar fi o ipoteza logica sau nu.
Materia este supusa uniformizarii si tinde spre destructurare prin degradare. Astfel materia nu poate dainui vesnic. Pentru ca nu poate dainui vesnic singura inseamna ca nu s-a format singura si ca are un inceput si ca nu exista dintotdeauna. Ceva ce are un inceput tinde spre un sfarsit. Ceva ce tinde spre un sfarsit are un inceput. Deci materia nu s-a autocauzat.
Mi se pare mai logica varianta unui numar infint de cauze decat varianta ta cu doar doua cauze.
Cred că se poate. Eu când l-am întrebat pe doctorul meu de ce mă doare capul, mi-a zis: E greu de spus, pot fi o infinitate de cauze.
Nu stiu ce intelegi tu prin "stari existentiale" si sa fiu sincer nici nu imi pasa.
Dar daca un numar infinit de cauze inseamna un numar infinit de stari existentiale, atunci doar doua stari existentiale ar trebui sa insemne doar doua cauze.
Sau cele doua sunt dependente una de alta urmand legea de variate a unei functii mai complicate si nu ne-ai spus si noua care e ea. Urat, nu se face asa ceva.
Cauzalitatea are sens unic la fel ca trecerea timpului intr-un singur sens. Timpul nu se repeta sau nu e ciclic. Efectul depinde de cauza. Cauza nu depinde de efect. Trecutul nu depinde de viitor. Prezentul depinde de trecut. Prezentul nu depinde de viitor. Prezentul nu depinde de mai multe trecuturi concomitente. Exista un singur prezent global. Exista un singur trecut global. Un sistem nu poate fi in mai multe stari in acelasi timp. Teoria stringurilor este gresita.
Exista o cauza pentru orice lucru,ca inca nu stim cum a aparut big bang, viata pe pamant nu inseamna ca zeul tau exista, nu exista imaterie, dovedeste apoi mai vorbim, exista doar materie atat
Constanta Planck a fost propusă cu referire la problema radiației de corp negru. Presupunerea ce a stat la baza legii lui Planck privind radiația corpului negru a fost că radiația electromagnetică emisă de un corp negru poate fi modelată ca o mulțime de oscilatori armonici cu energie cuantificată de forma:
nu vad nimic legat de imaterie
Ca sa ne intelegem. Dumnezeu, Trinitatea, este alcatuita din 3 persoane: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul(Isus) si Dumnezeu.
Demonstreazami, te rog, ca Dumnezeu Fiul(Isus) nu a venit pe pamant si nu a murit. Daca reusesti, ai demonstrat ca Dumnezeu nu exista si totul este facut din materie. Daca reusesti, eu iti demonstrez inapoi ca Dumnezeu Fiul(Isus) exista si a existat. Daca reusesc asta, atunci Dumnezeu a aparut din absolut nimic si exista.
Omule ca a exiat un om pe nume iisus nu neaga nimeni asta,ca acum a facut minuni,era fiul unui zeu,ca a inviat, nasterea din virgina logic ca le neg, omule ai gandire de copil de gradinita, dar stii mos craciun exista ca primesc cadouri de craciun, omule tu afirmi ceva dovedeste, dovedeste ceea ce afirmi, dovdeste ca nu exista brahma? sunt curios cum o
E cam aiurea sa nu crezi in ceva divin din moment ce tot ce te inconjoara este atat de fascinant. Dar na, pana la urma e decizia si opinia fiecaruia, nu trebuie sa judeci pe nimeni.
Steregoi întreabă:
DeProfundis99 întreabă: